U idućih 5 godina bit će 8 milijardi aktivnih pametnih telefona

U idućih 5 godina bit će 8 milijardi aktivnih pametnih telefona
Fotolia

Čini se kako je govor Qualcomm-ovog izvršnog direktora Stevea Mollenkopf bio vrlo optimističan kada je tijekom Uplinq developer konferencije u San Franciscu izjavio kako možemo očekivati blizu osam milijardi pametnih telefona za kojih pet godina.

U ovom trenu ima oko jedna milijarda pametnih telefona koji koriste Qualcomm Snapdragon procesor, izjavio je ponosno Steve Mollenkopf. Qualcomm u ovom trenutku dominira na tržištu mobilnih čipova, „dajući“ svoj ​​mobilni procesor Snapdragon većini pametnih telefona i tableta.

Njegov 4G LTE modem naširoko se koristi od strane svakoga proizvođača - od Applea i Samsunga do manjih igrača kao što je Motorola. Također, Mollenkopf je u četvrtak predstavio novi SDK za programere za rad s LTE Broadcast.

Tehnologija omogućuje "super učinkovitu broadcast tehnologiju," izjavio je Steve Mollenkopf. Južna Koreja KT već koristi LTE Broadcast, a Verizon je pokazao kako sve to izgleda na spektaklu kao što je Super Bowl.

Zanimljiv je podatak kako oko  30 programera radi na LTE Broadcast. Qualcomm ima svoj udio na tržištu, izgradio je ime i brand i Steve Mollenkopf može biti ponosan kako se trenutno stvari razvijaju.