Aplikacija za komunikaciju unutar tvrtke

Aplikacija za komunikaciju unutar tvrtke

Zagrebačka softverska i dizajnerska agencija Q odlučila je da u želji da radna atmosfera bude još bolja i da zaposlenici međusobno više komuniciraju, osmisliti Jenz. To je aplikacija koju su prvo testirali među sobom, a sada ju planiraju pustiti „u svijet“.

„Nakon što je nastupila pandemija COVID-19, pravovremeno širenje informacija među zaposlenicima, postalo je dodatno izazovno za svakog poslodavca. A upravo u ovakvim vremenima, više nego ikad, važno je osigurati da su zaposlenici dobro informirani, povezani, motivirani i angažirani. U suprotnom, tvrtka vam neće biti baš produktivna“, objašnjava CEO Filip Ljubić otkud uopće ideja za ovakvom aplikacijom.

Jenz je, najjednostavnije rečeno, društvena mreža za tvrtke, odnosno „zatvorena društvena mreža“. „Trendovi se mijenjaju, kolege nam postaju prijatelji, a radno mjesto postalo je nešto puno osobnije nego što je bilo nekad. Baš zato je sve bitnija, ako ne i najbitnija stavka postala upravo ugodna radna atmosfera. Bez toga zaista nema profitabilnosti“, nastavlja Ljubić.

Q je agencija koja od samih početaka jako puno ulaže u radnu atmosferu. Stolni nogomet, stol za biljar, učestalo organiziranje roštilja i druženja, glazbeni instrumenti, igre.. Sve to bilo je na raspolaganju svakom zaposleniku Q-a. Međutim, kako je rasla agencija, tako su rasli i izazovi – sve je teže bilo povezati i uključiti sve zaposlene.

„Pokušali smo sa svim dostupnim alatima – Slack, mailovi, WhatsApp, Newsletteri, YouTube i sve je to bilo dobro, ali i dalje nije funkcioniralo kako treba. Postao nam je problem dostaviti informaciju do svih uključenih, na vrijeme informirati 150 ljudi i njih međusobno sve povezati“, objašnjava Ana Čupić, Direktorica komunikacija u Q-u. „Nakon nekoliko desetaka razgovora s klijentima i partnerima i istraživanja nudi li tržište to što nam treba, došli smo do zaključka da takvo nešto – ne postoji. „Slogan“ Q-a je da nudimo odgovore i rješenja, tako da smo odlučili sami stvoriti rješenje i to je bio početak nastanka Jenza“, kaže Čupić.

Stvaranju Jenza, Q je pristupio pažljivo, gradeći malo po malo ono što im se pokazalo kao idealno rješenje za cijeli tim. Nisu željeli odmah na početku pretrpati aplikaciju s informacijama, kako ju ne bi zakomplicirali. Od samog početka su pazili i na vizualnu atraktivnost obzirom da se svaka tvrtka susreće s otporom prilikom implementiranja bilo čega novog. Moderna i živopisna aplikacija bila je garancija za želju zaposlenika da ju koriste.

„Spajajući zaposlenike na Jenz, u sekundi možete podijeliti sve važne podatke o tvrtki, a zatim odmah po potrebi dobiti povratne informacije. Možete motivirati svoje ljude da se bolje upoznaju i da pobliže rade jedni s drugima. Jenz ujedinjuje ljude, angažira ih i potiče komunikaciju“, dodatno pojašnjava Čupić.

Jenz je spreman za svaku tvrtku, a prvi testni korisnik i partner je tvrtka Deloitte. „Deloitte je usredotočen na razumijevanje i stvaranje zajedničke kulture, osmišljavanje radnog okruženja koje potiče ljude na sudjelovanje kao i izradu novog modela rukovodstva i razvoja karijere te smatramo da je Jenz savršen partner za to. Jenz ćemo upotrebljavati za povezivanje svojih zaposlenika koji bi inače ostali nepovezani i to na nov i zabavan način te kako bismo istodobno omogućili dijeljenje znanja, izgradnju zajednice i brisanje interne hijerarhije. Jedva čekamo Jenzati!“, komentirali su iz Deloittea novu Q-ovu aplikaciju.

