WorkTime Personal je zgodan alat za praćenje vremena provedenog na računalu

WorkTime Personal je zgodan alat za praćenje vremena provedenog na računalu

Za sve koji rade na i s računalima iznimno je bitno ne gubiti koncentraciju jer teško ju je zadržati, posebno u vremenu kad na svim stranama možemo pronaći nešto iznimno zanimljivo. Pitanje koje se zbog toga postavlja jest može li se uopće zadržati koncentracija i ne skretati pogled na nešto što se ne tiče onoga što radimo... Jest!

Konkretnije, u tome pomaže WorkTime Personal i iznimno je sjajan alat. Naravno, treba znati da taj softver ne može nekoga prisiliti ne gledati društvene mreže ili YouTube, no nudi mogućnost ostati koncentriran. Primjerice, pomaže otkriti koliko vremena provodimo na "krivim" mjestima pa možemo zaključiti koliko ga gubimo uzalud.

Dakle, ako vas je sve ovo zaintrigiralo i želite ovaj besplatni softver, treba znati kako ga koristiti. Nije teško, ali pomoći ćemo dodatno, samo nas pratite korak po korak.

1. Start i stop

Čim pokrenete aplikaciju prvi put, shvatit ćete da prati svaki vaš pokret. Ukoliko ne želite, možete onemogućiti tako nešto jednostavnim pritiskom na Stop. A kad želite da vas prati, pritisnete Start. Treba znati i da WorkTime Personal prati samo Facebook, Twitter i neke manje platforme. Jedina mana je što se brojač ne može resetirati pa brojka konstantno raste.

2. Izvješća

Ona služe kako biste imali uvid u to što i koliko radite. Prati se sve unazad sedam dana i to poprilično detaljno. S njima se lakše orijentirati i poboljšati način na koji radite, uvidjeti gdje griješite i slično...

3. Mogućnosti

Do njih dolazite klikom u gornjem desnom kutu aplikacije i u njima je moguće postaviti da se WorkTime Personal pokreće kad i računalo, da vas obavijesti što raditi kad je računalo u mirovanju i da pomogne u upravljanju bazama podataka. Ukoliko želite još mogućnosti, morate preuzeti verziju koja se plaća. Ona košta od 35,39 američkih dolara pa na više.

Još iz kategorije

Umjetna inteligencija u službi njege kože

Umjetna inteligencija u službi njege kože

25.04.2019. komentiraj

Poznati francuski brend u proizvodima za ljepotu i zdravlje kože, La Roche – Posay, lansirao je EFFACLAR SPOTSCAN aplikaciju. Ona pomoću umjetne inteligencije analizira kožu sklonu aknama te daje preporuke i savjete korisnicima.

Novi ugovori Ericssona Nikole Tesle i HT Mostara

Novi ugovori Ericssona Nikole Tesle i HT Mostara

25.04.2019. komentiraj

Predsjednica Ericssona Nikole Tesle Gordana Kovačević i Vilim Primorac, generalni direktor HT Mostara potpisali su nove ugovore ukupne vrijednosti 23 milijuna kuna. Ugovoreno je proširenje i modernizacija sustava za nadzor mobilne mreže te proširenje IMS sustava kao i novo proširenje radijske pristupne mreže HT Mostara.

VSCodium je open source Visual Studio Code oslobođen trackinga

VSCodium je open source Visual Studio Code oslobođen trackinga

24.04.2019. komentiraj

Visual Studio Code pokazao se kao odlični kod editor, ali iako je open source freeware, dostupan je samo na Microsoftovom GitHub repozitoriju i njegova preuzimanja su licencirana pod “closed source” licencom koja sadrži telemetriju, što znači da bi VSCodium vrlo lako mogao pridobiti one kojima te granica u VS Code smetaju.