Problemi s Windows 10 štete reputaciji Microsofta

Problemi s Windows 10 štete reputaciji Microsofta

Microsoftov operativni sustav Windows 10 se s krajem rujna nalazio na više od 900 milijuna uređaja diljem svijeta, ali dok su to sjajne vijesti, problemi koji muče kompanijinog softverskog prvaka ujedno joj narušavaju kredibilitet i to bi dugoročno mogao biti izniman teret.

Problem u cijeloj priči jest što Microsoft nije baš najbolje obavio situaciju s posljednjih nekoliko nadopuna. Stignu prepune grešaka i problema koji korisnicima otežavaju svakodnevni boravak uz računalo. Naravno, kroz tjedne nakon što stignu te nove verzije prepune grešaka sve se riješi, ali loše je što se konstantno nešto mora nanovo popravljati, ispravljati pa korisnici nemaju povjerenja u novitete koji stižu za "desetku". Upravo zato se mnogi u poslovnom sektoru drže "sedmice" dok god je to moguće.

Najgore je što postoje konkretni razlozi za ovako nešto. Naime, još 2014. je Microsoft ukinuo odjel za testiranje Windowsa te ih prestao testirati na osobnim računalima, u zamjenu za testovima na virtualnim mašinama. Iako, ni to se ne radi ekskluzivno, no najčešći je način testiranja.

Samim time, Microsoft se oslanja na predanu vojsku stručnjaka koji su dio Windows Insiders beta testiranja svake od verzija koje stižu na tržište, ali to nije dovoljno jer Microsoftov odjel bazirao se na bugove, dok se uključeni u Windows Insiders najčešće bave problemima vezanima za manje stvari kao što su problemi sa sučeljem ili nešto slično, a osnovno. Pravi problemi često budu "zakopani" ispod površine.

Microsoftu to ne smeta, svjestan je da će malo tko obaviti tranziciju na neki drugi operativni sustav. Slično kao s Google Chrome, kojeg sve manje ljudi simpatizira, ali svi ga koriste. No, tako nešto odražava se na ukupno poslovanje.

Developeri i osobe koje rade s raznim softverima i alatima, birat će ono što nije proizvod kompanije koja im nameće nešto lošije samo zato jer je svjesna da korisnik nema izbora. Pa neće koristiti Projext xCloud već će izbor prije biti Google Stadia, neće kupiti Xbox nego PlayStation ili Nintendo, neće kupiti Surface nego Lenovo, Apple, HP...

Još iz kategorije

Direktiva PSD2 ključna tema ovogodišnjeg SmartCarda

Direktiva PSD2 ključna tema ovogodišnjeg SmartCarda

17.10.2019. komentiraj

„Od 2000. godine pa do kraja 2018. broj kartica je povećan za 3,5 puta, broj bankomata za 6,5 puta, a EFT POS terminala za 12 puta. Izazovi s kojima se financijske institucije susreću u posljednje vrijeme odnose se prvenstveno na proces digitalne transformacije u financijskom sektoru. Upravo to je i središnja tema ovogodišnje Konferencije, uključujući primjenu nove regulative poput PSD2 Direktive i SEPA pravila“, istaknula je pomoćnica direktora Sektora za financijske institucije i ekonomske analize Hrvatske gospodarske komore Vanja Dominović na otvaranju konferencije SmartCard 2019 koja se održava u Biogradu na Moru, od 14. do 16. listopada. Organizator Konferencije je riječka tvrtka Case u suradnji s Hrvatskom gospodarskom komorom i Zagrebačkom bankom.

Treće izdanje AI2FUTURE konferencije

Treće izdanje AI2FUTURE konferencije

17.10.2019. komentiraj

Tijekom dva dana, 10. i 11. listopada, treće izdanje AI2FUTURE konferencije okupilo je više od 200 sudionika željnih da nauče više o tehnologiji današnjice koja je svim ICT stručnjacima omiljeni buzzword, no posljednjih godina u Hrvatskoj se i sve više primjenjuje pri kreiranju rješenja namijenjenih globalnom tržištu. Primjena umjetne inteligencije može značajno unaprijediti konkurentnost i profitabilnost, a na konferenciji se moglo čuti više i o nedavno predstavljenom dokumentu „Potencijal umjetne inteligencije za Hrvatsku“, koji je izradila HUP -Udruga informatičke i komunikacijske djelatnosti.

Mjesto za dogovaranje buduće suradnje

Mjesto za dogovaranje buduće suradnje

16.10.2019. komentiraj

Serengeti  je najavio drugu godišnju konferenciju GetiCon namijenjenu developerima i programerima, koja će se održati u Varaždinu, 26. listopada pod motom Ambition 4.0. Tijekom jednodnevne tehnološke konferencije stručnjaci Serengetija i međunarodni poslovni partneri će kroz niz predavanja sudionicima predstaviti neke od najatraktivnijih međunarodnih projekata iz visoko tehnoloških proizvodnih industrija, najnovije trendove industrije 4.0 kao i prednosti jedinstvenog Team Extension modela kojim Serengeti poslovnim partnerima osigurava zaokruženu softversku konzultantsku uslugu.