Repsly ima svijetlu budućnost

Repsly ima svijetlu budućnost

Kakva je prošlost, što je budućnost te naravno što se trenutno događa u kompaniji Repsly, otkrio nam je jedan od suosnivača Marko Kovač. Bilo kroz samostalno poslovanje ili kao dio velike kompanije, Repsly će svakako rasti dalje, ispričao je Marko za ICTbusiness.biz i ICTbusiness.info.

Danas Repsly ima devet godina. Kako vidite njegov razvoj do sada?

Zapravo, radimo na toj ideji već 11 godina. Prve dvije godine postojanja firme jedini izvor prihoda bio je sam proizvod, nakon čega smo dobili ulaganja poslovnih anđela kako bismo omogućili mom suosnivaču Marku Linkeu i nekoliko ranijih članova tima da se pridruže tvrtki puno radno vrijeme. U iduće četiri godine polirali smo proizvod i strategiju odlaska na tržište kako bi što prije došli do prodajnih rezultata. Za nas ključna je bila 2014. godina kada smo zatvorili prvi krug poslovanja s američkim investitorima koji su nam omogućili osnivanje tima u Bostonu, među kojem je bio i marketing tim. U 2014. godini imali smo manje od 100 klijenata, dok u ovom trenutku imamo preko 1200.

Tijekom 2017. i 2018. godine gradili smo VP tim za uspjeh kupaca, inženjering, financije, marketing i proizvod kako bi Repsly prešao na sljedeću razinu razvoja. U tom periodu sam, nakon deset godina vođenja firme, napustio mjesto CEO-a i njega prepuštam Mat Brogie (koji je do tada bio COO). Danas Repsly više nije startup, to je uređena kompanija s 50+ ljudi na dva kontinenta, kupcima u 80 zemalja i partnerima u cijelom svijetu.

Koji su bili najveći problemi s osnivanjem tvrtke?

Izgradnja tvrtke uglavnom znači rješavanje problema, no ne možete ih sve sami riješiti. Teži dio je izbor bitke za borbu i koliko resursa treba primijeniti za rješavanje problema. Proizvod je za nas godinama bio prioritet broj jedan. Upravo nam je dobar proizvod omogućio da zaključimo nove poslove, te od jednog ili dva posla po kvartalu dođemo do 50+ mjesečno, a da pritom troškove marketinga i prodaje zadržimo na minimumu.

Izgradnja tvrtke dugoročna je stvar. Čuvanje sebe i tima iznad linije iscrpljenosti - tu je izazov s kojim se treba znati suočiti, a kada pogriješite, naučiti iz toga.

Kakav je trenutni razvoj rješenja?

Započeli smo s vrlo opsežnim skupom značajki vrlo rano. Tada smo napravili 40% funkcionalnosti i pojednostavili smo korisničko sučelje, a sada nakon šest godina, prelazimo na višu razinu. Danas su nam klijenti velike kompanije koje imaju poslovanje u različitim zemljama, ali Repsly i dalje raste sa svojim funkcionalnostima.

Koji su vaši ključni kupci danas?

Najveći korisnici aplikacije su distributeri ili dobavljači CPG brandova. No, Repsly bilježi korisnike aplikacije raznih industrija, od hrane i piće, do kozmetike, kućne elektronike pa sve do istraživanja tržišta i promocija.

Gdje vidiš sebe i Repslyja 5 godina?

Za to bi svakako trebao kristalnu kuglu. Ono što mogu sa sigunošću reći je da će Repsly samo nastavit rasti. U mojoj glavi, vidim kako se globalno širi u svijet maloprodaje. Svakako bih nastavio pomagati u promicanju kulture orijentirane na proizvod.

Još iz kategorije

Kako uspjeti u tisku ukrasne grafike

Kako uspjeti u tisku ukrasne grafike

24.05.2019. komentiraj

Od tapeta i pločica do drveta i stakla, digitalni tisak omogućuje kreativnost i inovacije u području dizajna interijera, otvarajući nove prilike za dizajnere i davatelje usluga tiska (PSP-ove, print service providers). Za dizajnere, robne marke koje nude ukrasnu grafiku i profesionalne dizajnere interijera prednosti digitalnog tiska nude veću kreativnu slobodu bez tehničkih ili ekonomskih ograničenja tradicionalnih tiskarskih procesa. Tisak na zahtjev omogućuje potpunu prilagodbu i uklanja potrebu za skladištenjem, omogućujući više eksperimentiranja i uklanjajući prepreke za ulazak u branšu. Međutim, ključan je čimbenik svjesnost, a razumijevanje mogućnosti digitalnog tiska još nije rasprostranjeno u zajednici dizajnera interijera.

Mrežne tehnologije VERSO i Altima posluju pod nazivom Verso Altima grupa

Mrežne tehnologije VERSO i Altima posluju pod nazivom Verso Altima grupa

22.05.2019. komentiraj

Verso Altima grupa novi je naziv pod kojim će tvrtke Mrežne tehnologije VERSO  i Altima  nakon rebrandinga nastaviti tržišnu ekspanziju. Grupa je u 100 %-tnom hrvatskom privatnom vlasništvu i prepoznati svjetski poslovni integrator, predvodnik u primjeni IoT i Smart City rješenja te partner vodećih svjetskih ponuđača ICT rješenja. Sjedište Grupe je u Zagrebu, dok ima urede u pet zemalja, te zapošljava više od 170 stručnjaka. Formalno pravno Mrežne tehnologije Verso  i Altima  i dalje su zasebni pravni subjekti koji će svoje poslovanje nastaviti s jednom poslovnom strategijom i konsolidiranim izvoznim ciljevima.

Južna Koreja odabrala Linux umjesto Windows 10

Južna Koreja odabrala Linux umjesto Windows 10

22.05.2019. komentiraj

Vlada Južne Koreje donijela je odluku o prelasku s Windows operativnog sustava na Linux i obavit će ga u narednom periodu po cijeni od otprilike 655 milijuna američkih dolara. Sve s ciljem smanjenja troškova, koji bi bili podosta veći kad bi se ostalno vjerno Microsoftu. Ali, razlog prelaska je i prekid ovisnost o jednom operativnom sistemu.