Dropbox kupio e-mail startup aplikaciju Mailbox

Dropbox kupio e-mail startup aplikaciju Mailbox
Dropbox

Cloud servis Dropbox omogućava svojim korisnicima pristup dokumentima, video materijalima, slikama i ostalim raznim datotekama od bilokuda bez potrebe da nose svoj osobni uređaj sa sobom.

Najava akvizicije Mailboxa, aplikacije za iOS korisnike, je znak da se kompanija odlučila zakoračiti dublje u mobilni segment tržišta.

Mailbox aplikacija pomaže i usmjerava vaše e-mailove sa značajkama  kao što su snooze e-mailova ili brzi provlačenje (eng. Swiping) kroz poruke.

„Osjetili smo da bismo mogli pomoći Mailboxu dosegnuti mnogo drugačiju publiku na mnogo brži način. Mailbox servis nastavit će raditi kao samostojeća aplikacije ali će se integrirati sa Dropboxom kroz vrijeme “, rekao je predsjednik uprave Dropboxa Drew Houston za The Wall Street Journal.

Kombinacija ovih dvaju servisa mogla bi proizvesti veliko rivalstvo među trenutno popularnim e-mail servisima kao što su Gmail.

Mailbox kojeg je stvorila tvrtka Orchestra, objavila je da su do sada isporučili 60 milijuna poruka i da su primili 1,3 milijuna rezervacija. Svih 14 zaposlenika Mailboxa, uključuje alumne iz Applea, Sveučilišta Stanford te Ideo će se pridužiti Dropboxu.