Zaključivanje prodaje presudno je u svakom poslu

Zaključivanje prodaje presudno je u svakom poslu

Foto: Fotolia

Razgovor oko prodaje uvijek će biti samo razgovor, sve dok ne dođe do sklapanja posla. Pregovori su vrlo bitni, bez obzira bavite li se prodajom proizvoda ili usluga, ali uvijek je najvažniji taj posljednji čin.

Dok nekima to polazi za rukom obaviti za nekoliko minuta, neki drugi se ipak više moraju potruditi, što zbog slabijih pregovaračkih sposobnosti, što zbog tvrdoglavijih kupaca. Dati ljudima do znanja da se bavite prodajom nije dovoljno, morate pokazati da ste spremni i zaključiti posao.

Dok su dobre komunikacijske vještine, osobnost i karizma bitne pri predstavljanju nekog proizvoda i privlačenju pažnje, ponekad se zna dogoditi da se ljudi izgube baš u zaključivanju prodaje. Svaki prodavač mora znati kako efikasno staviti točku na i.

Dobar prodavač ne samo da bi trebao znati šarmirati klijente, on mora biti i pametan i vješt u onome čime se bavi. Nitko nije rođen sa znanjem i instinktom za prodaju, ona se uči ponekad i godinama, a iskustvo se stječe sa svakim novim poslom. Danas postoje mnoge tehnike i tečajevi koji pomažu pri tome.

Najčešći problemi svake prodajne ustanove temelje se na tome da nisu dovoljno educirali svoje osoblje o važnosti sklapanja posla. Sukladno tome, prodavači se trude samo da što prije ispune kvote. Ne stavljaju dovoljan naglasak da svaka prilika za prodaju je već 50 % sklopljenog posla, samo treba znati kako.

Učinkoviti prodajni menadžeri znaju da svaki prodavač ima svoju osobnost i strategiju. Njihov zadatak je da to preobliče i usmjere u sklapanje nekog prodajnog dogovora. Dobar menadžer također educira prodavače o važnosti i načinu prodaje. Postupak prodaje poseban je proces. Ovdje važnu ulogu igraju taktika, iskrenost i dobre komunikacijske vještine.

Ne postoji jedinstveni recept uspješnosti ali zato postoji niz tehnika koje mogu pomoći pri usavršavanju te sposobnosti. Različiti autori sugeriraju različiti niz načina, danas postoje seminari, knjige i trening centri koji nude svoje module koje možete pohađati ili upisati online.

Još iz kategorije

Legendarni potez Stevea Jobsa na kritike

Legendarni potez Stevea Jobsa na kritike

11.08.2020. komentiraj

Bihevioralna psihologija koristi se kao tehnika u borbi protiv kriminala, ali može se primijeniti i u svakodnevnom životu, što je najbolje pokazao tijekom jednog intervjua Steve Jobs. Naime, upotrijebio je tehniku S.T.O.P. da bi se suočio sa žestokim i argumentiranim kritikama jednog developera, nezadovoljnog činjenicom da se Apple 1997. bez ikakvog razloga i povoda odlučio odbaciti podršku za OpenDoc.

Emil Tedeschi: Ne postoji kristalna kugla koja garantira uspjeh

Emil Tedeschi: Ne postoji kristalna kugla koja garantira uspjeh

06.08.2020. komentiraj

Predsjednik Atlantic Grupe jedan je od najuspješnijih biznismena u Europi, a njegov poslovni put do vrha inspirativna je priča o poslovanju u kojem uvijek treba imati rješenje u rukavu za najgore situacije.

Bill Gates kaže da je uspjeh stigao tek nakon što je naučio jednu posebnu vještinu

Bill Gates kaže da je uspjeh stigao tek nakon što je naučio jednu posebnu vještinu

31.07.2020. komentiraj

Bill Gates je prošle godine tijekom obraćanja srednjoškolcima u Lakeside školi, koju je i sam završio, otkrio kako nije mogao postići uspjeh sve dok nije naučio jednu posebnu vještinu - kako izabrati pravog zaposlenika i pravi posao za njega.