Intel mijenja način nastupa na tržištu

Intel mijenja način nastupa na tržištu

Foto: Fotolia

Intel, vodeći svjetski proizvođač računalnih procesora, prema nekim bi informacijama proizvođačima računala uskoro trebao početi nuditi uslugu proizvodnje čipova sa specifikacijama po narudžbi, kao što to danas rade npr. TSMC ili GlobalFoundries.

To bi bio prilično veliki iskorak za Intel, budući da je procesorski div do sada isključivo proizvodio svoje linije procesora s vlastitim specifikacijama, a koje zatim proizvođači računala kupuju i ugrađuju u svoje proizvode.

Stručnjaci pretpostavljaju kako su ova razmišljanja potaknuta sve većim uspjehom i penetracijom mobilnih uređaja (pametni telefoni, tablet računala), a koji ne koriste procesore namijenjene klasičnim osobnim računalima kakve u najvećoj mjeri proizvodi Intel.

Ponudom vlastitih procesora koji su namijenjeni tržištu takvih uređaja (npr. Intelov Atom) te izradom čipova prema dizajnu trećih strana Intel bi mogao učinkovito odgovoriti na izazove koje im predstavlja sve brža tehnološka promjena prema mobilnom računalstvu.

U informacijama se, među ostalim, navodi i zanimljiv podatak da su Apple i Intel prošle godine već razgovarali o mogućnosti da Intel preuzme proizvodnju Appleovih procesora. Time bi Apple u velikoj mjeri smanjio ovisnost o konkurentskom Samsungu koji trenutačno proizvodi najveći udio A6 procesora koji se koriste u novoj generaciji iPhone i iPad uređaja.

 

Još iz kategorije

Povećana potražnja za PC-ima se i dalje nastavlja

Povećana potražnja za PC-ima se i dalje nastavlja

23.07.2021.

Povećana potražnja za osobnim računalima nastavila se i tijekom drugog kvartala ove godine, bez obzira na globalnu nestašicu komponenata i logističke probleme, navodi u svom posljednjem izvješću IDC.

Opustite se, riješite stresa i provedite vrijeme uz najatraktivnije igre s AppGalleryja

Opustite se, riješite stresa i provedite vrijeme uz najatraktivnije igre s AppGalleryja

22.07.2021.

Huawei je uvrstio četiri nove popularne igre u brzorastući AppGallery. Novi naslovi ‘Tie-Dye’,  ‘Acrylic Nails’, ‘Phone Case DIY’ i ‘Light it Up’ dolaze s potpisom kompanije CrazyLabs, poznate po jednostavnim i zabavnim igricama.

Android aplikacije možete pokrenuti i na Windows 10

Android aplikacije možete pokrenuti i na Windows 10

22.07.2021.

Microsoft je najavio da će unutar Windows 11 biti mogućnost pokretanja Android aplikacija, ali to je već moguće i s Windows 10, samo treba imati pravi pametni telefon. Pod “pravi” se misli na one koje Microsoft podržava u smislu pokretanja Android aplikacija.