NFON vidi veliku priliku na hrvatskom tržištu

NFON vidi veliku priliku na hrvatskom tržištu

Foto: Dražen Tomić / Tomich Productions

Zamjena postojećih rješenja u fiksnoj telefoniji odnosno centrala rješenjima baziranim na cloudu je trend u Europi potvrđuje za ICTbusines.info Gernot Hofstetter, generalni direktor NFON-a za Austriju i CEE regiju i dodaje kako Danas je udio PBX komunikacije u Hrvatskoj 11,7 posto, a do 2025. godine doseći će 25,7 posto. To znači da će u 2025. godini četvrtina svih tvrtki koristiti cloud telefoniju. Kako ističe u tih 88 posto tvrtki ne koristi je trenutno i tu vidimo našu priliku.

Dolazak NFON-a na hrvatsko tržište je nastavak širenja poslovanja. Kako ste se odlučili za dolazak na naše tržište?

Prepoznali smo potencijal koji Hrvatska ima po pitanju cloud telefonije. Radi se o tržištu koje je još na početku i koje ima veliki potencijal za rast. Predviđanja koja se odnose na cloud komunikaciju diljem srednjoistočne Europe pokazuju da ima puno opcija za razvoj, a Hrvatska igra značajnu ulogu u svakom od tih scenarija. Danas je udio PBX komunikacije u Hrvatskoj 11,7 posto, a do 2025. godine doseći će 25,7 posto. To znači da će u 2025. godini četvrtina svih tvrtki koristiti cloud telefoniju. Drugim riječima, oko 88 posto tvrtki ne koristi je trenutno i tu vidimo našu priliku.

Međutim, svjesni smo da je ispred nas puno posla. Nastojimo biti skromni i puno raditi kako bismo postali prvo rješenje za cloud poslovnu komunikaciju. Trenutno imamo sedam podružnica u Europi, aktivni smo u 15 zemalja i nismo lideri samo u Njemačkoj već jako dobro poznajemo europsko tržište.

Koje su vaše ključne prednosti u odnosu na konkurenciju i kome je NFON rješenje namijenjeno?

Mi smo tvrtka u čijem su centru telefonske usluge, tzv. voice centric company. Na tržištu smo od 2007. godine i težimo pružanju usluga na najvećoj mogućoj razini. Svakoga dana tvrtkama diljem Europe nudimo intuitivno komunikacijsko rješenje koje unapređuje njihovo poslovanje te ih uvodimo u novu slobodu poslovne komunikacije. S našim glavnim proizvodom Cloudyom, nudimo usluge telefonije u oblaku tvrtkama svih veličina i u svim industrijama. Naša premium rješenja nude više opcija kako bismo se prilagodili individualnim industrijama i izazovima s kojima se korporacije susreću, s iznimno jednostavnim, fleksibilnim i sigurnim rješenjima.

Na koji način funkcionira i što sve kompanija treba imati kako bi ga koristila?

Cloud telekomunikacijski sustavi zamjenjuju potrebu za PBX konvencionalnim telefonskim hardverima. Oni mogu biti implementirani i održavani puno jednostavnije i po jeftinijoj cijeni, a jedino što tvrtka treba imati je internetska veza. Korisnici mogu pristupiti uslugama virtualno, gdje god se nalazili koristeći pametni telefon, laptop, bilo da su u uredu, kod kuće ili u pokretu.

Naglasili ste ranije da je to prije svega za turistički sektor, ciljate li male obiteljske hotele ili velike hotelske lance?

Naše rješenje nije namijenjeno samo hotelima. Generalno gledajući, vidimo potencijal komunikacije bazirane na cloud komunikaciji u cijelom turističkom sektoru.

Vratimo se malo samom tehničkom rješenju. Kako sustav funkcionira i što sve donosi od opcija korisnike?

Osnovna tehnologija se zove hosted PBX i odnosi se na koncept u kojem telefonski sustav nije instaliran unutar tvrtke, već u geografski udaljenom podatkovnom centru, a njemu se može pristupiti bilo gdje i s bilo kojeg uređaja.

