Fil Rouge Capital započeo s radom

Fil Rouge Capital započeo s radom

Foto: Depositphotos

Fil Rouge Capital je investicijski fond rizičnog kapitala čiji je primarni cilj investirati u mlade poduzetnike, startup i scaleup tvrtke kao i daljnje afirmiranje poduzetničkog ekosustava u Hrvatskoj. Fond je službeno započeo s radom 9. srpnja nakon što mu je u rekordnom roku potvrđena obveza financiranja.

Taj će fond investirati u najbolje i najinovativnije startup tvrtke iz Hrvatske čije polje djelovanja uključuje software, fintech, marketplace, proizvodnju, hardware, IoT i logistiku. Tijekom sljedeće četiri i pol godine cilj je investirati u 250 tvrtki sa sjedištem u Hrvatskoj.

Investicije u startupe radit će se kroz tri modela. Startup School bit će namijenjen tvrtkama u najranijoj fazi razvoja koje će moći dobiti do deset tisuća eura investicije te podršku i mentoriranje. Akceleratorski program namijenjen je startupima koji već imaju minimalni održivi proizvod i žele ubrzati razvoj. Oni će moći ostvariti investicije do pedeset tisuća eura.

Najveće svote investirat će se kroz venture capital model. On je namijenjen startupima u zrelijoj fazi razvoja koji su spremni za širenje i rast poslovanja. Za njih će Fil Rouge Capital omogućiti podršku, investiciju do milijun i pol eura te, ako je potrebno, i dodatne investicijske runde.

"Startupi trebaju priliku, a upravo je prilika ono što Fil Rouge Capital donosi u Hrvatsku. Osnivači startupa čiji se projekti nalaze u vrlo ranoj i ranoj fazi razvoja te fazi širenja sada se imaju komu obratiti za mentoriranje i financijsku podršku. Započeli smo s radom i sve što trebate učiniti je ispuniti prijavu na našoj web stranici“, izjavio je predstavnik fonda i voditelj scouting tima Stevica Kuharski.

Još iz kategorije

VELIKA ICT ANALIZA: Gdje su najviše prosječne neto plaće u softverskoj industriji

VELIKA ICT ANALIZA: Gdje su najviše prosječne neto plaće u softverskoj industriji

23.08.2019. komentiraj

Završavamo s najzanimljivijim dijelom analize domaće softverske industrije i to prosječno isplaćenim neto plaćama. Već je bilo podosta čitatelja koji su pitale kada će rang lista po plaćama pa evo je i to prema dva kriterija – najveća prosječna isplaćena neto plaća i to TOP 100 tvrtki i onda od tih TOP 100 tvrtki ranglista prema broju zaposlenih jer budimo jasni ima mnogo tvrtki koje imaju svega jednog djelatnika i stoga isplaćena neto prosječna plaća i nije usporediva ako uzmemo samo analizu tko je gdje po broju zaposlenih.

VELIKA ICT ANALIZA: Visoka novostvorena vrijednost u softverskoj industriji

VELIKA ICT ANALIZA: Visoka novostvorena vrijednost u softverskoj industriji

22.08.2019. komentiraj

Ukupna novostvorena vrijednost u softverskom segmentu ICT industrije u Hrvatskoj dosegla je 5,17 milijardi kuna uz jako dobar rast na godišnjoj razini od čak 14,38 posto, pokazuje analiza poslovanja domaćih softverskih tvrtki za prošlu godinu koju je ICTbusiness.info proveo zajedno s  tvrtkom Bisnode i portalom Poslovna.hr.

VELIKA ICT ANALIZA: Softverski izvoz porastao 28,1 posto, a tko su najveći domaći softverski izvoznici

VELIKA ICT ANALIZA: Softverski izvoz porastao 28,1 posto, a tko su najveći domaći softverski izvoznici

21.08.2019. komentiraj

Izvoz softverske industrije u 2018. godini porastao je 28,1 posto i dosegao 4,243 milijarde kuna pokazuju podaci iz godišnjih financijskih izvješća ako se gleda samo segment softvera prema NKD-u. Na prvom mjestu s rastom od 6,17 posto smjestio se Span kojem je izvoz dosegao 172,22 milijuna kuna. Na drugom mjestu je vodnjanski Infobip, ali samo njegov hrvatski dio poslovanja, koji je u izvozu rastao 23,67 posto na 166,76 milijuna kuna.