TOP 5 helpdesk aplikacija

TOP 5 helpdesk aplikacija

Poslovanje bez kupaca je kao automobil bez motora - nigdje ne ide. Stoga je usluga koju kroz poslovanje nudimo ključna da bismo zadržali postojeće klijente i pridobili nove, a u današnje vrijeme u tome nam pomažu i specijalizirane aplikacije.

Da biste znači što bolje izabrati najbolju za vas, donosimo vam pet aplikacija specijaliziranih za službe za korisnike. Ukratko, njihov cilj je omogućiti lakše i brže odgovaranje na upite korisnika, na rješavanje problema i općenito komunikaciju s korisnicima. Nema tu samo e-mail poruka ili poziva, upit se šalje direktno aplikacijom i ubrzava cijeli proces, posebno jer su agenti u velikoj većini slučajeva dio paketa, "dolaze" s aplikacijom.

1. Zendesk Support

Najbolje ocijenjen, najviše preporuka i najviše pozitivnih komentara. Ima li bolje reklame? Zendesk se lako koristi čak i za početnike, a ima i mnogo customize opcija pa će svi moći napraviti ugođaj po svojoj mjeri. Ujedno, podržava sve svjetske jezike i koristan je za poslovanje svakog tipa i veličine. Trenutno ga koristi 40 tisuća poslodavaca, a neki od najvećih su Vodafone, Shopify i Groupon. Besplatan je prvih 30 dana, a nakon toga se plaća od jednog do 195 američkih dolara mjesečno, ovisno o paketu koji uzmete.

2. Freshdesk

Sličan kao Zendesk, a prednost mu je u tome što omogućava više razgovora odjednom i ima odličan customize kojim se može lako načiniti originalni logo ili temu pa čak i kod (CSS i JavaScript). Fresdesk je odlično rješenje ako ste u poslu vezanom uz developere. Nakon 30 dana košta od 15 do 70 dolara mjesečno, s tim da se svaki dodatni agent naplaćuje dodatnih 15 dolara. Uz to, kreće se s jednim agentom.

3. Zoho Desk

Riječ je o softveru baziranom u cloudu, što znači da stručnjaci za cloud nude podršku korisnicima. Prednost je i što ima prioritete po kojima funkcionira, odnosno, kako korisnik namjesti. Pa tako može na prvom mjestu po važnosti biti nedovršeni "ticket", a potom sve ostalo. Uz sve, Zoho se može koristiti putem aplikacija za iOS i Android. Mana je što nema direktne telefonske podrške. Što se plaćanja tiče, 15 dana je besplatna proba, a nakon toga 12 dolara mjesečno po agentu.

4. Kayako

Fokusiran je na jednostavnost, kao prednosti ima podršku uživo putem chata, kao i podršku za više brandova. Koriste ga Airbnb, Toshiba, Peugeot i The Guardian. Velika mana je što nema besplatnog testiranja softvera tako da odmah treba krenuti s plaćanje. Riječ je o 15 dolara po agentu mjesečno, ali naplaćuje se godišnje, što je još jedan problem.

5. Jira Service Desk

Integriran je sa 600 drugih platformi, koriste ga velikani kao Twitter, Sotheby's i Spotify. Problem je kratak period testiranja Jire, samo sedam dana. Ali, zato je jeftin nakon toga, deset dolara mjesečno po agentu. Definitivno se isplati, ako ništa, zbog integracije i možda najbolje izvedenog sučelja.

Još iz kategorije

Kako uspjeti u tisku ukrasne grafike

Kako uspjeti u tisku ukrasne grafike

24.05.2019. komentiraj

Od tapeta i pločica do drveta i stakla, digitalni tisak omogućuje kreativnost i inovacije u području dizajna interijera, otvarajući nove prilike za dizajnere i davatelje usluga tiska (PSP-ove, print service providers). Za dizajnere, robne marke koje nude ukrasnu grafiku i profesionalne dizajnere interijera prednosti digitalnog tiska nude veću kreativnu slobodu bez tehničkih ili ekonomskih ograničenja tradicionalnih tiskarskih procesa. Tisak na zahtjev omogućuje potpunu prilagodbu i uklanja potrebu za skladištenjem, omogućujući više eksperimentiranja i uklanjajući prepreke za ulazak u branšu. Međutim, ključan je čimbenik svjesnost, a razumijevanje mogućnosti digitalnog tiska još nije rasprostranjeno u zajednici dizajnera interijera.

Mrežne tehnologije VERSO i Altima posluju pod nazivom Verso Altima grupa

Mrežne tehnologije VERSO i Altima posluju pod nazivom Verso Altima grupa

22.05.2019. komentiraj

Verso Altima grupa novi je naziv pod kojim će tvrtke Mrežne tehnologije VERSO  i Altima  nakon rebrandinga nastaviti tržišnu ekspanziju. Grupa je u 100 %-tnom hrvatskom privatnom vlasništvu i prepoznati svjetski poslovni integrator, predvodnik u primjeni IoT i Smart City rješenja te partner vodećih svjetskih ponuđača ICT rješenja. Sjedište Grupe je u Zagrebu, dok ima urede u pet zemalja, te zapošljava više od 170 stručnjaka. Formalno pravno Mrežne tehnologije Verso  i Altima  i dalje su zasebni pravni subjekti koji će svoje poslovanje nastaviti s jednom poslovnom strategijom i konsolidiranim izvoznim ciljevima.

Južna Koreja odabrala Linux umjesto Windows 10

Južna Koreja odabrala Linux umjesto Windows 10

22.05.2019. komentiraj

Vlada Južne Koreje donijela je odluku o prelasku s Windows operativnog sustava na Linux i obavit će ga u narednom periodu po cijeni od otprilike 655 milijuna američkih dolara. Sve s ciljem smanjenja troškova, koji bi bili podosta veći kad bi se ostalno vjerno Microsoftu. Ali, razlog prelaska je i prekid ovisnost o jednom operativnom sistemu.