Megatrend konferencijom Power of Data najavio proslavu 30 godina poslovanja

Megatrend konferencijom Power of Data najavio proslavu 30 godina poslovanja

Već tradicionalna konferencija Power of Data  tvrtka Megatrend i iskorištena je za najavu proslave 30 godina poslovanja. Na početku konferencije Anđelka Strajher, predsjednica uprave Megatrend poslovnih rješenja, okupljenima je predstavila najznačajnija postignuća tvrtke koja idući mjesec obilježava 30 godina poslovanja.

Zora Hollá, Team Leader za Cognitive Systems iz IBM-a, je u sklopu svog uvodnog izlaganja uvela sudionike u konferencijski program objasnivši na primjerima kako je danas došlo do velikog ubrzavanja tehnologije i poslovanja te koju ulogu u svemu tome ima umjetna inteligencija.

Konferencija se nastavila uz predavanje Asye Kotler, direktorice prodaje EMEA iz SQreama, koja je istaknula sve veću važnost podataka u poslovnom svijetu kroz činjenicu kako je 90 posto podataka u organizacijama kreirano u zadnje dvije godine. Predstavila je SQream bazu podataka nove generacije i sve prednosti koje ima nad tradicionalnim bazama podataka.

Mario Jurić, voditelj Big Data & Data Science tima Megatrend poslovnih rješenja, prezentirao je konkretni primjer projekta predviđanja potražnje koji je tvrtka radila za klijenta Heraldi, ekskluzivne trgovine vodećih svjetskih modnih brandova. Predviđanje se temeljilo na podacima koje je tvrtka imala od 2013. godine na ovamo, a bilo je potrebno predvidjeti potražnju muške mode u sezoni prodaje bez popusta, odnosno za razdoblje od nekoliko tjedana do nekoliko mjeseci, uz razine prodaje na tjednoj razini. Jurić je prezentirao modele koje su koristili i pojasnio kako su se prilikom izračuna u obzir uzimali trendovi, sezonalnost, ciklički elementi, autokoleracija i slučajne varijacije. Napravljeni model rezultirao je točnijim naručivanjem asortimana i optimizaciji zaliha.

Konzultant za poslovna rješenja Megatrend poslovnih rješenja Ivan Šemeš predstavio je IBM Cognos Dashboard i Story, dva alata koji omogućuje vizualni prikaz informacija. Pokazao je što sve korisnik može prikazati njima koristeći različite izvore podataka te neke specifičnosti programa poput virtualnog asistenta koji pomaže u izradi dashboarda i analizi podataka.

Konferencijski dio programa završio je zanimljivom demo prezentacijom uživo na kojoj su podatkovni znanstvenici iz Megatrend poslovnih rješenja, Domagoj Marić i Valentino Vukadinović, predstavili IBM PowerAI Vision platformu koja upotrebom modela dubokog učenja u realnom vremenu otkriva objekte i klasificira slike. Sudionici su se upoznali s raznim poslovnim situacijama u kojima se uspješno može koristiti računalni vid.

Tvrtka Megatrend poslovna rješenja poznata je po razvoju i isporuci kvalitetnih poslovnih rješenja baziranih na najnovijim tehnologijama iz područja poslovne analitike, Big Date, AI-ja, power računala i sustava za pohranu podataka, vlastitom podatkovnom centru te razvoju inovativnih softverskih proizvoda.

Još iz kategorije

Početak izgradnje Regionalnog centra izvrsnosti za robotske tehnologije – CRTA

Početak izgradnje Regionalnog centra izvrsnosti za robotske tehnologije – CRTA

13.11.2019. komentiraj

Na Fakultetu strojarstva i brodogradnje potpisom Ugovora između Dekana FSB-a prof. dr. sc. Dubravka Majetića i direktora tvrtke Gepot d.o.o. Nikole Kostelca započelo novo razdoblje razvoja robotike na Zagrebačkom sveučilištu. Ovim potpisom formalizirani su uvjeti za izgradnju „Regionalnog centra izvrsnosti za robotske tehnologije – CRTA“ u sklopu Fakulteta strojarstva i brodogradnje.

Novi Malwarebytes 4.0 donosi mnoga poboljšanja i novo redizajnirano sučelje

Novi Malwarebytes 4.0 donosi mnoga poboljšanja i novo redizajnirano sučelje

13.11.2019. komentiraj

Malwarebytes 4.0 je nakon nekoliko mjeseci beta testiranja napokon dostupan za sve i nudi mnoga poboljšanja, ne samo po pitanju potpuno redizajniranog korisničkog sučelja već i skeniranja malwarea koji koristi 50 posto manje CPU resursa no što je bio slučaj s prethodnim verzijama.

Uskoro osmo po redu natjecanje najboljih etičnih hakera Hacking Night 2019 i meetup

Uskoro osmo po redu natjecanje najboljih etičnih hakera Hacking Night 2019 i meetup

13.11.2019. komentiraj

Okupljanje sigurnosnih profesionalaca, Security Professionals @ Algebra, u trećem izdanju obilježit će tema napada socijalnim inženjeringom i phishingom, s naročitim osvrtom na situaciju i neke konkretne zabilježene slučajeve u Hrvatskoj.