Uber će početi isključivati vozače sa slabom ukupnom ocjenom

Uber će početi isključivati vozače sa slabom ukupnom ocjenom

Foto: DepositPhotos

Vozači koji zarađuju korištenjem Uber aplikacije moraju se ponašati po jasno određenim kriterijima, što im donosi bolji rejting na mreži i više klijenata, a kako bi se Uber sam osigurao da “pod sobom” ima samo one najbolje, stigla je odluka o isključivanju onih najgorih.

Dakle, vozači prijavljivani zbog nepristojnog ponašanja, neurednih vozila, kao i raznih drugih nepodopština koje se putnicima nisu svidjele. Time se osigurava kvalitetnija usluga i podiže standard Ubera. Jer, u prošlosti je bilo podosta problema s vozačima koji bi radili štošta pa bi korisnici na kraju bili ne samo gnjevni već i potreseni.

Ovako, vrlo brzo će se prokazati oni koji nisu dostojni posla gdje je adekvatna interakcija i ponašanje s klijentom glavni kriterij za njegovo obavljanje. Samo, taj kriterij mogao bi biti podosta visoko postavljen, što izaziva stres kod vozača. S pravom.

Naime, Uber tvrdi da svi vozači kojima rejting padne ispod 4,6 riskiraju deaktivaciju. Istovremeno, Uber će im prije deaktivacije davati savjete kako povećati rejting i taj segment u kompaniji smatraju novom prilikom za one koji ne mogu održati dovoljno dobru prosječnu ocjenu. No, uz ovako nešto, vozači se mogu naći na meti, zlonamjerne osobe mogu ih ocjenjivati slabije iz osvete ili niskih pobuda.

No, Uber si tako nešto može dozvoliti jer osim dijeljenja prijevoza na način kao što rade taksisti, kompanija je u poslu s električnim biciklima, skuterima i na nekim dijelovima svijeta čak i u javnom prijevozu. Upravo zato zahtijeva određene kriterije, koji se mogu činiti visokima, ali isto tako, nikoga se ne tjera raditi taj posao...

Još iz kategorije

Bolt pokrenuo dvije nove usluge u Hrvatskoj – Bolt for Business i Bolt Comfort

Bolt pokrenuo dvije nove usluge u Hrvatskoj – Bolt for Business i Bolt Comfort

25.06.2019. komentiraj

Bolt je uveo dvije nove usluge – Bolt for Business, portal koji omogućava tvrtkama da upravljaju i plaćaju sve svoje poslovne vožnje te uslugu Comfort koja privatnim i poslovnim korisnicima nudi udobnije vožnje u prostranijim osobnim automobilima.

Skok Huaweia na BrandZ ljestvici

Skok Huaweia na BrandZ ljestvici

24.06.2019. komentiraj

Huawei je ojačao svoju poziciju na vodećem globalnom indeksu brendova te tako povećao vrijednost svog brenda. BrandZ-ova godišnja studija 100 najvrjednijih globalnih brendova, koju je objavio istraživački tim WPP-a Kantar, rangira Huawei na 47. mjesto (skok za jedno mjesto u odnosu na prošlu godinu), s osam posto povećanja vrijednosti brenda. Ovo je četvrta godina zaredom da je Huawei uvršten među 50 najboljih.

Poznati pobjednici CS:GO i Dota2, kreće Hearthstone

Poznati pobjednici CS:GO i Dota2, kreće Hearthstone

23.06.2019. komentiraj

Vrhunac je 3. sezone A1 Adria League powered by ESL koja se igra online. Poznati su pobjednici CS:GO i Dota2. Što se tiče mobilnih igara, završile su kvalifikacije za Clash Royale i idućeg vikenda saznat ćemo pobjednika. Istovremeno će se igrati kvalifikacije za četvrtu igru – Hearthstone, najpopularniju digitalnu kartašku igru.