Transformacija korporacijske informatike uz Managed i Cloud usluge

Transformacija korporacijske informatike uz Managed i Cloud usluge

Foto: Fotolia

IBM Hrvatska je danas na tradicionalnom godišnjem događanju pod nazivom Dan financijskih rješenja predstavio pristupe, usluge i rješenja namijenjena financijskom sektoru usmjeravajući se na načine smanjenja složenosti u poslovanju s klijentom u središtu, važnosti transformacije IT infrastrukture temeljene na managed i cloud uslugama te ulozi društvenih mreža za banke i financijske institucije.

Banke i osiguravajuća društva u regiji transformiraju dijelove infrastrukture – serverske farme, sustave pohrane podataka, pričuvne podatkovne centre – na način da ih koriste kao uslugu. Tehnologija se vraća u fokus, ali na način koji zahtjeva drugačiji pristup. Konačan rezultat je povećana produktivnost, smanjeni troškovi i veća fleksibilnost.

U posljednjoj studiji za bankarsku industriju IBM-ovog Instituta za poslovnu vrijednost (IBM Institute for Business Value), rezultati su pokazali da gotovo 90 posto bankara vjeruje da je transformacija iz današnjeg statusa quo jedini način povećanja profitabilnosti.

Banke budućnosti moraju se mijenjati i krenuti prema razvoju operacija usmjerenih prema klijentu koristeći sofisticirane načine dobivanja uvida (informacija) kako bi poboljšale upravljanje rizikom, određivanje cijena, performanse kanala distribucije te zadovoljstvo samog klijenta.

Globalni voditelj za bankarsku industriju u IBM-u, Paul Davis III predstavio je IBM-ov pristup u personalizaciji ponude i cijena prema klijentu, dok je IBM-ov globalni voditelj za odnose s klijentima u bankarskoj i financijskoj industriji, Kwafo Ofori - Boateng pred više od 150 sudionika govorio je o transformaciji korisnički usmjerenih procesa za digitalne klijente.

Uspješno poslovanje ostvarit će one institucije koje će moći balansirati rizik, zaradu i financijsku inovaciju, te koristiti napredne tehnike segmentacije i metode određivanja cijena kako bi proizvele i isporučile najbolju uslugu preko svih svojih kanala distribucije. Ulaganje u ljude, promjene u procesima i novi alati su glavni preduvjeti za provođenje inicijativa koje će osigurati pametniju budućnost.

O ulozi i važnosti društvenih mreža za današnje poslovanje govorio je Thomas Bryner iz IBM-a Švicarska.Posljednjih nekoliko godina ušli smo u novu IT eru, eru Social Businessa o čijoj eksploziji, nevjerojatnoj statistici, inovativnim idejama i modelima svjedočimo svakodnevno. Strategija Social Business u bankarstvu je strategija modernizacije odnosa s komitentima korištenjem eksternih i internih social paradigmi i tehnologija. Njeno kvalitetno izvršenje rezultirat će većom profitabilnošću poslovanja i većim zadovoljstvom korisnika banke.

Korištenje javnih društvenih mreža u bankarskom poslovanju za promotivne i prodajne svrhe jest svakako važan, ali tek jedan segment u ukupnoj Social Business strategiji. Tek njeno provođenje korištenjem infrastrukture za interne društvene mreže omogućava komunikaciju, suradnju, povezivanje i stvaranje nove vrijednosti – brže i šire nego ikada prije.

IBM-ovo rješenje za društveno poslovanje pod nazivom IBM Connections namijenjeno je poslovanju primjerenom dobu društvenih mreža i nudi bezbroj novih mogućnosti za unapređenje timskog rada unutar organizacija te utječe na produktivnost i internu učinkovitost tvrtke.

Tijekom događanja, IBM-ovi stručnjaci predstavili su IBM-ove sustave PureSystems. Zbog povećanja količine i složenosti podataka nastala je potreba za jednostavnijim pristupom upravljanju s IT-ijem. Iskustveno integrirani sustavi iz osnova mijenjaju IT životni ciklus, smanjuju troškove, štede vrijeme i resurse i ubrzavaju inovacije. Sustavi PureSystems kombiniraju fleksibilnost sustava općenite namjene, elastičnost clouda i jednostavnost uređaja; integriraju se po dizajnu i isporučuju s ugrađenim znanjem.

Hrvoje Supić iz IBM-a Hrvatska upoznao je sudionike događanja s drukčijim pristupom informatici usmjeravajući se ponudu upravljanja uslugama (managed services). „Na tržištu postoji cijeli spektar ponuda koji omogućavaju transformaciju infrastrukture na način koji najbolje odgovara situaciji na strani korisnika IT usluge. Korporacije se odlučuju za transformaciju s ciljem smanjivanja ukupnih troškova, smanjivanja kapitalnih izdataka i dodatnog zaduživanja, smanjivanja rizika vezanih za ljudske resurse u vlastitim odjelima informatike, povećanja sigurnosti, i ostalo. Tvrtke koje će spremno odgovoriti na kompleksne izazove tržišta su upravo one tvrtke koje imaju moderno ustrojen IT odjel fokusiran na izvršavanje usluga primarno prema kupcima i djelatnicima kompanije", izjavio je voditelj odjela za Managed i Cloud usluge za srednju i istočnu Europu, Rusiju i Tursku, Hrvoje Supić.

 

 

 

 

Još iz kategorije

NASA je blizu finalizacije svojeg sustava za upravljanje prometom dronovima u gradovima

NASA je blizu finalizacije svojeg sustava za upravljanje prometom dronovima u gradovima

22.02.2019. komentiraj

Američka svemirska agencija (NASA) spremna je za posljednje detaljne testove vezane uz upravljanje dronovima i izvest će ga u Nevadi. Bit će to konačni dokaz koliko se isplatio rad na novoj tehnologiji kroz posljednje četiri godine, i to sve u suradnji sa Saveznom upravom za civilno zrakoplovstvo (FAA).

Zagrebački Q Software otvorio ured u New Yorku

Zagrebački Q Software otvorio ured u New Yorku

21.02.2019. komentiraj

Zagrebačka IT tvrtka Q Software, jedna od najbrže rastućih IT kompanija u Europi prema Deloitteu, od početka ove godine posluje i na novoj lokaciji. Svoj šesti globalni ured otvorili su u New Yorku, digitalnom hubu istočne obale Sjedinjenih Američkih Država. Ured se nalazi u središtu New Yorka, točnije na Manhattanu, a osim te lokacije Q posluje još i iz Züricha, Osla, Belfasta, Los Angelesa te Zagreba, gdje se nalazi sjedište kompanije.

Startup iz Hrvatske može se natjecati s američkim startupima

Startup iz Hrvatske može se natjecati s američkim startupima

19.02.2019. komentiraj

Tijekom proteklih nekoliko godina, Repsly je evoluirao iz Field Team Management rješenja u Retail Execution Optimization rješenje, prema CEO-u Repsly Matu Brogieu. On je siguran da s naglaskom na umjetnu inteligenciju, prepoznavanje slike i strojno učenje mogu dodati veću vrijednost svojim klijentima.