WorkTime Personal je zgodan alat za praćenje vremena provedenog na računalu

WorkTime Personal je zgodan alat za praćenje vremena provedenog na računalu

Za sve koji rade na i s računalima iznimno je bitno ne gubiti koncentraciju jer teško ju je zadržati, posebno u vremenu kad na svim stranama možemo pronaći nešto iznimno zanimljivo. Pitanje koje se zbog toga postavlja jest može li se uopće zadržati koncentracija i ne skretati pogled na nešto što se ne tiče onoga što radimo... Jest!

Konkretnije, u tome pomaže WorkTime Personal i iznimno je sjajan alat. Naravno, treba znati da taj softver ne može nekoga prisiliti ne gledati društvene mreže ili YouTube, no nudi mogućnost ostati koncentriran. Primjerice, pomaže otkriti koliko vremena provodimo na "krivim" mjestima pa možemo zaključiti koliko ga gubimo uzalud.

Dakle, ako vas je sve ovo zaintrigiralo i želite ovaj besplatni softver, treba znati kako ga koristiti. Nije teško, ali pomoći ćemo dodatno, samo nas pratite korak po korak.

1. Start i stop

Čim pokrenete aplikaciju prvi put, shvatit ćete da prati svaki vaš pokret. Ukoliko ne želite, možete onemogućiti tako nešto jednostavnim pritiskom na Stop. A kad želite da vas prati, pritisnete Start. Treba znati i da WorkTime Personal prati samo Facebook, Twitter i neke manje platforme. Jedina mana je što se brojač ne može resetirati pa brojka konstantno raste.

2. Izvješća

Ona služe kako biste imali uvid u to što i koliko radite. Prati se sve unazad sedam dana i to poprilično detaljno. S njima se lakše orijentirati i poboljšati način na koji radite, uvidjeti gdje griješite i slično...

3. Mogućnosti

Do njih dolazite klikom u gornjem desnom kutu aplikacije i u njima je moguće postaviti da se WorkTime Personal pokreće kad i računalo, da vas obavijesti što raditi kad je računalo u mirovanju i da pomogne u upravljanju bazama podataka. Ukoliko želite još mogućnosti, morate preuzeti verziju koja se plaća. Ona košta od 35,39 američkih dolara pa na više.

Još iz kategorije

NASA je blizu finalizacije svojeg sustava za upravljanje prometom dronovima u gradovima

NASA je blizu finalizacije svojeg sustava za upravljanje prometom dronovima u gradovima

22.02.2019. komentiraj

Američka svemirska agencija (NASA) spremna je za posljednje detaljne testove vezane uz upravljanje dronovima i izvest će ga u Nevadi. Bit će to konačni dokaz koliko se isplatio rad na novoj tehnologiji kroz posljednje četiri godine, i to sve u suradnji sa Saveznom upravom za civilno zrakoplovstvo (FAA).

Zagrebački Q Software otvorio ured u New Yorku

Zagrebački Q Software otvorio ured u New Yorku

21.02.2019. komentiraj

Zagrebačka IT tvrtka Q Software, jedna od najbrže rastućih IT kompanija u Europi prema Deloitteu, od početka ove godine posluje i na novoj lokaciji. Svoj šesti globalni ured otvorili su u New Yorku, digitalnom hubu istočne obale Sjedinjenih Američkih Država. Ured se nalazi u središtu New Yorka, točnije na Manhattanu, a osim te lokacije Q posluje još i iz Züricha, Osla, Belfasta, Los Angelesa te Zagreba, gdje se nalazi sjedište kompanije.

Startup iz Hrvatske može se natjecati s američkim startupima

Startup iz Hrvatske može se natjecati s američkim startupima

19.02.2019. komentiraj

Tijekom proteklih nekoliko godina, Repsly je evoluirao iz Field Team Management rješenja u Retail Execution Optimization rješenje, prema CEO-u Repsly Matu Brogieu. On je siguran da s naglaskom na umjetnu inteligenciju, prepoznavanje slike i strojno učenje mogu dodati veću vrijednost svojim klijentima.