SNAŽAN RAST

Integrirano financijsko tržište premašit će 228 milijardi dolara do 2028.

Integrirano financijsko tržište premašit će 228 milijardi dolara do 2028.
Depositphotos

Nova studija Juniper Researcha otkrila je da će se do 2028. godine prihod od integrirano financijskih sredstava povećati za 148 posto, s 92 milijarde dolara u 2024. na 228 milijardi dolara u 2028. Taj rast je potaknut sve većom zrelošću tržišta i povjerenjem potrošača, podržanim većim prihvaćanjem i primjenama, posebno unutar B2B konteksta.

Istraživanje je pokazalo da nova dostignuća unutar integrirani financija pokreću rast unutar specifičnih slučajeva upotrebe. Na primjer, multi-rail plaćanja postaju sve prisutnija, s integrirane financijskim igračima kao što su Balance i Marqeta koji okupljaju brojne Open Banking API-je kako bi omogućili besprijekorna i jeftinija plaćanja u svim scenarijima kao što su skupne isplate ili prekogranična plaćanja.

“B2B integrirane financijske usluge imaju veliki potencijal. Korištenjem novorazvijenih tehnologija uvode se sveobuhvatni paketi proizvoda. Ovo potiče tvrtke da prihvate integrirane financijske ponude; na primjer, ekspanzivne prekogranične mogućnosti koje koriste konsolidirane API-je ili rješenja za računovodstvo u oblaku koja koriste umjetnu inteligenciju,” primijetio je autor istraživanja Matt Purnell.

Izvješće je također identificiralo integrirano osiguranje kao segment koji doživljava veliki porast usvajanja na globalnoj razini, rast od 125 posto od 2024. do 2028. Ponude su sve dostupnije za mnoge platforme e-trgovine, a pružena pogodnost potiče potrošače da uzmu police tijekom naplate.

Vlade azijsko-pacifičkih zemalja promiču preuzimanje digitalnog osiguranja za potrošačku i komercijalnu upotrebu. Pogodnosti koje pružaju integrirane ponude pridonijet će značajnom rastu segmenta u cijeloj regiji. Međutim, integrirano osiguranje još uvijek je neuobičajena ponuda mnogih vodećih dobavljača, unatoč značajnom potencijalu rasta.