Salesforce najavio otpuštanje 10 posto zaposlenika i smanjenje ureda

Salesforce najavio otpuštanje 10 posto zaposlenika i smanjenje ureda
DepositPhotos / Ilustracija

Salesforce otpušta 10 posto svoje radne snage i smanjuje svoj uredski prostor na određenim tržištima. To je još jedna velika tehnološka tvrtka u nizu koja se odlučila na ovakav korak.

Tvrtka je objavila plan restrukturiranja u podnesku Komisiji za vrijednosne papire i burzu u kojem je rečeno da će platiti oko 1,4 do 2,1 milijardu dolara troškova.

U pismu zaposlenicima, „suizvršni“ direktor (Co-CEO) Salesforcea Marc Benioff rekao je da rezovi dolaze jer mnogi klijenti tvrtke zauzimaju oprezniji pristup trošenju, što je trend s kojim se u posljednje vrijeme suočava sve veći broj softverskih tvrtki.

"Okruženje je i dalje izazovno i naši kupci imaju odmjereniji pristup svojim odlukama o kupnji", rekao je Benioff u pismu zaposlenicima.

Posuo se i pepelom jer je u pismu napisao i kako je Salesforce zaposlio previše ljudi jer su prihodi skočili ranije tijekom pandemije Covid-19. “Preuzimam odgovornost za to“, rekao je Benioff.

Podsjetimo, Salesforce je agresivno zapošljavao u prve dvije godine pandemije Covid-19, dok su se tvrtke okretale Salesforceovoj softverskoj ponudi kako bi nastavile s radom bez obzira na udaljenu radnu snagu. Salesforce je također tijekom pandemije kupio aplikaciju za slanje poruka na radnom mjestu Slack Technologies.

Salesforce je imao gotovo 80.000 globalnih zaposlenika do 31. listopada, u odnosu na više od 49.000 zaposlenika do 31. siječnja 2020.

Posljednjih mjeseci Salesforce je pogođen nekoliko važni odlazaka koji su pokazivali da je kriza tu, uključujući suizvršnog direktora Breta Taylora i Stewarta Butterfielda, izvršnog direktora i suosnivača Slack Technologies.