LG dobio međunarodni certifikat za sigurnosnu kontrolu robota

LG dobio međunarodni certifikat za sigurnosnu kontrolu robota
DepositPhotos / Ilustracija

LG Electronics je postao prva tvrtka na svijetu koja je dobila ISO 13849-1 certifikat* za svoj sigurnosni modul kontrolera koji se koristi u mobilnim servisnim robotima. Novi certifikat odnosi se na LG-eve napredne sigurnosne kontrolere za robote, a izdao ga je Det Norske Veritas (DNV), međunarodno klasifikacijsko društvo sa sjedištem u Norveškoj.

LG-ev novorazvijeni sigurnosni kontroler za robote osigurava najvišu razinu operativne sigurnosti i pouzdanosti aktivnim upravljanjem postavkama robota, praćenjem signala sa robotskih senzora u stvarnom vremenu i pružanjem zaštitnog smanjivanja brzine ili zaustavne kontrole kad se prepozna bilo kakav rizik.

Sastavljen od samo jednog modula, LG-ev sigurnosni kontroler ima značajnu prednost u odnosu na konvencionalne kontrolere - jednostavno se može prilagoditi individualnim specifikacijama svakog robota ili udovoljiti jedinstvenim zahtjevima svakog kupca.

Ranije su proizvođači morali analizirati i procijeniti svaki aspekt funkcionalne sigurnosti za svakog proizvedenog robota pojedinačno, ali zahvaljujući LG-evom sofisticiranom kontroleru taj je proces pojednostavljen. Očekuje se kako će to pomoći tvrtki da brže pokrene autentifikaciju i lansiranje novih servisnih robota, poput onih iz dobro poznatih serija LG CLOi ServeBot i LG CLOI GuideBot.

LG je kao lider u industriji robotike koja se brzo mijenja prikupio mnoštvo podataka i znanja kroz desetljeća vrhunskih inovacija. Tvrtka je predstavila široku paletu robotskih rješenja optimiziranih za prostore poput hotela, bolnica i restorana, iskorištavajući svoje raznolike tehnološke mogućnosti, uključujući područja autonomnih sustava vožnje, senzora, umjetne inteligencije i sustava kamera.

Nedavno je tvrtka najavila svoj puni ulazak na tržište logističkih robota sljedeće generacije lansiranjem LG CLOi CarryBot, razvijenog u suradnji s CJ Logistics, jednom od najvećih južnokorejskih tvrtki za dostavu paketa.

„Kako primjena autonomnih robota postaje sve češća i u industrijama i kod potrošača, područje tehnologije sigurnosti robota dobiva sve više na važnosti“, rekao je dr. Baek Seung-min, voditelj Laboratorija za naprednu robotiku u LG Electronicsu.

„Oslanjajući se na naše značajne tehnološke sposobnosti i iskustvo iz stvarnog svijeta u primijenjenoj robotici, osiguravamo najvišu razinu funkcionalne sigurnosti za sljedeću generaciju autonomnih robota. Time potvrđujemo svoje vodstvo na području tehnologije sigurnosti robota“, zaključuje Baek Seung-min.