Sljedećeg se tjedna održava novi meet-up iz serije iPosao iPivo

Sljedećeg se tjedna održava novi meet-up iz serije iPosao iPivo

Foto: Fotolia

U utorak, 11. lipnja, u prostorijama HUB385, održat će se treći u nizu besplatnih meet-upova pod nazivom iPosao iPivo. Na temu “Kako početi globalno prodavati software u jedno poslijepodne?” govorit će suosnivač tvrtke TestDome Mario Živić.

Za mnoge lokalne tvrtke globalna prodaja softwarea izgleda kao nepremostiv izazov. No, iako različite zemlje imaju različite zakone, poreze, valute, jezike i druge specifičnosti, ideja da je za prodaju softwarea potrebno imati ured i zaposlenike u svakoj zemlji je mit. Imate li korisno softversko rješenje na engleskom jeziku, možete ga početi globalno prodavati u jedno poslijepodne.

Korištenjem payment collectora (FastSpring, BlueSnap ili Avantgate) te online bankovnog računa (TransferWise), većinu legalnih, poreznih i tečajnih zavrzlama možete jednostavno outsourceati specijaliziranim davateljima usluga. Živić će objasniti kako te stvari rade hrvatske tvrtke TestDome i GemBox koje zajedno imaju preko deset tisuća kupaca u raznim dijelovima svijeta.

Ovaj meet-up treći je po redu u seriji iPosao iPivo. Više informacija o događaju zainteresirani mogu pronaći na adresi https://www.meetup.com/en-AU/iPosao-iPivo/events/261612138/. Nakon meet-upa slijedi jednosatno druženje uz pizzu i pivo na kojem će nazočni moći izravno pitati predavača i njegove kolege o predstavljenoj temi.

Još iz kategorije

Otvoren laboratorij za znanost o podatcima u prometu i logistici

Otvoren laboratorij za znanost o podatcima u prometu i logistici

16.10.2019. komentiraj

Na Fakultetu prometnih znanosti Sveučilišta u Zagrebu (FPZ) svečano je otvoren novi zajednički Laboratorij za znanost o podatcima u prometu i logistici kojim Ericsson Nikola Tesla i FPZ nastavljaju uspješnu dugogodišnju znanstveno-istraživačku, razvojnu i obrazovnu suradnju. Događanju na fakultetu koji ove godine slavi 35. godišnjicu postojanja, uz podpredsjednika Vlade i ministra unutarnjih poslova Republike Hrvatske Davora Božinovića, prisustvovao je i prorektor za inovacije, transfer tehnologije i komunikacije Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Miljenko Šimpraga te tim vodećih stučnjaka za ovo područje iz Ericssona Nikole Tesle.

Bill Gates: Jedna jednostavna navika razdvaja uspješne lidere od svih ostalih

Bill Gates: Jedna jednostavna navika razdvaja uspješne lidere od svih ostalih

15.10.2019. komentiraj

Najuspješniji lideri potpuna su suprotnost onome za što ih većina smatra kad razmišlja o njima. Jer, nisu to iznimno karizmatične persone u skupim odijelima, sposobni donositi prave poslovne odluke u svakom trenutku. Ne, upravo suprotno.

Poduzetnici koji spavaju više su bolji u primjećivanju dobrih ideja

Poduzetnici koji spavaju više su bolji u primjećivanju dobrih ideja

11.10.2019. komentiraj

Vrijeme je ono što u jednakoj mjeri imaju Bill Gates i svaka osoba koja ovo čita. Jer, dan nam svima im 24 sata, što znači da će neki žrtvovati pokoji sat sna da bi ispunili što ih zanima. Samo, to nije dobro jer se odražava na naše psihofizičko stanje.