Novi digitalni SLT aparat Sony a58

Novi digitalni SLT aparat Sony a58

Foto: Sony

Sony je predstavio novi digitalni SLT fotoaparat imena a58 s tehnologijom Translucent Mirror. Sony a58 opremljen je Exmor APS HD CMOS senzorom rezolucije 20,1 megapiksela. Uz fotoaparat postoji i paleta od 35 izmjenjivih A-mount objektiva.

Za razliku od običnih DSLR fotoaparata, Sonyjevi SLT aparati opremljeni su Translucent Mirror tehnologijom koja usmjerava svjetlo prema glavnom senzoru te odvojenom senzoru s automatskim fokusom. To znači da objekt fotografije ostaje u jasnom fokusu cijelo vrijeme pri komponiranju scene s nagibnim LCD zaslonom dijagonale od 2,7 inča ili kroz OLED Tru-Finder sa 100-postotnom pokrivenošću snimljenog kadra visoke rezolucije i kontrasta. Bez pokretnog zrcala postiže se snimanje Full HD video snimke ili fotografije od 8 fotografija u sekundi.

Osjetljivost se kreće u rasponu od ISO 100 do ISO 16.000 (odnosno ISO 25.600 uz Multi Frame NR), a brzina kontinuiranog okidanja iznosi pet fotografija u sekundi, odnosno osam fotografija u sekundi u Tele-zoom Continuous Advance Priority AE načinu snimanja. Sustav automatskog izoštravanja s 15 pristupnih točaka sada je obogaćen novim Lock-on automatskim izoštravanjem koji brže i preciznije prati objekt.

Kao i drugi Sonyjevi modeli, a58 ima ugrađenu stabilizaciju slike u tijelu, HDMI priključak i utor za SD, odnosno Memory Stick Duo memorijske kartice. Dimenzije iznose 129 x 96 x 78 mm, dok masa tijela fotoaparata iznosi 492 grama. Trajanje baterije deklarirano je na 690 snimki uz korištenje elektroničkog viewfindera Tru-Finder, odnosno na 700 snimki pri korištenju pozadinskog LCD-a.

Novi Sony a58 fotoaparat s izmjenjivim objektivom i Translucent Mirror tehnologijom dostupan je od travnja 2013.

Još iz kategorije

Microsoft omogućio instalaciju Windows 10 na Raspberry Pi

Microsoft omogućio instalaciju Windows 10 na Raspberry Pi

15.02.2019. komentiraj

Microsoft ulaže značajne napore u postavljanje Windows 10 operativnog sustava na svaki računalni uređaj pa kao dio tih napora korisnici odsad mogu imati punu verziju „desetke“ za ARM uređaje na Raspberry Pi.

Prvi model NOA smartphonea s trostrukom stražnjom kamerom

Prvi model NOA smartphonea s trostrukom stražnjom kamerom

14.02.2019. komentiraj

NOA će u Barceloni na Mobile World Congressu 2019 predstaviti još jedan pametni telefon iz Element F serije, NOA F10 Pro. Posebnosti tog uređaja su kamera kojom upravlja umjetna inteligencija, kapacitet baterije, brzo bežično punjenje i dizajn zaslona. Ono što će se sigurno svidjeti korisnicima je trostruka kamera na stražnjoj strani mobitela te prednja od čak 25 MP.

Prodaja mobitela u 2018. pala za 4 posto

Prodaja mobitela u 2018. pala za 4 posto

11.02.2019. komentiraj

Pametni telefoni u prošloj su godini pali po pitanju prodaje za četiri posto u odnosu na 12 mjeseci ranije i to jasno pokazuju rezultati koje za 2018. pružaju IDC i Counterpoint. Najgore od svega jest što s krajem siječnja još uvijek nije pronađen odgovor kako negativnu situaciju pretvoriti u pozitivnu.