GAMING NA NAJJAČE

GALERIJA: Kako nam je bilo na Reboot InfoGamer 2023

GALERIJA: Kako nam je bilo na Reboot InfoGamer 2023
Vedran Sabljak / Tomich Productions

Ovogodišnji Reboot InfoGamer uspio je privući oko pedeset tisuća posjetitelja koji su tijekom četiri dana sajma mogli uživati u novim visokobudžetnim igrama, isprobati naslove na kojima rade nezavisni developeri iz regije, ali i pratiti veliko finale A1 Adria esports lige.

Iako je sajam bio nešto manji od onog iz 2019. godine, raspoređen kroz tri paviljona Zagrebačkog velesajma, sadržaja nije manjkalo. Glavna pozornica konstantno je bila aktivna s mnogobrojnim dodjelama nagrada, ali i panelima na kojima se pričalo o domaćoj industriji videoigara te o sigurnosti interneta i društvenih mreža. U subotu su na toj pozornici glavni fokus preuzeti cosplayeri koji su sa svojim detaljnim i kvalitetnim kostimima oduševili posjetitelje, ali i dodatno podigli atmosferu samog sajma.

Osim što su posjetitelji mogli uživati u novim videoigrama i najnovijoj tehnologiji virtualne stvarnosti, većina posljednjeg paviljona bio je posvećen analognim igrama koji je tijekom gotovo svih dana bio pun - od igrača pa do onih koji se bojali svoje minijature. Tu je bio i već standardni retro odjel gdje su svi zainteresirani mogli isprobati videoigre na starijim konzolama kao što su Nintendo Entertainment System i PlayStation, ali i sudjelovati na turniru u Tetrisu.

Od domaće scene, Croteam je sa svojim sajmom usmjerio pozornost na trideset godina svojeg rada - od starijih Serious Sam igara pa do najnovijeg The Talos Principle 2 koji je oduševio igrače i recenzente diljem svijeta. Još jedan veliki domaći studio Gamepires je bio prisutan na sajmu, ali ovog puta u malo drugačijem formatu s fokusom na traženje novih zaposlenika.

Na sajmu su bili dostupni i manji studiji kao što su Green Goo Games sa svojom igrom Need for Cheese te Affordable Care Games koji je predstavljao To The Hall Of The Mountain King.

Sve u svemu, Reboot InfoGamer je zakoračio u dobrom smjeru prema naprijed nakon višegodišnje stanke i veselimo se vidjeti u kojem smjeru će se sajam razviti sa sljedećom godinom.