Samsung Electronics spaja mobilni odjel s odjelom potrošačke elektronike

Samsung Electronics spaja mobilni odjel s odjelom potrošačke elektronike

Južnokorejski gigant Samsung Electronics Co Ltd spaja mobilni odjel s odjelom potrošačke elektronike i tim povodom imenovani su novi izvršni direktori, čime ovaj potez postaje najznačajnija promjena od 2017. i ide dalje prema centralizaciji same kompanije.

Cilj promjena je pojednostaviti unutarnju strukturu i fokusirati se na poslovanje logičkih čipova. Dakle, to je najbitniji zadatak za dva izvršna direktora, umjesto tri koliko ih je bilo prije ove promjene, najavljene 7. prosinca.

Han Jong-hee, dosadašnji lider poslovanja vezanih za vizualne zaslone, uz to će biti jedan od lidera mobilne i potrošačke elektronike. Uz njega, promaknut je i Kxung Kye-hyun, koji se istaknuo na čelu flash memorijskih čipova, a odsad će voditi odjel čipova i komponenti. Potpredsjednik postaje Chung Hyun-ho, desna ruka prvog čovjeka kompanije Jay Y. Leeja, koji je u kolovozu pušten na uvjetnu slobodu zbog davanja mita.

Pojednostavljeno, njih će se dvojica morati pobrinuti da kompanija u ovom novom ruhu zabilježi pozitivne rezultate i rast po pitanju čipova i potrošačkih uređaja, što uključuje pametne telefone. Nije tajna da su upravo ti uređaji doživjeli negativan udarac otkako traje pandemija koronavirusa, bez obzira na to što je Huawei kao glavni konkurent iščeznuo u međuvremenu.

Ponajviše se taj pad odnosi na Galaxy modele, koji su u ranim godinama prošlog desetljeća činili 70 posto profita na razini kompanije, a u prethodnom kvartalu tek 21 posto. Sad su čipovi ono što donosi novac za Samsung, pri čemu je velika pomoć bio rast u području pohrane podataka i nestašica poluvodiča na globalnoj razini. Ukupno, kroz tri kvartala u ovoj godini je taj segment poslovanja donio 13,4 milijarde američkih dolara profita za Samsung.

Ali, to je ono trenutno, kratkoročni cilj je kroz tri godine investirati oko 206 milijardi dolara u poluvodiče, umjetnu inteligenciju i robote namijenjene za biofarmaciju. Dugoročni cilj je pak do 2030. postati najveći svjetski proizvođač čipova, a za to se sprema investicija od 150 milijardi dolara. U tom smjeru je išla i kupovina 17 milijardi dolara vrijednog postrojenja, koje će imati sjedište u gradu Taylor (Teksas).

Još iz kategorije

Sve više poslodavaca uvodi nadzor zaposlenika koji rade od doma

Sve više poslodavaca uvodi nadzor zaposlenika koji rade od doma

18.01.2022.

Nadzor zaposlenika koji rade na daljinu, kao i alati za nadzor u globalu, uvelike narušavaju odnos poslodavaca i njima podređenih, upozorio je Joint Research Council (JRC), koji djeluje pod Europskom komisijom.

95 posto tehnoloških lidera smatra da će umjetna inteligencija pogoniti buduću inovativnost

95 posto tehnoloških lidera smatra da će umjetna inteligencija pogoniti buduću inovativnost

17.01.2022.

Neprofitna organizacija IEEE u posljednjem je istraživanju stigla do saznanja da 21 posto rukovodećeg kadra u tehnološkim kompanijama smatra da će umjetna inteligencija i strojno učenje biti jedna od najvažnijih tehologija u idućoj godini.

5 najboljih softvera otvorenog koda za održavanje webinara

5 najboljih softvera otvorenog koda za održavanje webinara

17.01.2022.

Webinar softver omogućava organiziranje i držanje evenata otkud god želite i kome god želite, što znači da on mora biti kvalitetan, nuditi sve što korisniku treba za određeni webinar, biti jednostavan, ali i praktičan.