Problemi s Windows 10 štete reputaciji Microsofta

Problemi s Windows 10 štete reputaciji Microsofta

Microsoftov operativni sustav Windows 10 se s krajem rujna nalazio na više od 900 milijuna uređaja diljem svijeta, ali dok su to sjajne vijesti, problemi koji muče kompanijinog softverskog prvaka ujedno joj narušavaju kredibilitet i to bi dugoročno mogao biti izniman teret.

Problem u cijeloj priči jest što Microsoft nije baš najbolje obavio situaciju s posljednjih nekoliko nadopuna. Stignu prepune grešaka i problema koji korisnicima otežavaju svakodnevni boravak uz računalo. Naravno, kroz tjedne nakon što stignu te nove verzije prepune grešaka sve se riješi, ali loše je što se konstantno nešto mora nanovo popravljati, ispravljati pa korisnici nemaju povjerenja u novitete koji stižu za "desetku". Upravo zato se mnogi u poslovnom sektoru drže "sedmice" dok god je to moguće.

Najgore je što postoje konkretni razlozi za ovako nešto. Naime, još 2014. je Microsoft ukinuo odjel za testiranje Windowsa te ih prestao testirati na osobnim računalima, u zamjenu za testovima na virtualnim mašinama. Iako, ni to se ne radi ekskluzivno, no najčešći je način testiranja.

Samim time, Microsoft se oslanja na predanu vojsku stručnjaka koji su dio Windows Insiders beta testiranja svake od verzija koje stižu na tržište, ali to nije dovoljno jer Microsoftov odjel bazirao se na bugove, dok se uključeni u Windows Insiders najčešće bave problemima vezanima za manje stvari kao što su problemi sa sučeljem ili nešto slično, a osnovno. Pravi problemi često budu "zakopani" ispod površine.

Microsoftu to ne smeta, svjestan je da će malo tko obaviti tranziciju na neki drugi operativni sustav. Slično kao s Google Chrome, kojeg sve manje ljudi simpatizira, ali svi ga koriste. No, tako nešto odražava se na ukupno poslovanje.

Developeri i osobe koje rade s raznim softverima i alatima, birat će ono što nije proizvod kompanije koja im nameće nešto lošije samo zato jer je svjesna da korisnik nema izbora. Pa neće koristiti Projext xCloud već će izbor prije biti Google Stadia, neće kupiti Xbox nego PlayStation ili Nintendo, neće kupiti Surface nego Lenovo, Apple, HP...

Još iz kategorije

Najveće studentsko natjecanje u Hrvatskoj Lumemn

Najveće studentsko natjecanje u Hrvatskoj Lumemn

23.01.2020. komentiraj

Velikim otvorenjem održanim 15. siječnja 2020. godine studentskog edukativnog natjecanja LUMEN u Studentskom centru Zagreb pod organizacijom studentske udruge eSTUDENT, ujedno započinju i prijave.  LUMEN omogućuje studentima da iskoriste svoj potencijal, steknu dodano praktično znanje i iskustvo koje ne mogu dobiti na fakultetu i da za svoje originalne ideje osvoje vrijedne novčane nagrade.

Proglašeni pobjednici natjecanja HACK-A-THON 20

Proglašeni pobjednici natjecanja HACK-A-THON 20

23.01.2020. komentiraj

Na početku samog natjecanja HACK-A-THON 20, natjecateljima su predstavljena dva zadatka s fokusom na ekološka pitanja, odnosno kako uz pomoć korištenja robota riješiti problem otpada i smeća na ulicama, plažama i moru (1) te pojednostavniti dostavu hrane i pića u restoranima ili ugostiteljskim objektima (2). Odabir zadatka bio je proizvoljan što je natjecateljskim timovima dalo više prostora za kreativnost i inovativnost. Nakon 24 sata programiranja i rada na robotu u Hotelu Krilo, proglašeni su pobjednici natjecanja HACK-A-THON 20 u obje kategorije.

U posljednjih godinu dana samo dva rasta industrijske proizvodnje EU

U posljednjih godinu dana samo dva rasta industrijske proizvodnje EU

23.01.2020. komentiraj

Prema kalendarski prilagođenim podacima statističkog ureda Eurostat, industrijska je proizvodnja u studenome 2019. godine na razini EU (podaci za Belgiju, Cipar i Austriju nisu dostupni) bila 1,3 posto manja (u Hrvatskoj 0,4 posto manja) u odnosu na isti mjesec 2018. godine, što predstavlja već šesti uzastopni mjesec pada industrijske proizvodnje (u Hrvatskoj prvi pad nakon dva mjeseca rasta).