Novi digitalni SLT aparat Sony a58

Novi digitalni SLT aparat Sony a58

Foto: Sony

Sony je predstavio novi digitalni SLT fotoaparat imena a58 s tehnologijom Translucent Mirror. Sony a58 opremljen je Exmor APS HD CMOS senzorom rezolucije 20,1 megapiksela. Uz fotoaparat postoji i paleta od 35 izmjenjivih A-mount objektiva.

Za razliku od običnih DSLR fotoaparata, Sonyjevi SLT aparati opremljeni su Translucent Mirror tehnologijom koja usmjerava svjetlo prema glavnom senzoru te odvojenom senzoru s automatskim fokusom. To znači da objekt fotografije ostaje u jasnom fokusu cijelo vrijeme pri komponiranju scene s nagibnim LCD zaslonom dijagonale od 2,7 inča ili kroz OLED Tru-Finder sa 100-postotnom pokrivenošću snimljenog kadra visoke rezolucije i kontrasta. Bez pokretnog zrcala postiže se snimanje Full HD video snimke ili fotografije od 8 fotografija u sekundi.

Osjetljivost se kreće u rasponu od ISO 100 do ISO 16.000 (odnosno ISO 25.600 uz Multi Frame NR), a brzina kontinuiranog okidanja iznosi pet fotografija u sekundi, odnosno osam fotografija u sekundi u Tele-zoom Continuous Advance Priority AE načinu snimanja. Sustav automatskog izoštravanja s 15 pristupnih točaka sada je obogaćen novim Lock-on automatskim izoštravanjem koji brže i preciznije prati objekt.

Kao i drugi Sonyjevi modeli, a58 ima ugrađenu stabilizaciju slike u tijelu, HDMI priključak i utor za SD, odnosno Memory Stick Duo memorijske kartice. Dimenzije iznose 129 x 96 x 78 mm, dok masa tijela fotoaparata iznosi 492 grama. Trajanje baterije deklarirano je na 690 snimki uz korištenje elektroničkog viewfindera Tru-Finder, odnosno na 700 snimki pri korištenju pozadinskog LCD-a.

Novi Sony a58 fotoaparat s izmjenjivim objektivom i Translucent Mirror tehnologijom dostupan je od travnja 2013.

Još iz kategorije

Huawei u Zagrebu predstavio novu P30 seriju

Huawei u Zagrebu predstavio novu P30 seriju

18.04.2019. komentiraj

Kineski Huawei u Hrvatskom je domu likovnih umjetnika u Zagrebu predstavio svoju P30 seriju pametnih telefona. Nove mobilne perjanice predstavljene su 26. ožujka na ekskluzivnom događaju u Parizu, a ovom ih je prigodom pobliže mogla upoznati šira javnost u Hrvatskoj.

Panasonic predstavio konceptni prozirni OLED zaslon

Panasonic predstavio konceptni prozirni OLED zaslon

17.04.2019. komentiraj

Panasonic je na sajmu Salone del Mobile, najvećoj i najprestižnijoj svjetskoj izložbi namještaja i lifestyle proizvoda, predstavio konceptni prozirni OLED zaslon. Taj je koncept predstavljen u sklopu instalacije švicarske marke namještaja Vitra.

Hangar18 otvorio prvu trgovinu u Irskoj

Hangar18 otvorio prvu trgovinu u Irskoj

16.04.2019. komentiraj

Početkom travnja, otvoren je prvi NOA “brand shop” u Irskoj u jednom od najvećih shopping centara u Sjevernom Dublinu, Swords Pavilions. Ovo prva otvorena trgovina od ukupno 100 planiranih u EU, te prva od 15 planiranih u Irskoj, ističu u Hangar18 koji stoji iza branda Noa. Njihov brand pametnih telefona i televizora Noa je postala prepoznat brand u Europi, a i šire te će nastaviti s izvozom i otvaranjem novih tržišta u narednom razdoblju.