Koji su stvarni izazovi s kojima se susreću IT-evci kod udaljenog rada

Koji su stvarni izazovi s kojima se susreću IT-evci kod udaljenog rada

Foto: DepositPhotos

Rad na daljinu, iz udobnosti vlastitih domova, postao je normalna pojava posljednjih dana i tjedana, no mnogi se teško privikavaju na takvo stanje. Što ne čudi jer mnogi nisu navikli na takvo stanje. No, situacija je kakva jest pa izbora nema i potrebno je prilagoditi se.

Zato nije naodmet znati izazove s kojima se susreću zaposlenici koji rade na daljinu. Konkretnije, oni u IT sektoru. Da bi se otkrilo koji su ti izazovi, potrudila se kompanija Boxboat pa napravila istraživanje nad tisuću zaposlenika u IT sektoru. I objavila ga sredinom ožujka.

Samo istraživanje ne bi bilo toliko zanimljivo da nije provedeno u siječnju ove godine, prije pandemije. Samim time, izazovi su nekako iskreniji, ponajprije jer su prije dva mjeseca zaposlenici često imali izbora i mogli su raditi s radnog mjesta. Saznanja su iznimno poučna.

Jer, čak 91,1 posto ispitanih ustvrdilo je da komuninicira "oči u oči" na radnom mjestu, htjeli to ili ne. Elektronička pošta na drugom je mjestu za 87,6 posto ispitanih, telefonski pozivi su na 84,4 posto, video pozivi su slučaj kod 44,4 posto ispitanih, chat aplikacije koje nudi kompanija dio su neizbježne komunikacije za 41,6 posto ispitanih...

No, kad se zaposlenike postavi u situaciju da mogu sami izabrati komunikaciju na radnom mjestu, brojke su bitno drugačije. Komunikaciju "oči u oči" bira svega 42,2 posto ispitanih, e-mail je izbor kod 34,9 posto ispitanih, kompanijina chat aplikacija izbor je kod 9,1 posto, a telefonski pozivi izbor su kod samo 7,6 posto ispitanih.

Kad se ispitanike postavi u hipotetsku situaciju da moraju raditi konstantno na daljinu, tad komunikaciju "oči u oči" bira 32,2 posto ispitanih, što je pomalo "klimavo" jer često neće imati s kime komunicirati uživo. Zato je tu e-mail kao izbor njih 33 posto, chat je na 13 posto i telefonski pozivi na 11,3 posto...

Sve u svemu, prije same pandemije, IT zaposleni nekako su već mentalno bili spremni na izazove koji slijede.

Još iz kategorije

Generacija Z i budućnost rada i zabave

Generacija Z i budućnost rada i zabave

15.09.2020. komentiraj

Vremena se mijenjaju brže nego ikad prije, a s njima i potrebe zaposlenika. Traže bolje uvjete, ali glasnije i odlučnije, a ako ih ne dobiju otići će od poslodavca, što se nekad činilo nezamislivo i kontraproduktivno, no posljednjih je godina iznimno uspješan alat u stvaranju okruženja koje je adekvatno radnom mjestu i atmosferi.

Kako startupi vide budućnost s radom na daljinu

Kako startupi vide budućnost s radom na daljinu

09.09.2020. komentiraj

Pandemija koronavirusa kreirala je novu stvarnost na svim razinama, pa i onima koje se tiču poslovanja. Dok se već na našem portalu naveliko spominjalo kako raditi na daljinu, kojim se alatima služiti i kako ostati mentalno jak za tako nešto, vrijeme je da se spomene i kakvu budućnost imaju startupi u jeku ove krize.

Da bi postali što efektivniji lider, ponovite ove 3 fraze svaki dan

Da bi postali što efektivniji lider, ponovite ove 3 fraze svaki dan

05.09.2020. komentiraj

Rezultati su važni jer najčešće su jedina relevantna mjerna jedinica uspjeha neke organizacije. I upravo zato je ključna stavka, ili bolje rečeno osoba, ona na samom vrhu - lider.