CES 2016: Huawei zabilježio rast prihoda 70 posto u 2015. godini

CES 2016: Huawei zabilježio rast prihoda 70 posto u 2015. godini

Foto: Dražen Tomić

Veliki skok na tržištu u prihodima i broju prodanih uređaja zabilježio je Huawei u segmentu svojih pametnih telefona, tableta i nosivih uređaja. Tako su na CES-u u Las Vegasu objavili kako im je prihod u prošloj godini porastao velikih 70 posto na čak 20 milijardi američkih dolara, dok je broj prodanih uređaja porastao čak i snažnije i to za 75 posto na 108 milijuna komada u cijelom svijetu u usporedbi s 2014. godinom.

Istovremeno Huawei je na trećem mjestu po tržišnom udjelu iza Apple i Samsunga. Osim toga Huawei je i povećao vrijednost i prepoznatljivost svoga branda u što je dosad uloženo, kako sami tvrde, mnogo truda i novca.

Kako  bi to mjesto i zadržao Huawei je osim novog pametnog telefona u Las Vegasu predstavio i svoj pametni sat namijenjen isključivo ženama u dva dizajnerska oblika. Kod jednog od pametnih satova Huawei surađuje s poznatim svjetskim proizvođačem nakita i kristala Swarovskim, što kako sami tvrde donosi visoku kvalitetu dizajnu i izradi novih pametnih satova namijenjenih ženama.

Da bi sve to i ostvarili Huawei nastavlja s velikim ulaganjima u istraživanje i razvoj tako da ima 16 centara u svijetu kojima se stvaraju novi uređaju, testiraju nove tehnologije.

Još iz kategorije

Hitachi ABB Power Grids službeno započeo s radom

Hitachi ABB Power Grids službeno započeo s radom

12.08.2020. komentiraj

U skladu sa sporazumom potpisanim dana 17. prosinca 2018. godine, društva Hitachi i ABB objavila su okončanje svih planiranih radnji u postupku zajedničkog ulaganja čime je formirana nova kompanija Hitachi ABB Power Grids. U novonastalom poslovnom subjektu Hitachi drži 80,1 % dionica (s poslovanjem od oko 10 milijardi američkih dolara), dok ABB sudjeluje u preostalom dijelu. Novim predsjednikom Uprave imenovan je Toshikazu Nishino, koji je ujedno i izvršni potpredsjednik Hitachija, dok je Claudio Facchin imenovan izvršnim direktorom. Primarni cilj novog upravljačkog tima Hitachi ABB Power Gridsa, čije je sjedište registrirano u švicarskom Zürichu, bit će osiguravanje kontinuiteta poslovanja.

Payten kupio Gastrobit

Payten kupio Gastrobit

10.08.2020. komentiraj

Tvrtka Payten kupila je 100 postotni udio u Gastrobit Grc Grupi koja se bavi proizvodnjom softverskih rješenja za ugostiteljstvo, trgovinu i financije. Akvizicija je potvrda Paytenove strategije razvoja da tvrtkama iz niza uslužnih grana ponudi najbolja cjelovita tehnološka rješenja u području plaćanja.

Javne nabave u srpnju vrijedne 285 milijuna kuna

Javne nabave u srpnju vrijedne 285 milijuna kuna

10.08.2020. komentiraj

Najnoviji podaci o IT javnim nabavama govore kako je u srpnju ove godine ugovorena vrijednost dosegla 285,04 milijuna kuna, dok je procijenjena vrijednost tih ugovora 300,98 milijuna kuna, govore podaci Tenderi.hr. Prema njihovim podacima najveći ugovaratelj u srpnju bio je APIS IT sa 119,11 milijuna kuna, slijedi na drugom mjestu InfoDom s 22,72 milijuna kuna, a na trećem mjestu je Comping s 22,18 milijuna kuna. Među dobitnicima u srpnju su među prvih pet još i King ICT s 15,11 milijuna kuna, a na petom mjestu je In2 s tek nešto manje od 8 milijuna kuna.