INFOGRAFIKA: Samsung prodaje najviše mobitela, ali Apple daleko najviše zarađuje na njima

INFOGRAFIKA: Samsung prodaje najviše mobitela, ali Apple daleko najviše zarađuje na njima

Foto: Apple

Samsung na tržištu pametnih telefona i dalje drži primat te se nalazi na otprilike 25 posto udjela, ali kad se radi o prihodima, Apple je daleko ispred, bez obzira na manji broj prodanih uređaja i slabiju prisutnost na tržištu.

Možda se situacija promijeni nakon plasiranja Galaxy S10 modela na tržište, prvenstveno jer nisu toliko skupi kako se predstavljalo, no dok se to ne dogodi, vrijedit će aktualne brojke. A one kažu da je Apple i dalje prvak kad se radi o zaradi od svojih proizvoda.

Konkretnije, u prošlog godini od pametnih telefona Apple je uprihodio čak 176,8 milijardi američkih dolara, dok je Samsung završio 2018. s 86,9 milijardi. Dakle, riječ je o više no upola slabijim rezultatom. Iako je Apple konstantno moćniji po ovom pitanju, nikad razlika nije bila tolika. Dapače, 2013. je Samsung završio sa 128,2 milijarde dolara prihoda, a Apple sa 125,9 milijardi. Bilo je to vrijeme Galaxy S4. koji je bio pravi hit. Nakon njega stigao je lošiji Galaxy S5 i prihodi su pali na 98,4 milijarde, dok se Apple zahvaljujući iPhone 6 domogao 148,5 milijardi u 2014.

Naravno, Samsungu su poziciju otežali i kineski proizvođači, koji su prvi shvatili da uz flagship modele treba na tržište ponuditi i kvalitetne, ali jeftine slabije modele pametnih telefona.

Još iz kategorije

Wikipedia ima problema s Google Translate

Wikipedia ima problema s Google Translate

18.05.2019. komentiraj

Wikipedia je osnovana s ciljem omogućenja znanja svima u cijelom svijetu, nadohvat ruke, no osim engleskog jezika, čini se da stvari ne idu najbolje. Dok na najraširenijem jeziku svijeta ta online enciklopedija broji 5,5 milijuna tekstova, koji kvalitetom podosta variraju, tek 15 drugih edicija broji milijun ili više. Od njih 301!

HAMAG-BICRO predstavio uspješne tvrtke koje su podržali u razvoju

HAMAG-BICRO predstavio uspješne tvrtke koje su podržali u razvoju

16.05.2019. komentiraj

Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) u sklopu kampanje #prvih25 predstavila je neke od svojih najuspješnijih korisnika te naglasila uspješnost poslovanja kroz 9,3 milijardi kuna investicija. Riječ je o kampanji koja predstavlja 25 priča poduzetnika koji su kroz usluge i podršku ostvarili izvrsne poslovne rezultate, prvih 25 godina postojanja i uspješnog poslovanja Agencije te 25 programa potpore poduzetničkom poslovanju.

Include dobio privatnu investiciju od četiri milijuna kuna

Include dobio privatnu investiciju od četiri milijuna kuna

16.05.2019. komentiraj

Solinski Include, tvrtka proizvođač pametnog urbanog namještaja, osnivača Ivana Mrvoša, potvrdila je prvog izravnog ulagača u novoj investicijskoj rundi. Radi se o Stjepanu Talanu, direktoru Varaždinske tvrtke Solvis. Solvis je jedini hrvatski proizvođač fotonaponskih modula koji zapošljava 180 djelatnika, a u 2017. godini zabilježili su više od 600 milijuna kuna prihoda. Osim toga, tvrtka se dvije godine za redom našla na listi Londonske burze među 1000 tvrtki koje inspiriraju Europu.