Kvalitetnije upravljanje samoborskom gradskom imovinom uz IT tehnologiju

Kvalitetnije upravljanje samoborskom gradskom imovinom uz IT tehnologiju

Foto: DepositPhotos

Grad Samobor uvodi nova pametna rješenja koja će omogućiti efikasniji rad Gradske uprave te veću interakciju s investitorima i građanima. Tako je nakon dugotrajnih priprema i procesa prikupljanja informacija predstavljen projekt implementacije PRLS metodologije Upravljanja imovinom i aplikacije Registar nekretnina Grada Samobora. Proces implementacije Registra nekretnina Grada Samobora provodi se u suradnji s tvrtkom Libusoft Cicom.

Rezultat projekta je jedinstveni Registar gradske imovine, što uključuje stanove, poslovne prostore, zemljišta, sportske objekte, kulturne objekte i spomenike, javne površine, uključujući parkove i dječja igrališta, komunalnu infrastrukturu (promet, energetski sustav, vodno gospodarski sustav, rasvjeta, DTK infrastruktura i odvodnja otpadnih voda) i popis koncesija.

Kroz portfelje je omogućen pregled osnovnih i dodatnih karakteristika te pregled financijske uspješnosti (prihodi i rashodi, zakup i najam) za jedinice imovine i potencijalne imovine. Aplikacija prikazuje i procjenu vrijednosti nekretnina kao i izračun stope kapitalizacije te uvid u razna izvješća.

Kroz geografski informacijski sustav (GIS) su na karti vidljivi podaci uneseni u Registar, što uključuje uvid u jedinice imovine, pregled obilježenih jedinica imovine prema određenim parametrima te uvid u podatke iz KOMIS-a, konkretno, objekte, obveznike i zaduženja.

Sustav će omogućiti inventuru cjelokupne nepokretne imovine kojom Grad upravlja, analizu uspješnosti upravljanja te učinkovito izvještavanje kako za svakodnevne potrebe, potrebe državne revizije, usklađivanja dugotrajne imovine s registrom nekretnina tako i za pripremu izrade strategije upravljanja imovinom.

Sustav pruža podršku lokalnom ekonomskom razvoju u smislu centralnog mjesta na kojem će budući investitori moći dobiti potpune informacije o imovini i planovima za razvoj, kao i podršku pri odlučivanju o povećanju učinkovitosti upravljanja imovinom u cilju stavljanja u funkciju neiskorištene imovine te planiranje i učinkovitije korištenje postojeće imovine.

Glavni su ciljevi potpora razvoju lokalnog gospodarstva, zadovoljavanje javnih, socijalnih i drugih potreba te pribavljanje prihoda iz alternativnih izvora.

Nadogradnja će ubuduće uključiti i mogućnost interakcije s građanima koji će na ovaj način imati pristup samom sustavu i puno lakše pratiti tijek ostvarivanja svog zahtjeva.

Još iz kategorije

Pogreške i neuspjesi sastavni su dio puta prema uspjehu

Pogreške i neuspjesi sastavni su dio puta prema uspjehu

14.09.2019. komentiraj

Na šestom izdanju sada već tradicionalne Dev Days konferencije koju organizira kompanija Infobip, pod glavnim motom „Tomorrow's Tech – Today's Business“ pred gotovo petsto developera održana je panel diskusija „Learning from failure and sharing experience with the community“. U hotelu Well u Termama Tuhelj za istim su se stolom tako okupila neka od vodećih imena hrvatske IT zajednice, a svojim su primjerima otkrili kako su vlastite poslovne pogreške i neuspjehe preusmjerili u stvaranje vrijednosti i konačni uspjeh te se složili kako su pogreške i neuspjeh sastavni dio puta prema uspjehu.

Veritasov Enterprise Data Services Platform pruža podršku za VMware u hibridnim IT okruženjima neovisno o oblaku koji se koristi

Veritasov Enterprise Data Services Platform pruža podršku za VMware u hibridnim IT okruženjima neovisno o oblaku koji se koristi

13.09.2019. komentiraj

Veritas Technologies je objavio dostupnost svoje platforme Enterprise Data Service Platform za okruženja u VMwareu koja se nalaze u samim tvrtkama ili u nekom od većih oblaka, uključujući Amazon Web Services (AWS), Microsoft Azure i Google Cloud.

Umjetna inteligencija već je sastavni dio svakodnevice

Umjetna inteligencija već je sastavni dio svakodnevice

13.09.2019. komentiraj

Comping je održao tradicionalno događanje „Comping Back to Work“ koje je ove godine doživjelo svoje peto izdanje, a konferencija je okupila brojne domaće i strane stručnjake koji su raspravljali o uvijek kontroverznoj temi – umjetnoj inteligenciji.