Mentalno jake i uspješne osobe drže se koriste pravilo kumulativni efekt malih promjena

Mentalno jake i uspješne osobe drže se koriste pravilo kumulativni efekt malih promjena

Foto: Fotolia

Mentalno jake i u svom području uspješne osobe razumiju da je kumulativni efekt malih promjena putokaz prema sjajnim rezultatima. U prijevodu, te osobe svjesne su da ništa ne dolazi preko noći i da je put do cilja dugotrajan proces prilikom kojeg treba činiti cijeli niz kompromisa i prilagodba.

Još konkretnije, put do cilja prepun je manjih ciljeva, bez kojih onaj konačni ne bi bio ispunjen. Otkrio je to kroz 30-godišnje istraživanje Kumar Mehta pa odlučio podijeliti sa svijetom. Svoja saznanja usporedio je s onima koja je u biciklizmu postavio sir Dave Brailsford.

On je vjerovao da ako se postigne svega jedan posto poboljšanja u manjim područjima, kumulativno će rezultati ispasti iznimni. Njegove metode itekako su se isplatile jer britanski biciklistički tim u svega osam godina uspio je osvojiti 16 olimpijskih zlata i sedam pobjeda na Tour de France.

Naravno, te metode "prelile" su se u druge sportove, a zatim i dalje od toga. Jer, itekako imaju smisla. Ukoliko je osoba svjesna svojih mana, dovoljno je da se poboljša samo za jedan posto i ukupno će ostvariti bitno bolji rezultat.

Prepoznajte ono što vam ne ide. Može se raditi o koncentraciji, može se raditi o neproduktivnosti rano ujutro, može se raditi o nemotiviranosti odgovaranja na e-mail i slične poruke. Dovoljno je u tim područjima postići samo jedan posto bolji rezultat nego prije i ukupno ćete polučiti iznimniji uspjeh.

Jer, ako je nekome cilj biti lider nekog tima ili organizacije, mora raditi na sebi. A najteži dio rada na sebi jest u smjerovima koji vas izbacuju iz zone komfora ili u smjerovima za koje znate kako vam nisu baš najbliži po pitanju vaših mogućnosti. No, bez svega toga ne može se do konačnog cilja.

Stoga, duboko udahnite i krenite poboljšavati sebe same, korak po korak. Ubrzo ćete prepoznati napredak, bit će itekako vidljiv!

Još iz kategorije

Huawei pokrenuo „2021 APPSUP“ natjecanje za inovacije s fondom nagrada od milijun dolara

Huawei pokrenuo „2021 APPSUP“ natjecanje za inovacije s fondom nagrada od milijun dolara

17.06.2021.

Huawei pokreće svoje godišnje natjecanje za inovacije aplikacija Huawei Mobile Services (HMS) - AppsUP. Cilj programa je nadahnuti nadarene programere širom svijeta za stvaranje revolucionarnih aplikacija i digitalnih iskustava te im pruža jedinstvenu priliku za istraživanje i promicanje digitalnih inovacija.

Kako biti siguran da netko posjeduje prave liderske vještine?

Kako biti siguran da netko posjeduje prave liderske vještine?

16.06.2021.

Lider ne može biti bilo tko, ali bilo tko se može potruditi biti lider, ako to istinski želi. Neke osobe to jednostavno imaju u sebi, ali neki nemaju i željele bi imati.

BASF otvara prijave za financiranje startupova i inovatorskih rješenja u Hrvatskoj

BASF otvara prijave za financiranje startupova i inovatorskih rješenja u Hrvatskoj

10.06.2021.

Europski lider u istraživanju i razvoju te najveća svjetska kemijska kompanija BASF pokreće projekt BASF Innovation Hub koji će okupiti startupove i inovatore u 11 zemalja srednje i južne Europe među kojima je i Hrvatska. Ove godine natjecanje je usredotočeno na rješenja koja izravno ili neizravno doprinose stupovima Zelenog plana - čista energija, održiva poljoprivreda i kružna ekonomija. Pobjednik lokalnog natjecanja bit će nagrađen s 2500 eura, a najbolja ideja regionalnog kruga nagrađuje se s 5000 eura.