Raditi od doma je super, ali...

Raditi od doma je super, ali...

Foto: Fotolia

Raditi od doma je super, ali može se pretvoriti u noćnu moru ako se ne pridržavate nekih pravila. Šef vam je rekao da možete slobodno obavljati posao iz svojeg stana ili kuće i nitko sretniji od vas. No, da bi sve funkcioniralo kako treba morate se pridržavati određenih pravila. Kao prvo, napravite si plan rada i strogo ga se pridržavajte.

Vrlo lako vas može zavarati rad od kuće jer svako malo bacite pogled na omiljenu seriju, slušate zanimljivu emisiju na radiju, visite po društvenim mrežama i shvatite da niste ništa napravili. Osigurajte si miran kutak gdje vas neće smetati djeca, partner ili punica. Imajte udobnu stolicu, kvalitetan monitor, upalite si neku laganu muziku i krenite s poslom.

Napravite si kratke pauze od 10-15 minuta, popijte neko osvježavajuće piće, pojedite voće ili sendvič i krenite dalje. Dok ne završite nemojte stati. Najgore je nešto započeti pa ići kuhati ručak ili na kavu s prijateljima. Prvo završite svoje radne zadatke pa tek onda mislite na užitke i slično.

Morate shvatiti da je rad od doma super stvar, no može postati vrlo opasna ako ne uvedete neka pravila. To vam iz iskustva govori autor ovog teksta – dok pišem ovaj tekst, iz kuhinje vreba miris sočnog odreska i teško je održati koncentraciju. Zato, dobar tek i vama.

Još iz kategorije

Fil Rouge Capital treći Akceleratorski program otvoren je za prijave

Fil Rouge Capital treći Akceleratorski program otvoren je za prijave

04.07.2020. komentiraj

Fil Rouge Capital je investicijski fond rizičnog kapitala čiji je primarni cilj investiranje u mlade poduzetnike, startup i scale up tvrtke kao i daljnje afirmiranje lokalnog poduzetničkog ekosistema u Hrvatskoj. Fil Rouge Capital ponosan je objaviti da su prijave za ljetni Akceleratorski program 2020. otvorene do nedjelje 05. srpnja 2020. Do ponoći.

Komunikacija u krizi

Komunikacija u krizi

24.06.2020. komentiraj

Maksimir će se 30. lipnja i 1. srpnja pretvoriti u pravu ljetnu oazu te će na DK Pikniku by Jamnica Botanica okupiti vodeće stručnjake komunikacijske industrije – kako domaće tako i svjetske.

Digitalna transformacija više nije opcija, ona je postala imperativ

Digitalna transformacija više nije opcija, ona je postala imperativ

20.06.2020. komentiraj

Sapphire Now, globalna konferencija koja donosi značajne uvide, vizije, vodstvo i usmjerenje SAP zajednici, s obzirom na situaciju uzrokovanu COVID-19 pandemijom se ove godine nije održala u tradicionalnom „licem u lice“ obliku već je otišla korak dalje i ušla u virtualni svijet. Ovogodišnje izdanje konferencije doživjelo je uzbudljiv zaokret te se u potpunosti održalo u digitalnom obliku pod nazivom Sapphire Now Reimagined. Konferencija koja se svake godine održavala u Orlandu i za koju se tražila kotizacija više, ove godine bila je besplatna svim registriranim korisnicima.