Projektni menadžment važan za uspjeh svakog projekta

Projektni menadžment važan za uspjeh svakog projekta

Iako bi neki mogli reći da se stalno diže neka buka oko projektnog menadžmenta, no upravljanje projektima vrlo je važno kako bi se u njemu uspjelo, neki to imaju urođeno, no neki to moraju ipak naučiti. Porazgovarali smo s Liamom Dilonom o tome koliko je važan projektni menadžment i edukacija za njega.

Diilon ima dugogodišnje iskustvo u projektnom menadžmentu, a kako sam ističe trendovi su vrlo jednostavni – važno je isporučiti rezultate. Prema njegovim riječima novi trendovi su mnogo agilniji projektni menadžment, poslovne analize projekata, realizacija i korisnikovo zadovoljstvo.

„Ima razlika u projektnom menadžmentu ovisno o industriji i tipu projekata koji se rade. Postoji nekoliko razloga zbog kojih se projektni menadžment u IT-u treba mijenjati. Prvi je svakako razvoj IT-a u posljednjih nekoliko godina i načina prilagodbe novim tehnologijama, te načinu rada i poslovanja kompanija koje uvode IT rješenja“, objašnjava Dillon.

Drugi je razlog, pojašnjava Dillon, taj da IT rješenja pokrivaju sve šire područje unutar poslovanja tvrtke, ali i primjerice različitost sektora kao što su logistika, zdravstvo ili financijske institucije. On ističe da s druge strane treba uzeti u obzir brzinu implementacije IT rješenja i njihov životni ciklus kako u implementaciji tako i produkciji u odnosu na sve druge sektore, te da brzina razvoja i poboljšanje rješenja diktiraju brzinu projektnog menadžmenta i implementacije IT rješenja.

Dillon ističe kako je projektni menadžment vrlo dobro prihvaćen u akademskoj zajednici kao vrlo važan dio sveobuhvatne edukacije, a to je ustvari fantastično jer ste u mnogim situacijama bolji i od ostataka EU, ali i mnogih drugih razvijenih zemalja.

Kada pak govori o tome kako osigurati uspješnost projekta, Dillon ističe kako je bitno iskoristiti skrivene vještine kako bi se poštivali rokovi i u konačnici projekt završio kako treba i bio u potpunosti uspješan i tvrtki omogućio iskorištavanje svih prednosti koje im rješenje donosi u poslovanju.

Na kraju kada je riječ o velikim i za kompaniju iznimno važnim projektima izvršni direktori trebaju ovlastiti projektne menadžere i dati im alate i ovlasti da mogu uspješno provoditi projekte, ističe Dillon i dodaje da to znači da moraju zapravo imati odriješene ruke kako bi se projekti uspješni doveli do kraja.

Još iz kategorije

Legendarni potez Stevea Jobsa na kritike

Legendarni potez Stevea Jobsa na kritike

11.08.2020. komentiraj

Bihevioralna psihologija koristi se kao tehnika u borbi protiv kriminala, ali može se primijeniti i u svakodnevnom životu, što je najbolje pokazao tijekom jednog intervjua Steve Jobs. Naime, upotrijebio je tehniku S.T.O.P. da bi se suočio sa žestokim i argumentiranim kritikama jednog developera, nezadovoljnog činjenicom da se Apple 1997. bez ikakvog razloga i povoda odlučio odbaciti podršku za OpenDoc.

Emil Tedeschi: Ne postoji kristalna kugla koja garantira uspjeh

Emil Tedeschi: Ne postoji kristalna kugla koja garantira uspjeh

06.08.2020. komentiraj

Predsjednik Atlantic Grupe jedan je od najuspješnijih biznismena u Europi, a njegov poslovni put do vrha inspirativna je priča o poslovanju u kojem uvijek treba imati rješenje u rukavu za najgore situacije.

Bill Gates kaže da je uspjeh stigao tek nakon što je naučio jednu posebnu vještinu

Bill Gates kaže da je uspjeh stigao tek nakon što je naučio jednu posebnu vještinu

31.07.2020. komentiraj

Bill Gates je prošle godine tijekom obraćanja srednjoškolcima u Lakeside školi, koju je i sam završio, otkrio kako nije mogao postići uspjeh sve dok nije naučio jednu posebnu vještinu - kako izabrati pravog zaposlenika i pravi posao za njega.