Serengeti se uz novi vizualni identitet spremna za novi korak na američkom tržištu

Serengeti se uz novi vizualni identitet spremna za novi korak na američkom tržištu

Hrvatska konzultantska IT tvrtka specijalizirana za razvoj složenih poslovnih aplikacija, Serengeti, predstavila je novi vizualni identitet i najavila veliki iskorak na američko tržište. Osim novog logotipa, tu je i nova tipografija i korporativne boje, a projekt rebrandinga okrunili su osvježenom web stranicom.

Domaća tvrtka, koja inače posluje uglavnom na inozemnom tržištu, dobiva u potpunosti novi vizualni identitet, no i dalje zadržava svog već prepoznatljivog, a sada grafički stiliziranog, kameleona, koji je njihov zaštitni znak.

Promijenjen logotip te cjelokupni vizualni identitet tvrtke početna su stepenica u njihovom rebrandingu, a istovremeno prirodan slijed nakon 13 godina uspješnog poslovanja i organskog rasta.

Novi vizualni identitet priprema je i za novu razvojnu stepenicu Serengetija. Naime, nakon što je Serengeti u 2021. godinu ušetao entuzijastično s novim klijentima u Sjevernoj Americi svoj daljnji korak planira upravo na ovom kontinentu, a Serengetijev razvojni plan uključuje i otvaranje ureda u Kaliforniji, samom srcu svjetske IT industrije.

„Jasno smo definirali svoje strateške ciljeve, odredili smo svoju boju glasa i svoj ton, a sada je vrijeme da to implementiramo. Svi moramo govoriti istim jezikom, ponukani istim ciljem i vrijednostima. Mi smo tvrtka koja ukratko - razvija software. Želimo biti prepoznati kao kvalitetan i pouzdan partner.  Tijekom godina smo učili, gradili se, napredovali, širili svoj portfolio, a novi vizualni identitet objedinjuje sve što smo izgradili do sada, ali i planove koje želimo realizirati“, komentirao je vlasnik i direktor tvrtke Serengeti Goran Kalanj.

„Naš kameleon ima svoje ime od prvoga dana, on je Geti, i drago mi je da smo mu dali novo, modernije ruho u kojem će nas predstavljati na globalnom IT tržištu“, dodao je Kalanj.

Serengeti je jedna od rijetkih IT tvrtki koja ideju imena, pa tako i vizualnog identiteta, vuče iz oaze raznolikosti, tvrde u kompaniji i ističu kako je tvrtka, započeta kao startup, tijekom godina razvila je svoj set vrijednosti koje su bile dio briefa prilikom kreiranja novog logotipa.

U kreiranju novog vizualnog identiteta vodili su se dosadašnjom glavnom bojom koja je sada osvježena i obogaćena dodatnim bojama koja naglašavaju raznolikost tehnologija, metodologija i industrija u kojima posluju.

„Novi logotip Serengetija vizualna je prezentacija naših vrijednosti i vizije, osnova cjelokupnog rebrandinga tvrtke. To smo mi; hrabra i moderna tehnološka kompanija, odjevena za svjetsku scenu. Naš Geti je stiliziran i stopljen s logom upravo onako kako se naši timovi stapaju s klijentom kad razvijamo software. Zahvalna sam svom entuzijastičnom marketinškom timu i našem dizajneru na izvrsno obavljenom poslu. Marketing je odjel koji preuzima vodstvo u ovakvim projektima, no rebranding kompanije dugoročno je posao svakog zaposlenika.“ , istaknula je Ana Milas, Head of Marketing and Business development u Serengetiju.

Novi izgled crpi inspiraciju iz oka kameleona koji simbolizira Serengetijev pristup da prvo prouči okruženje u kojem klijent posluje, kao i izazove s kojima se klijent suočava, te onda pristupa izradi cjelokupnog rješenja po principu ključ u ruke. Simbol koji se nalazi u novom logotipu predstavlja njihov konzultantski pristup i specijalizaciju te cilj da klijentima isporuče pouzdano i sveobuhvatno softversko rješenje. Novom tipografijom, u koju je uključen novi, stilizirani kameleon, upotpunjen je novi vizualni identitet koji zaokružuje dosadašnje uspjehe i širenje poslovanja ove hrvatske IT tvrtke. S obzirom na rasprostranjenost development centara Serengetija, izmjena vizualnog identiteta će se provoditi kroz nadolazeći vremenski period.

Serengeti je u posljednjih godinu dana značajno sudjelovao u uspjehu hrvatske IT scene. Nedavno su dobili još jedno priznanje. Riječ je o priznanju Financial Timesa i Statiste na osnovu kojeg su se našli na prestižnoj listi top 1000 najbrže rastućih europskih tvrtki.