Novi A1 virtualni shop otvoren u Splitu

Novi A1 virtualni shop otvoren u Splitu

Godinu i pol nakon što je A1 Hrvatska u Zagrebu otvorila prvu virtualnu poslovnicu na domaćem i regionalnom telekom tržištu, u Splitu je počeo s radom drugi A1 virtualni shop. Posjet poslovnici preko video veze s bilo koje lokacije, razgovor s djelatnicima uz gotovo isti doživljaj kao u fizičkoj poslovnici, jednostavna i brza kupovina, pokazali su se kao najbolje rješenje i odgovor na nove navike kupaca u doba pandemije koronavirusa.

Zagrebački A1 virtualni shop u 2020. ostvario je 100 tisuća poziva korisnika. Rast prometa je kontinuiran, a korisnici se kroz njega podjednako interesiraju za fiksne i mobilne usluge. Sve to potvrđuje promijenjene navike korisnika, stoga je A1 Hrvatska otvorila još jednu virtualnu poslovnicu. “Ovom smo uslugom na domaće tržište donijeli novo iskustvo kupnje i to u pravo vrijeme. Pozitivne povratne informacije korisnika i kontinuitet povećanja kontakta i prometa A1 virtualnog shopa potvrdili su promijenjene navike korisnika koji su se transformirali te očekuju ponudu proizvoda i usluga kroz digitalne kanale. Stoga je logičan, sljedeći korak bio otvaranje još jedne virtualne poslovnice kako bismo i dalje podržali najbolje korisničko iskustvo“, objasnila je Ivana Klobučić, rukovoditeljica maloprodajne mreže i direktne prodaje A1 Hrvatska.

Inovativnim konceptom osigurana je dostupnost A1 poslovnica u cijeloj Hrvatskoj, virtualno uz doživljaj korisnika kao u fizičkoj poslovnici. Naime, A1 virtualni shopovi rade od ponedjeljka do subote u terminu od 8 do 21 i korisnici im mogu pristupiti s bilo koje lokacije. Za interakciju u virtualnoj poslovnici, korisniku su potrebni računalo ili tablet  i mobilni uređaj odnosno telefon. Nakon što ostave svoj broj na nazvat će ih djelatnik virtualnog shopa. Na zaslonu svog uređaja mogu vidjeti sve što ih zanima u vezi uređaja ili usluga kao da su u fizičkoj poslovnici, a sam razgovor se realizira mobitelom ili telefonom. Platforma objedinjuje live video, slanje poruka u stvarnom vremenu, glasovnu komunikaciju i chatbot funkcionalnosti u jednu uslugu čineći komunikaciju bržom, neposrednijom i interaktivnom. Korisnik tako dobiva personalizirano i poboljšano iskustvo.

Još iz kategorije

Telemach Hrvatska kreće s uslugama u fiksnoj mreži

Telemach Hrvatska kreće s uslugama u fiksnoj mreži

10.05.2021.

Telemach Hrvatska spreman je korisnicima ponuditi pristup prvoj hrvatskoj 10 Giga optičkoj mreži, uz tri paketa koja kombiniraju superbrzi internet i fiksnu telefoniju na najbržoj mreži u zemlji, tvrde u trećem po veličini domaćem telekom operatoru.

Hrvatski telekom implementirao besplatan WiFi internet u gradu Samoboru i općinama Pučišća, Tounj i Trpanj

Hrvatski telekom implementirao besplatan WiFi internet u gradu Samoboru i općinama Pučišća, Tounj i Trpanj

08.05.2021.

Najjači domaći telekom operator Hrvatski Telekom implementirao je besplatan WiFi Internet u Gradu Samoboru i općinama Pučišća, Tounj i Trpanj, čime je građanima i posjetiteljima tih mjesta omogućen pristup internetu na javnim lokacijama. Samoboru, Pučišćima,Tounju i Trpnju su u sklopu inicijative Europske komisije WiFi4EU dodijeljeni vaučeri u iznosu od 15.000 eura, a zahvaljujući dugogodišnjoj uspješnoj suradnji s Hrvatskim Telekomom, za realizaciju ovog projekta odabrali su upravo HT kao pouzdanog tehnološkog partnera i najboljeg izvođača radova.

Nastavak izgradnje optičke mreže u iščekivanju dolaska 5G

Nastavak izgradnje optičke mreže u iščekivanju dolaska 5G

06.05.2021.

U ovom trenutku A1 Hrvatska ima ukupno 14 tisuća kilometara gradske i međugradske optičke mreže, ističe za ICTbusiness.info Vladimir Skender, direktor planiranja i razvoja mreže A1 Hrvatska i dodaje da danas u fiksnoj infrastrukturi imaju s optičkom mrežom u više od 55 gradova diljem Hrvatske pokriveno 560.000 kućanstava.