OČEKIVAN TREND

Maloprodajni divovi će ubrzati usvajanje Smart POS-a

Maloprodajni divovi će ubrzati usvajanje Smart POS-a
Depositphotos

Juniper Research predviđa da će vrijednost globalnih POS terminalskih transakcija (Point-of-Sale) dosegnuti 17 trilijuna dolara do kraja 2024. i porasti za 25% do 2028. Ovaj rast dolazi unatoč nedavnim prekidima rada POS-a u nekim lancima maloprodajnih trgovina širom svijeta globus; prisiljavajući nekoliko privremenih zatvaranja trgovina. Tijekom ovih kvarova bili su izloženi značajni financijski i sigurnosni rizici; nastavak potražnje za pametnim POS terminalima koji bi zamijenili zastarjele naslijeđene sustave.

Studija je pokazala da mnogi trgovci na malo nisu dovoljno spremni za rješavanje problema sa svojim naslijeđenim POS sustavima, kao što su prekidi terminala u fizičkim maloprodajnim trgovinama. Međutim, prepoznao je pametne POS tehnologije kao ključnu platformu za ublažavanje problema kao što su prekidi rada. To uključuje sustave koje pokreće IoT kako bi se osigurala konzistentnost i jaka povezanost s drugim maloprodajnim sustavima te pohranu podataka u oblaku za korisničke podatke kako bi se spriječilo hakiranje i zlonamjerni softver. Izbjegavanje kvarova sustava iz naslijeđenih sustava sada mora biti ključno razmatranje za trgovce na malo prilikom nadogradnje POS tehnologije; ciljajući na maksimalnu učinkovitost obrade i zadovoljstvo kupaca.

Pružatelji POS terminala proširuju svoju ponudu kako bi pružili mogućnosti izvan plaćanja. Smart POS nudi poboljšane funkcije u odnosu na tradicionalne POS, kao što su upravljanje osobljem, obrada kartica vjernosti, upravljanje zalihama i sinkronizacija trgovine s drugim prodajnim mjestima u istom lancu. “Unatoč višim troškovima implementacije u usporedbi s tradicionalnim POS-om, prihvaćanje Smart POS-a će trgovcima na malo osigurati povrat ulaganja; sprječavanje kvarova sustava uz poboljšane poslovne integracije,” komentirao je autor istraživanja Daniel Bedford.