Novi digitalni SLT aparat Sony a58

Novi digitalni SLT aparat Sony a58

Foto: Sony

Sony je predstavio novi digitalni SLT fotoaparat imena a58 s tehnologijom Translucent Mirror. Sony a58 opremljen je Exmor APS HD CMOS senzorom rezolucije 20,1 megapiksela. Uz fotoaparat postoji i paleta od 35 izmjenjivih A-mount objektiva.

Za razliku od običnih DSLR fotoaparata, Sonyjevi SLT aparati opremljeni su Translucent Mirror tehnologijom koja usmjerava svjetlo prema glavnom senzoru te odvojenom senzoru s automatskim fokusom. To znači da objekt fotografije ostaje u jasnom fokusu cijelo vrijeme pri komponiranju scene s nagibnim LCD zaslonom dijagonale od 2,7 inča ili kroz OLED Tru-Finder sa 100-postotnom pokrivenošću snimljenog kadra visoke rezolucije i kontrasta. Bez pokretnog zrcala postiže se snimanje Full HD video snimke ili fotografije od 8 fotografija u sekundi.

Osjetljivost se kreće u rasponu od ISO 100 do ISO 16.000 (odnosno ISO 25.600 uz Multi Frame NR), a brzina kontinuiranog okidanja iznosi pet fotografija u sekundi, odnosno osam fotografija u sekundi u Tele-zoom Continuous Advance Priority AE načinu snimanja. Sustav automatskog izoštravanja s 15 pristupnih točaka sada je obogaćen novim Lock-on automatskim izoštravanjem koji brže i preciznije prati objekt.

Kao i drugi Sonyjevi modeli, a58 ima ugrađenu stabilizaciju slike u tijelu, HDMI priključak i utor za SD, odnosno Memory Stick Duo memorijske kartice. Dimenzije iznose 129 x 96 x 78 mm, dok masa tijela fotoaparata iznosi 492 grama. Trajanje baterije deklarirano je na 690 snimki uz korištenje elektroničkog viewfindera Tru-Finder, odnosno na 700 snimki pri korištenju pozadinskog LCD-a.

Novi Sony a58 fotoaparat s izmjenjivim objektivom i Translucent Mirror tehnologijom dostupan je od travnja 2013.

Još iz kategorije

Canon predstavlja EOS C500 Mark II 5,9K kameru punog kadra

Canon predstavlja EOS C500 Mark II 5,9K kameru punog kadra

21.10.2019. komentiraj

Canon Europe je predstavio svoju novu generaciju kamera iz sustava Cinema EOS – EOS C500 Mark II. Utemeljen na stručnosti i tehničkom znanju koji su u srcu Canonovih inovativnih proizvoda te stvoren na osnovi sustava Cinema EOS, impresivan senzor punog kadra kamere EOS C500 Mark II koji je razvio i proizveo Canon pogonjen je Canonovim novim procesorom DIGIC DV 7.

INFOGRAFIKA: PlayStation 4 prodan u više od 100  milijuna primjeraka

INFOGRAFIKA: PlayStation 4 prodan u više od 100 milijuna primjeraka

18.10.2019. komentiraj

Sony uživa posljednjih četvrt stoljeća jer PlayStation konzole prodaju se maestralno, što potvrđuje i četvorka, koja je u srpnju dosegnula stotinu milijuna prodanih jedinica. To znači da japanski tehnološki gigant na vječnoj listi najbolje prodavanih konzola drži četiri od pet mjesta. Tek se na treće mjesto smjestio Nintendo Wii sa 102 milijuna prodaja. Dakle, nitko više nije dosegnuo tu troznamenkastu brojku. No, činjenica je i da nitko neće tako brzo dosegnuti što je uspio Sony s PlayStation 2, koji je završio na 158 milijuna.

Novi Bellabeat modni dodatak uspješno upravlja stresom

Novi Bellabeat modni dodatak uspješno upravlja stresom

16.10.2019. komentiraj

Moda i wellness pojmovi su poznati svakoj ženi, a osjećati se dobro i izgledati lijepo nije stvar taštine, već brige o sebi. Kada se u tu jednadžbu uključi tehnologija, i to ona nosiva, mnogima odmah na pamet pada – Bellabeat.