Istraživanje pokazalo da se u Hrvatskoj vježba barem triput tjedno, no nisu svi zadovoljni tjelesnom formom

Istraživanje pokazalo da se u Hrvatskoj vježba barem triput tjedno, no nisu svi zadovoljni tjelesnom formom

Huawei je proveo online istraživanje o navikama vježbanja na uzorku od gotovo 700 ispitanika, a Hrvati su se pokazali kao pravi sportaši. Preko 60 posto ispitanih vježba barem triput tjedno, a prosjek od preko 40 minuta pokazuje posvećenost tjelovježbi. Specifična vremena u kojima živimo izazvala su dvojaki učinak, no preko dvije trećine ispitanih nastavilo je vježbati jednako ili više u usporedbi s početkom godine.

Praćenje tjelovježbe posljednjih je godina postalo iznimno lako zahvaljujući pametnim uređajima koji su uvijek pri ruci, dok su aplikacije postale još pametnije i danas nude širok raspon mogućnosti praćenja parametara povezanih sa zdravljem korisnika. Iako vježbaju relativno često, nešto manje od pola ispitanika još uvijek nije u potpunosti zadovoljno svojom tjelesnom formom.

Mjerenje rezultata pokazalo se važnim u kontekstu prilagodbe intenziteta treninga kako bi se postigli bolji rezultati. Više od pola ispitanika zato mjeri rezultate tjelesnih aktivnosti, a za to se najčešće koriste pametni satovi upareni s aplikacijama na pametnim telefonima.

Kada je riječ o odabiru gadgeta koji je ujedno i trening partner, izdržljiva baterija i velik izbor ponuđenih vježbi, uz prihvatljivu cijenu pokazale su se najvažnijim stvarima koje korisnici uzimaju u obzir. Kada je riječ o pametnim satovima, najvažnijom se pokazala značajka mjerenja pulsa i drugih tjelesnih funkcija, koju je kao ključnu prepoznalo preko 70 posto ispitanih, a po važnosti slijede mogućnosti mjerenja koraka i spajanja s pametnim telefonom.

Trećina ispitanika potvrđuje da im je kod sportskog sata važna mogućnost personalizacije kako bi partner na njihovom zapešću odražavao njihov stil života, a trećini je najvažnije da im pametni sat na raspolaganje stavlja pregršt korisnih funkcija. Važnom se pokazala i cijena, koju kao ključnu ističe četvrtina ispitanika. Indikativno je i da je više od 60 % ispitanika spremno izdvojiti do 1.500 HRK za idealan sportski pametni sat, a druga najzastupljenija cjenovna skupina je između 1.500 i 2.000 HRK koju je istaknula četvrtina ispitanika.

Ono što je ipak na kraju karejva iznimno važno je da je duljina trajanja baterije kod uobičajenog korištenja kod pametnih nosivih uređaja što dulja, ali i naravno da imate vremena gdje iskoristiti to što vam pametni nosivi uređaji nude.