Naš glavni proizvod Cloudya omogućava zaposlenicima da ostanu u kontaktu i da budu produktivniji gdje god se nalazili i koji god uređaj koristili, a sve što trebaju imati je jedan broj i jedan email inbox. Zahvaljujući CRM integraciji, korisnici mogu raditi puno efikasnije uz opciju jednim klikom do poziva direktno iz CRM sustava, a Cloudya omogućava sve PBX funkcionalnosti koje korisnici trebaju, od govornih poruka do upita. U srednjoistočnoj Europi, uobičajeno je da male tvrtke koriste mobilne uređaje kao jedino sredstvo komunikacije, što može dovesti do gubitka klijenata, ako je primatelj poziva zauzet ili nije dostupan. Dok u Austriji, situacija je drugačija. Kada zaposlenici komuniciraju s kolegama ili klijentima koristeći poslovne telefone, poziv može biti preuzet od strane kolege, korisničke podrške ili recepcije, tako osiguravajući potpunu dostupnost klijentima. Ostavljajući mobitele u uredu nakon radnog vremena dopušta odvajanje poslovnog i privatnog života, i to je ono što želimo omogućiti tvrtkama u Hrvatskoj.

Najavili ste kako će te raditi s partnerima i partnerskom mrežom. Kako ju planirate razvijati, da li tražite velike sistem integratore ili manje tvrtke, da li će te se orijentirati na regionalnu pokrivenost ili tražite samo nekoliko partnera?

Kako bismo osigurali najbolje korisničko iskustvo i ubrzali naš rast, imamo vrlo snažnu partnersku mrežu diljem Europe, s više od 2.300 partnera, od malih IT tvrtki to velikih sistem integratora. Partneri su najveća snaga NFON-a i partnerska mreža koju gradimo u srednjoistočnoj Europi uvelike će ovisiti o broju korisnika koji će koristiti naše usluge. Naš cilj su male, srednje i velike IT tvrtke koje žele uključiti naše usluge u svoj portfolio, ali ne planiramo se fokusirati samo na njih.

Naš cilj je uspostaviti suradnju i s velikim sistemskim integratorima te svima koji naše rješenje vide kao rješenje i priliku za unaprjeđenjem poslovanja. Glavni fokus su nam partneri u Hrvatskoj i cilj je imati ih što više je moguće, jer ne želimo se ograničavati s brojem partnera.

Još iz kategorije

GlobalLogic lansirao akcelerator mikroservisne platforme OpeNgine

GlobalLogic lansirao akcelerator mikroservisne platforme OpeNgine

17.01.2022.

GlobalLogic, tvrtka Hitachi grupe, objavila je dostupnost verzije OpeNgine 2.1. OpenNgine, dio GlobalLogicovog paketa Digital Accelerators,  automatizira kritične elemente životnog ciklusa DevOps-a – uključujući CI/CD, konfiguraciju skupa alata i pružanje infrastrukture u oblaku – za platforme mikroservisa.

Worldline je lansirao prvu SoftPOS aplikaciju na hrvatsko tržište

Worldline je lansirao prvu SoftPOS aplikaciju na hrvatsko tržište

16.01.2022.

SoftPOS aplikacija, tvrtke Worldline, prva u Hrvatskoj omogućuje pretvaranje vašeg pametnog telefona u POS uređaj. Aplikacija SoftPos može se instalirati na pametne telefone i zato je idealna za dostavljače, taksiste, ugostitelje, mikro poduzetnike, freelancere, kozmetičke salone i mnoge druge uslužne djelatnosti. Osim za male poduzetnike funkcionira i za velike trgovce koji provode plaćanja putem Android sustava (kao što su željeznice u Poljskoj ili poštanske usluge u Španjolskoj).

CES 2022: Schneider Electric predstavio prva energetska rješenja za dom izrađena od reciklirane plastike iz oceana

CES 2022: Schneider Electric predstavio prva energetska rješenja za dom izrađena od reciklirane plastike iz oceana

13.01.2022.

Schneider Electric predstavio je prva energetska rješenja za dom izrađena od oceanske plastike. Vodeći asortiman utičnica i sklopki na tržištu, Merten, izrađen je od recikliranog materijala izvučenog iz oceana. Čitava linija se isporučuje u održivoj ambalaži te tako kupcima omogućuje da se pridruže u postizanju ugljične neutralnosti.