Aplikacija Jenz ima 8 značajki, a zaposleniku je dovoljno da ih pregleda u jednoj minuti dnevno i bude informiran: Vijesti (sve službene vijesti tvrtke), Tweetovi zaposlenika (zabavne priče koje zaposlenici mogu međusobno podijeliti), Profili zaposlenika (fotografija, odjel, naziv radnog mjesta i kratki životopis), Status (godišnji, službeni put i slično), Pohvali kolegu (jednim klikom možete pohvaliti kolegu), Pretinac prijedloga i žalbi (prilika za zaposlenike da anonimno kažu sve što žele), Anonimne ankete i Kalendar događanja.

Jenz je lansiran 4 mjeseca prije globalne krize koja je nastupila zbog COVID-19. Danas su, kažu u Q-u, vidljivi konkretni rezultati upotrebe Jenza skupljeni anonimnom anketom – 87% zaposlenika ima odličnu komunikaciju s kolegama, 90% zaposlenika osjeća potporu nadređenih i 96% zaposlenika savršeno razumije svoje zadatke i ciljeve. Vremena u kojima smo se našli svakako zahtijevaju inovativnost kako bi tvrtka ostala profitabilna i izuzeta od većih posljedica kakve izaziva pandemija poput COVID-19. A posljedice će se osjećati zasigurno još dugo, a aplikacija poput Jenza idealan je model komunikacije i stvaranja zajedništva, zaključuje Ljubić.

Još iz kategorije

Atos implementira ključnu IoT platformu za Hrvatski Telekom

Atos implementira ključnu IoT platformu za Hrvatski Telekom

02.07.2020. komentiraj

Atos potpisao je ugovor s Hrvatskim Telekomom, vodećim telekomom u Hrvatskoj, za implementaciju centralne IoT platforme. Lokalni tim Atosovih stručnjaka odradit će instalaciju, integraciju, konfiguraciju i puštanje nove platforme u produkcijski rad, a bit će zaduženi i za njezino održavanje. Platformu je razvila njemačka tvrtka Software AG. Implementacija projekta je započela u svibnju, a početak komercijalne upotrebe platforme očekuje se u listopadu ove godine.

Microsoft Defender ATP od sada brani sve Linuxe

Microsoft Defender ATP od sada brani sve Linuxe

30.06.2020. komentiraj

Microsoft je još u studenome 2017. sklopio partnerstva s velikanima na području zaštite na internetu kako bi integrirao njihov način prepoznavanja prijetnji, ali i samu postojeću bazu koju imaju, unutar svog Windows Defender Advanced Threat Protection (ATP), a novitet je da napokon postoji verzija za Ubuntu i sve Linuxove distrose.

Digitalna komora dizajnirana kao spoj nekoliko platformi i rješenja po mjeri

Digitalna komora dizajnirana kao spoj nekoliko platformi i rješenja po mjeri

30.06.2020. komentiraj

S više od 28 godina iskustva i globalnim poslovanjem, IN2 grupa jedan je od regionalnih lidera u razvoju softvera za čitav niz poslovnih grana. Osim razvoja rješenja za postojeća i nova poslovna područja te digitalnih rješenja, IN2 pruža usluge IT konzaltinga, implementacije vlastitih i standardnih rješenja te sistemske podrške primijenjenim rješenjima. IN2 grupa dio je Constellation Software Inc koji surađuje s preko 125.000 klijenata u više od 100 zemalja. Njihov projekt za Hrvatsku gospodarsku komoru nazvan Digitalna komora bio je povod za razgovor s Davorom Vinčićem direktorom projekta iz Sektora za gospodarstvo IN2. Ukupna vrijednost projekta je 28.7 milijuna kuna od čega 85 posto, odnosno 24.4 milijuna sufinancira Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj, a preostalih 15 posto HGK kao korisnik projekta. Digitalna komora trenutno ima preko 25.000 registriranih korisnika.