LG odustaje od pametnih telefona

LG odustaje od pametnih telefona

Nagađalo se posljednjih mjeseci, a 4. travnja, na Uskrs, se i službeno potvrdilo - LG odustaje od pametnih telefona i mobilnih uređaja! Povlači se s tržišta jer godinama ne uspijeva biti profitabilan te je teška odluka morala biti potvrđena.

Pokušali su u kompaniji naći alternativu u stilu Nokije i Blackberryja, prodati ime brenda zainteresiranima, ali ništa slično nije dogovoreno pa se "prerezalo" na ovaj način. Ljubitelji uređaja koje je proizvodio LG svakako će žaliti jer potencijal je nekako uvijek postojao no LG je i nekako uvijek želio na silu biti drugačiji. U nedosljednom smislu.

Kad su predstavljeni G3 i G4 modeli, nije se nastavilo u tom smjeru već se eksperimentiralo s G5, koji je imao publiku zahvaljujući zamjenjivim modulima, ali LG je odustao od tih modula i takvog uređaja unutar par mjeseci od predstavljanja tog pametnog telefona.

Potom, udarac od kojeg se kompanija nije oporavila, bio je G6 iz 2017. Samsung je imao ekskluzivna prava na tad novi Qualcomm Snapdragon 835 i nitko ga nije smio imati u svom uređaju prije njegove S8 serije. Nažalost po LG, Samsung je namjerno pomaknuo datum predstavljanja i LG je ostao na odluci hoće li svoj model predstaviti prije sa slabijim Snapdragonom ili kasnije s jačim.

Izabrali su slabiji i tu izgubili sve one koji su kupovali LG jer ni po čemu nije zaostajao za Samsungom, a bio je jeftiniji. S druge strane, G6 je itekako zastajao. Ne samo za S8 već i prethodnim G5 po nekim performansama. Pokušalo se godinu dana kasnije s odličnim G7 i potom eksperimentalnim "dvoekranskim" G8, ali bilo je kasno. Kinezi su okupirali tržište svojim moćnim uređajima i Samsung nije posustajao. Pritom je "igrao na sigurno", što LG nikako nije naučio ili znao kad su pametni telefoni u pitanju.

Uvijek će se pamtiti i V serija, koja je toliko često zasjenila Samsung Note, ali LG izvan Sjedinjenim Američkih Država - gdje je konstantno u top5 pa i top3 najprodavanijih brendove - i Južne Koreje nije radio previše na marketingu. U konačnici, možda je ovo povlačenje najbolje za sve...

Još iz kategorije

Rimac predstavio dizajn svog novog tehnološki naprednog kampusa

Rimac predstavio dizajn svog novog tehnološki naprednog kampusa

12.04.2021.

Hrvatski proizvođač električnih hiperautomobila i pogonskih sustava za električna vozila Rimac Automobili predstavio je projekt novog tehnološki naprednog sjedišta, koje uključuje testnu stazu, smještajne kapacitete i muzej. Sve to svega nekoliko kilometara od sjedišta Rimac Automobila, na zemljištu od 200.000 metara kvadratnih, na kojem bi kompleks trebao zauzimati oko 100.000 metara kvadratnih. Dovršetak radova i otvorenje planiraju se za 2023.

Boscheva zarada od prodaje rješenja za Industriju 4.0 dosegnula četiri milijarde eura

Boscheva zarada od prodaje rješenja za Industriju 4.0 dosegnula četiri milijarde eura

12.04.2021.

Od 2011. godine Bosch je generirao više od četiri milijarde eura od prodaje softvera Industrije 4.0, od čega je više od 700 milijuna eura ostvareno samo u 2020. Danas u Boschevim postrojenjima diljem svijeta preko 120 000 strojeva i 250 000 uređaja sadrži značajku povezivosti.

Infobip preuzeo vodeću regionalnu tehnološku konferenciju Shift

Infobip preuzeo vodeću regionalnu tehnološku konferenciju Shift

10.04.2021.

Infobip je objavio akviziciju konferencije Shift te najavio strateški pomak u svom poslovanju stavljajući u fokus developere. Osnivač i CEO ove tehnološke konferencije Ivan Burazin ujedno je imenovan članom Uprave za developersko iskustvo (Chief Developer Experience Officer) u Infobipu.