Sljedećeg se tjedna održava novi meet-up iz serije iPosao iPivo

Sljedećeg se tjedna održava novi meet-up iz serije iPosao iPivo

Foto: Fotolia

U utorak, 11. lipnja, u prostorijama HUB385, održat će se treći u nizu besplatnih meet-upova pod nazivom iPosao iPivo. Na temu “Kako početi globalno prodavati software u jedno poslijepodne?” govorit će suosnivač tvrtke TestDome Mario Živić.

Za mnoge lokalne tvrtke globalna prodaja softwarea izgleda kao nepremostiv izazov. No, iako različite zemlje imaju različite zakone, poreze, valute, jezike i druge specifičnosti, ideja da je za prodaju softwarea potrebno imati ured i zaposlenike u svakoj zemlji je mit. Imate li korisno softversko rješenje na engleskom jeziku, možete ga početi globalno prodavati u jedno poslijepodne.

Korištenjem payment collectora (FastSpring, BlueSnap ili Avantgate) te online bankovnog računa (TransferWise), većinu legalnih, poreznih i tečajnih zavrzlama možete jednostavno outsourceati specijaliziranim davateljima usluga. Živić će objasniti kako te stvari rade hrvatske tvrtke TestDome i GemBox koje zajedno imaju preko deset tisuća kupaca u raznim dijelovima svijeta.

Ovaj meet-up treći je po redu u seriji iPosao iPivo. Više informacija o događaju zainteresirani mogu pronaći na adresi https://www.meetup.com/en-AU/iPosao-iPivo/events/261612138/. Nakon meet-upa slijedi jednosatno druženje uz pizzu i pivo na kojem će nazočni moći izravno pitati predavača i njegove kolege o predstavljenoj temi.

Još iz kategorije

3 vještine vrhunskih lidera

3 vještine vrhunskih lidera

04.06.2020. komentiraj

Istinski i najsposobniji lideri prilagodili su se „novom normalnom“ tijekom pandemije koronavirusa tako što su vjerovali u svoju emocionalnu inteligenciju, ali i onu „običnu“ inteligenciju. Samim time, uspjeli su doprijeti do ljudi, bez obzira što su im fizički bili daleko.

Tko su agilni lideri?

Tko su agilni lideri?

28.05.2020. komentiraj

Pojam “agilni lider” sve je češći u današnje vrijeme kad su poduzetnici sve mlađi u prosjeku i kad se tržište ubrzano mijenja pa su kao nikad potrebne i fizičke te mentalne sposobnosti lidera da bi opstajali i nosili se sa svim izazovima koje donosi moderno i nikad povezanije doba.

Važnost komunikacije kod preuzimanja i spajanja kompanija

Važnost komunikacije kod preuzimanja i spajanja kompanija

24.05.2020. komentiraj

Komunikacija brenda mora imati strategiju i smjer, ona oblikuje brend i kreira njegovu reputaciju. Zato će Louise Tingström, savjetnica za strateške i financijske komunikacije na najvišim razinama te glasnogovornica CEO-a UniCredit Grupe, biti gošća novog izdanja DK Talksa u srijedu, 27. svibnja u 15 sati na Facebook stranici Dana komunikacija.