Edukacija i prekvalifikacija ključni za prilagodbu radnika na automatizaciju

Edukacija i prekvalifikacija ključni za prilagodbu radnika na automatizaciju

Foto: Fotolia

Novo izvješće koje je objavio PwC proučava učinke triju, međusobno povezanih, faza automatizacije, u razdoblju do 2030-ih godina. Automatizacija će, ističu, značajno utjecati na zaposlenost ljudi i njihove uloge u ekonomiji budućnosti.

Istraživanje je analiziralo zadatke i vještine potrebne za radna mjesta više od 200 tisuća radnika u 29 zemalja kako bi se procijenio potencijalni učinak automatizacije u različitim industrijskim sektorima. U prosjeku je udio radnih mjesta s potencijalno visokim rizikom automatizacije oko 3% u prvoj polovici 2020-ih, raste na gotovo 20% do kasnih 2020-ih i oko 30% do sredine 2030-ih godina.

Studija pokazuje da bi u početku više žena moglo biti pogođeno povećanjem automatizacije, dok će muškarci vjerojatnije osjetiti učinke u trećoj fazi do sredine 2030-ih godina. Razlog tomu su vrste zadataka koje su podložnije automatizaciji i trenutnim rodnim profilima zaposlenih po sektorima.

Faza algoritma već je u tijeku, a uključuje automatizaciju analize strukturiranih podataka i jednostavnih digitalnih zadataka, kao što je određivanje kreditne sposobnosti. Punu bi zrelost trebala dosegnuti u prvoj polovici 2020-ih.

Faza povećanja također je u tijeku, a vjerojatno će doseći punu zrelost u kasnim 2020-ima. Ona se usredotočuje na automatizaciju ponavljajućih zadataka i razmjene informacija, kao i daljnji razvoj zračnih dronova, robota u skladištima i djelomično autonomnih vozila.

Faza autonomije mogla bi doseći zrelost do sredine 2030-ih. Umjetna inteligencija će biti sve sposobnija analizirati podatke iz višestrukih izvora, donositi odluke i poduzimati fizičke aktivnosti uz malu ili nikakvu pomoć ljudi. Potpuno autonomna vozila bez vozača mogla bi se u toj fazi koristiti u čitavom gospodarstvu.

Procijenjeni udio postojećih radnih mjesta s visokim potencijalnim stopama automatizacije do sredine 2030-ih značajno varira od zemlje do zemlje. Procjene su od 20 do 25% u nekim istočnoazijskim i nordijskim gospodarstvima s relativno visokim prosječnim razinama obrazovanja, do preko 40% u istočnoj Europi gdje industrijska proizvodnja, koju je lakše automatizirati, još uvijek zauzima relativno visok udio u ukupnoj zaposlenosti.

Procijenjeni udio postojećih radnih mjesta s visokim potencijalnim stopama automatizacije do sredine 2030-ih značajno varira po sektorima. Tako je medijan u svim zemljama za promet i skladištenje 52%, dok je u sektoru obrazovanja on na tek 8%. Kratkoročno, sektori kao što su financijske usluge mogli bi biti više izloženi.

U prosjeku će visoko obrazovani radnici s diplomama ili višim stupnjem obrazovanja imati mnogo manju izloženost, nego oni s niskim i srednjim razinama edukacije. Manje obrazovani radnici mogli bi biti naročito izloženi automatizaciji, što naglašava važnost povećanih ulaganja u cjeloživotno učenje i prekvalifikaciju. Razlike su manje vidljive po dobnim skupinama, iako bi nekim starijim radnicima moglo biti relativno teže prilagoditi se i prekvalificirati nego mlađima.

Još iz kategorije

Ericsson Nikola Tesla nagrađen na Bledu za WaterQ projekt

Ericsson Nikola Tesla nagrađen na Bledu za WaterQ projekt

17.06.2018. komentiraj

Međunarodni Bledski festival vode još jednom se pokazao kao odlična platforma za povezivanje različitih javnih i privatnih organizacija te stručnjaka vezanih uz tematiku očuvanja i održivog korištenja voda. Dodjela nagrada u kategorijama korporativnih, nacionalnih i pojedinačnih projekata, među kojima je nagrada za velike tvrtke pripala Ericssonu Nikoli Tesli, otkrila je najbolje inovacije i prakse u vezi vode te projekte koje bi trebalo slijediti.

Nova generacija obiteljskih tvrtki

Nova generacija obiteljskih tvrtki

17.06.2018. komentiraj

Prema novom istraživanju Centra za obiteljske tvrtke u Deloitteu: Nova generacija voditelja obiteljskih tvrtki – istraživanje poslovnih ekosustava, brojne obiteljske tvrtke koje žele napredovati u današnjem dinamičnom, složenom poslovnom okruženju moraju pomno razmotriti vrste poslovnih odnosa koji mogu proizvesti dodanu vrijednost.

Hrvatski poslodavci optimistični glede zapošljavanja u trećem kvartalu 2018.

Hrvatski poslodavci optimistični glede zapošljavanja u trećem kvartalu 2018.

15.06.2018. komentiraj

Čini se kako će oni koji traže posao u Hrvatskoj uskoro dobiti priliku pronaći novi posao. Ako je suditi po istraživanju tvrtke ManpowerGroup o prognozama zapošljavanja, koje je u Hrvatskoj provedeno po drugi put, možemo očekivati dosta aktivno tržište rada u sljedeća tri mjeseca.