Repsly ima svijetlu budućnost

Repsly ima svijetlu budućnost

Kakva je prošlost, što je budućnost te naravno što se trenutno događa u kompaniji Repsly, otkrio nam je jedan od suosnivača Marko Kovač. Bilo kroz samostalno poslovanje ili kao dio velike kompanije, Repsly će svakako rasti dalje, ispričao je Marko za ICTbusiness.biz i ICTbusiness.info.

Danas Repsly ima devet godina. Kako vidite njegov razvoj do sada?

Zapravo, radimo na toj ideji već 11 godina. Prve dvije godine postojanja firme jedini izvor prihoda bio je sam proizvod, nakon čega smo dobili ulaganja poslovnih anđela kako bismo omogućili mom suosnivaču Marku Linkeu i nekoliko ranijih članova tima da se pridruže tvrtki puno radno vrijeme. U iduće četiri godine polirali smo proizvod i strategiju odlaska na tržište kako bi što prije došli do prodajnih rezultata. Za nas ključna je bila 2014. godina kada smo zatvorili prvi krug poslovanja s američkim investitorima koji su nam omogućili osnivanje tima u Bostonu, među kojem je bio i marketing tim. U 2014. godini imali smo manje od 100 klijenata, dok u ovom trenutku imamo preko 1200.

Tijekom 2017. i 2018. godine gradili smo VP tim za uspjeh kupaca, inženjering, financije, marketing i proizvod kako bi Repsly prešao na sljedeću razinu razvoja. U tom periodu sam, nakon deset godina vođenja firme, napustio mjesto CEO-a i njega prepuštam Mat Brogie (koji je do tada bio COO). Danas Repsly više nije startup, to je uređena kompanija s 50+ ljudi na dva kontinenta, kupcima u 80 zemalja i partnerima u cijelom svijetu.

Koji su bili najveći problemi s osnivanjem tvrtke?

Izgradnja tvrtke uglavnom znači rješavanje problema, no ne možete ih sve sami riješiti. Teži dio je izbor bitke za borbu i koliko resursa treba primijeniti za rješavanje problema. Proizvod je za nas godinama bio prioritet broj jedan. Upravo nam je dobar proizvod omogućio da zaključimo nove poslove, te od jednog ili dva posla po kvartalu dođemo do 50+ mjesečno, a da pritom troškove marketinga i prodaje zadržimo na minimumu.

Izgradnja tvrtke dugoročna je stvar. Čuvanje sebe i tima iznad linije iscrpljenosti - tu je izazov s kojim se treba znati suočiti, a kada pogriješite, naučiti iz toga.

Kakav je trenutni razvoj rješenja?

Započeli smo s vrlo opsežnim skupom značajki vrlo rano. Tada smo napravili 40% funkcionalnosti i pojednostavili smo korisničko sučelje, a sada nakon šest godina, prelazimo na višu razinu. Danas su nam klijenti velike kompanije koje imaju poslovanje u različitim zemljama, ali Repsly i dalje raste sa svojim funkcionalnostima.

Koji su vaši ključni kupci danas?

Najveći korisnici aplikacije su distributeri ili dobavljači CPG brandova. No, Repsly bilježi korisnike aplikacije raznih industrija, od hrane i piće, do kozmetike, kućne elektronike pa sve do istraživanja tržišta i promocija.

Gdje vidiš sebe i Repslyja 5 godina?

Za to bi svakako trebao kristalnu kuglu. Ono što mogu sa sigunošću reći je da će Repsly samo nastavit rasti. U mojoj glavi, vidim kako se globalno širi u svijet maloprodaje. Svakako bih nastavio pomagati u promicanju kulture orijentirane na proizvod.

Još iz kategorije

Digitalizacija i robotizacija povećavaju vrijednost proizvoda

Digitalizacija i robotizacija povećavaju vrijednost proizvoda

22.03.2019. komentiraj

Broj tvrtki, zaposlenih, ukupni prihodi i izvoz ICT sektora u Hrvatskoj raste, ali izazov je pronaći adekvatan broj IT stručnjaka. Navedena situacija može se primijeniti i na KING ICT, tvrtku koja je u 2018. potvrdila status jednog od vodećih sistem integratora u regiji s ostvarenih gotovo milijardu kuna prihoda i 500 zaposlenih djelatnika. Poruka je to Plamenka Barišića, predsjednika Uprave KING ICT-a na otvaranju konferencije Dan otvorenih integracija u Zagrebu.

VIDEO: Microblink nastavlja s razvojem sustava prepoznavanja osobnih iskaznica i kreditnih kartica

VIDEO: Microblink nastavlja s razvojem sustava prepoznavanja osobnih iskaznica i kreditnih kartica

21.03.2019. komentiraj

Sajam u Barceloni još je jednom pokazao kako se s razvojem ne smije stati, a to je za ICTbusiness.info i ICTbusiness TV potvrdila i Nina Šuljak direktorica marketinga Microblinka. Ona ističe kako je BlinkID  softver za skeniranje osobnih dokumenata koji omogućuje brzu i preciznu ekstrakciju podataka s dokumenata u preko 150 zemalja na svijetu.

WinDays19 konferencija u Šibeniku s više od 130 predavanja

WinDays19 konferencija u Šibeniku s više od 130 predavanja

20.03.2019. komentiraj

WinDays konferencija koja će se održati od 2. do 5. travnja u Amadria Parku u Šibeniku, u svom 19. izdanju donijet će više od 130 predavanja i panel rasprava. Prvi konferencijski dan rezerviran je za WinDays19 Business, drugi s jednim smjerom Digital 4 Innovation za sve sudionike, a posljednja dva za WinDays19 Technology.