Uskoro finale 6. sezone A1 Adria Lige

Uskoro finale  6. sezone A1 Adria Lige
DepositPhotos / Ilustracija

Iako se od posljednjeg trenutka vjerovalo u moguće odigravanje velikog LAN finala na ovogodišnjem InfoGameru, zbog situacije s koronavirusom to jednostavno nije moguće. Ipak, ne gubimo nadu i nastavljamo se radovati najboljem regionalnom esport događaju koji nam uskoro ulazi u finale šeste sezone, poručuju iz drugog po veličini domaćeg telekom operatora A1 Hrvatska.

„Pandemija nije samo nama otela finale A1AL uživo; sjetimo se da su gotovo sve velike esport priredbe ove godine odigrane bez publike. Sreća u nesreći za A1 Adria Ligu leži u tome što je tim uhodan i bio spreman reagirati na epidemiološku situaciju jer je svaka druga sezona bila odigrana online pa će tako završiti i šesta“, ističu u A1 Hrvatska.

I na kraju to znači i da se polako približavamo finalnim mečevima sve četiri esport igre na online završnici. Ova sezona donijela nam je zanimljiv obrat u FIFA natjecanju. Naime, kao što znate - FIFA21 izašla je upravo tijekom sezone, stoga je liga odigrana u dvije različite verzije igre. Prva dva mini finala u igri FIFA20, a posljednje u novom nastavku. Ovo je za neke igrače bio veći izazov, a za neke manji, iako nikako ne možemo umanjiti činjenicu da su mečevi u novom nastavku bili odigrani s ipak nešto manje izuzetno moćnih kartica.

U posljednjem mini finalu dalje su prošla dva igrača: esad1memic i Ajdin977, koji se pridružuju Brstimiru i amketu u velikom FIFA21 finalu kasnije ovoga mjeseca.

Teško je govoriti o ovoj sezoni Brawl Starsa bez govora o dominaciji Good Game timova. Organizacija koja je ove godine tek ušla u esport doslovno se šeće grupnom fazom u ovoj igri, a GG timovi osigurali su bodove za prolazak dalje davno prije nego se grupa primakla kraju. Ovog četvrtka završen je i posljednji kvalifikacijski kup, u kojem je pobijedio Good Game Gold.

Na kraju grupne faze na vrhu su dva GG tima sa samo nešto manje od 1000 bodova, a protiv njih ćemo u finalu gledati Code Lyoko i FA Deadly.

Clash Royale nam je ove godine donio mnogo promjena, i to mislimo doslovno. Crushers Esports postali su Team AMG, BCBG Esports su postali Team LAZR, a Totem Esports je u posljednjem odigranom kolu nastupao kao ni manje ni više nego Joža Esports. Ova previranja u imenovanju dobro su išla s previranjima u plasmanu, ali LAZR i Flayn su još od samog početka čvrsto uhvatili vrh tablice i nisu ga pustili. Flayn je izgubio samo mečeve koje je igrao protiv LAZR-a, a LAZR još uvijek ima 100% učinak bez naznake pada forme.

U Clash Royale ligi tako ćemo u finalu gledati spomenuti Flayn eSports i Team LAZR, kao i Tribe Academy i Joža Esports.

“Dobri stari“ CS:GO ove nas je godine opet iznenadio i pokazao zašto je jedan od najvoljenijih esportova u povijesti. Prije početka grupne faze mnogi su na vrh stavljali prošlogodišnje finaliste Blink i lvlUP, ali onda se stvorio Shock Bomb i čak tri kola prije kraja glatko osigurao prolazak u finale. Tim koji je u prvom kolu izgubio, vratio se i sada opušteno čeka protivnike u finalnoj seriji.

Posljednji vikend grupne faze donio je velike napetosti za lvlUP i Good Game. Oba tima mogla su proći u finale i nastupiti na završnici, ali na kraju je lvlUP ipak bio prejak za GG i relativno lakom 2:0 pobjedom osigurao svoju kartu u veliko finale.

Good Game tako nije uspio iznenaditi jedan od najtrofejnijih timova na ovim prostorima, ali nema nikakve sumnje da ćemo iduće sezone gledati još jači CS:GO.

Finala u svim igrama čekaju nas vrlo brzo, već idućeg tjedna u sklopu Reboot Online Games Weeka. Stoga pripremite se na najbolju regionalnu esport akciju, poručuju iz A1 Hrvatska.