Sljedećeg se tjedna održava novi meet-up iz serije iPosao iPivo

Sljedećeg se tjedna održava novi meet-up iz serije iPosao iPivo

Foto: Fotolia

U utorak, 11. lipnja, u prostorijama HUB385, održat će se treći u nizu besplatnih meet-upova pod nazivom iPosao iPivo. Na temu “Kako početi globalno prodavati software u jedno poslijepodne?” govorit će suosnivač tvrtke TestDome Mario Živić.

Za mnoge lokalne tvrtke globalna prodaja softwarea izgleda kao nepremostiv izazov. No, iako različite zemlje imaju različite zakone, poreze, valute, jezike i druge specifičnosti, ideja da je za prodaju softwarea potrebno imati ured i zaposlenike u svakoj zemlji je mit. Imate li korisno softversko rješenje na engleskom jeziku, možete ga početi globalno prodavati u jedno poslijepodne.

Korištenjem payment collectora (FastSpring, BlueSnap ili Avantgate) te online bankovnog računa (TransferWise), većinu legalnih, poreznih i tečajnih zavrzlama možete jednostavno outsourceati specijaliziranim davateljima usluga. Živić će objasniti kako te stvari rade hrvatske tvrtke TestDome i GemBox koje zajedno imaju preko deset tisuća kupaca u raznim dijelovima svijeta.

Ovaj meet-up treći je po redu u seriji iPosao iPivo. Više informacija o događaju zainteresirani mogu pronaći na adresi https://www.meetup.com/en-AU/iPosao-iPivo/events/261612138/. Nakon meet-upa slijedi jednosatno druženje uz pizzu i pivo na kojem će nazočni moći izravno pitati predavača i njegove kolege o predstavljenoj temi.

Još iz kategorije

Što nove generacije traže na radnom mjestu

Što nove generacije traže na radnom mjestu

14.08.2019. komentiraj

Vremena se mijenjaju brže nego ikad prije, a s njima i potrebe zaposlenika. Traže bolje uvjete, ali glasnije i odlučnije, a ako ih ne dobiju otići će od poslodavca, što se nekad činilo nezamislivo i kontraproduktivno, no posljednjih je godina iznimno uspješan alat u stvaranju okruženja koje je adekvatno radnom mjestu i atmosferi.

Umjetnost raspravljanja – neka frcaju iskre

Umjetnost raspravljanja – neka frcaju iskre

23.07.2019. komentiraj

Stručnjakinje iz poslovnog sveučilišta WU Executive Academy identificirale su četiri razloga zašto svaka tvrtka treba imati otvorenu kulturu sukoba.  Jedan od razloga je što se nove ideje ne mogu pojaviti ako ne postoji otvoreno okruženje u kojem je svima dopušteno govoriti ono što misle. Astrid Kleinhanns-Rollé i Helga Pattart-Drexler pronašle su način da raspravljaju na otvoren i pristupačan način.

Learning Disruption naglasio važnost kontinuirane edukacije zaposlenika svih razina i ulaganje u soft skills

Learning Disruption naglasio važnost kontinuirane edukacije zaposlenika svih razina i ulaganje u soft skills

04.07.2019. komentiraj

Renomirani predavači i stručnjaci koji su prenijeli inozemni i hrvatski know how, dinamičan panel o utjecaju učenja na poslovanje i interaktivne radionice obilježile su prvu regionalnu konferenciju o digitalnom učenju u poslovnom okruženju. Learning Disruption 2019 okupila je više od 160 sudionika, a njezin najveći doprinos jest da taj što su se na jednom mjestu uspjeli okupiti gotovo svi ključni profesionalci koji se u organizacijama bave učenjem i razvojem.