Android Lollipop gotovo na 10 posto uređaja

Android Lollipop gotovo na 10 posto uređaja
Google

Kada smo zadnji put pisali o tome kako stoji Android Lollipop sustav, nije bilo baš nekih optimističnih tonova. Distribucija ovog sustava bila je oko 1,6 posto, no čini se kako se stvari polako počinju pomicati sa mrtve točke. Android 5.0 Lollipop distribucija ide sve brže i brže, a čini se kako je to najvjerojatnije zbog dolaska najnovijih flagship uređaja.

Lollipop 5.0 je na 9,7 posto, 5.1 verzija na 0,7 posto što u kombinaciji daje skoro pa deset posto. KitKat se ne da, on je na respektabilnih 39,8 posto dok mu Jelly Bean puše za vratom sa 39,2 posto. Froyo je na 0,3 posto, Gingerbread se može pohvaliti s brojkom od 5,7 posto, a Ice Cream Sandwich dolazi sa 5,3 posto.

Prilikom zadnjih statističkih izvještaja činilo se kako se „lizalica“ našla u velikim problemima jer se nikako nije mogla „udomaćiti“ na uređajima. Brojke su pokazale mizernih jedan posto što je bilo dosta obeshrabrujuće i nije previše bilo razloga za veselje.

No, sada su se stvari lijepo posložile, došli su novi pametni uređaji i Android Lollipop je jednostavno procvao. Sada samo treba vidjeti hoće li ovaj postotak nastaviti rasti ili će se zaustaviti na ovih desetak posto.