Fil Rouge Capital započeo s radom

Fil Rouge Capital započeo s radom

Foto: Depositphotos

Fil Rouge Capital je investicijski fond rizičnog kapitala čiji je primarni cilj investirati u mlade poduzetnike, startup i scaleup tvrtke kao i daljnje afirmiranje poduzetničkog ekosustava u Hrvatskoj. Fond je službeno započeo s radom 9. srpnja nakon što mu je u rekordnom roku potvrđena obveza financiranja.

Taj će fond investirati u najbolje i najinovativnije startup tvrtke iz Hrvatske čije polje djelovanja uključuje software, fintech, marketplace, proizvodnju, hardware, IoT i logistiku. Tijekom sljedeće četiri i pol godine cilj je investirati u 250 tvrtki sa sjedištem u Hrvatskoj.

Investicije u startupe radit će se kroz tri modela. Startup School bit će namijenjen tvrtkama u najranijoj fazi razvoja koje će moći dobiti do deset tisuća eura investicije te podršku i mentoriranje. Akceleratorski program namijenjen je startupima koji već imaju minimalni održivi proizvod i žele ubrzati razvoj. Oni će moći ostvariti investicije do pedeset tisuća eura.

Najveće svote investirat će se kroz venture capital model. On je namijenjen startupima u zrelijoj fazi razvoja koji su spremni za širenje i rast poslovanja. Za njih će Fil Rouge Capital omogućiti podršku, investiciju do milijun i pol eura te, ako je potrebno, i dodatne investicijske runde.

"Startupi trebaju priliku, a upravo je prilika ono što Fil Rouge Capital donosi u Hrvatsku. Osnivači startupa čiji se projekti nalaze u vrlo ranoj i ranoj fazi razvoja te fazi širenja sada se imaju komu obratiti za mentoriranje i financijsku podršku. Započeli smo s radom i sve što trebate učiniti je ispuniti prijavu na našoj web stranici“, izjavio je predstavnik fonda i voditelj scouting tima Stevica Kuharski.

Još iz kategorije

Žene i dalje rijetko dospjevaju na rukovodeće pozicije u Europi

Žene i dalje rijetko dospjevaju na rukovodeće pozicije u Europi

20.01.2020. komentiraj

Žene čine trećinu pozicija u upravnim odborima europskih kompanija, ali istovremeno zauzimaju daleko manji dio rukovodećih pozicija u njima. Potvrdila je to kroz istraživanje neprofitna organizacija European Women on Boards sponzorirana od strane Europske unije.

Uspješna digitalna transformacija moguća je i u Hrvatskoj

Uspješna digitalna transformacija moguća je i u Hrvatskoj

19.01.2020. komentiraj

Jedna od neizostavnih tema današnjice je digitalna transformacija koja obuhvaća uporabu digitalnih tehnologija i promjenu modela poslovanja te u potpunosti mijenja naše gospodarstvo. Procjena je da će se vrijednost digitalne ekonomije u Hrvatskoj do 2025. godine povećati četiri puta.

Bisnode najprestižniji certifikat – Platinasta bonitetna izvrsnost 2019

Bisnode najprestižniji certifikat – Platinasta bonitetna izvrsnost 2019

18.01.2020. komentiraj

U međunarodnom okruženju certificiranje je uobičajena praksa i na taj način tvrtke dodatno jačaju svoj ugled i povjerenje u domaćem i stranom poslovnom okruženju. Iznad svega ovo priznanje izvrsnosti potvrda je dugogodišnjeg sustavnog i kvalitetnog rada koji dobitnike ove nagrade svrstava u sam vrh domaćeg gospodarstva, uz bok poduzećima iz Europske unije jer se primjenjuju isti rigorozni i dokazani kriteriji.