Koje su prednosti, a koje mane rada na daljinu?

Koje su prednosti, a koje mane rada na daljinu?

Foto: Fotolia

Tvrtke koje su svoj posao organizirale na način da zaposlenici obavljaju radne zadatke iz svojih domova susreću se s raznim prednostima u poslovanju, ali i prijetnjama. Za ovakvu vrstu poslovanja najveća prednost očituje se u tome što zaposlenicima ne treba plaćati najam uredskih prostora, ali s druge strane javlja se problem nedostatka fizičke komunikacije licem u lice i postizanja radne učinkovitosti.

Zna se dogoditi da se zaposlenici opuste kada rade od doma, a kada su u fizičkim uredima i pod kontrolom šefa, onda su stvari ipak drugačije. Komunikacija sa zaposlenicima odvija se preko raznih servisa (Skype), no ona opet ne može zamijeniti onu pravu, stvarnu komunikaciju kada se nađemo oči u oči. Posebno treba obratiti pažnju na organizaciju sastanaka zaposlenika koji rade od doma jer će se samo tako osigurati kvalitetan protok informacija koje su bitne za obavljanje poslova.

Odličan alat za organizaciju sastanaka je Calendly i pruža šansu zaposlenicima da, uz vaš prijedlog, potvrde termin sastanaka i kada su dostupni. Razmijenite sa svima u timu podatke o kolegama tako da se i jedni i drugi mogu čuti, posavjetovati ako imaju neki problem i slično. Ako ste svi iz jedne države bilo bi dobro da se par puta organizira neko druženje.

Naprimjer, programeri su iz Osijeka, dizajneri iz Istre, prodajni tim se nalazi u Varaždinu, pa nije teško organizirati neko druženje u sjedištu tvrtke. Platite put svojim zaposlenicima, osigurajte im neki smještaj kod sebe, prijatelja ili rođaka i dobro se zabavite uz roštilj. Važno je da se razvije i osjećaj pripadnosti jer je to veliki problem kada se radi na daljinu.

Ljudi nisu na okupu, otuđeni su i nema one atmosfere kakva je prisutna kada se svi nalazimo u uredima. To je ponekada i prednost jer nema svađa, ogovaranja, podmetanja drugim kolegama i slično. Iz svega navedenoga možemo zaključiti kako postoje dobre i loše strana rada na daljinu, no uz dobru organizaciju i redovite sastanke tim može savršeno funkcionirati.

Još iz kategorije

Poduzetnici konstantno moraju raditi na vlastitom redizajnu

Poduzetnici konstantno moraju raditi na vlastitom redizajnu

24.01.2020. komentiraj

Poduzetnici konstantno moraju biti u pokretu i konstantno se moraju nanovo izgrađivati jer status quo može označiti njihov krah. Takav pritisak nešto je s čime se samo najbolji mogu nositi jer nikad ne prestaje, posebno u današnjem ubrzanom vremenu. Zato, treba osluškivati tržište, tražiti načine kako se pozicionirati i napraviti iskorak.

Kultura poslovanja u radnoj okolini

Kultura poslovanja u radnoj okolini

20.01.2020. komentiraj

Promjena posla nikad nije laka, ali kad se na nju odlučite, izrazito je bitno biti svjestan u kakvo radno okruženje dolazite. U suprotnom biste mogli vrlo brzo otići ili tražiti novu poziciju unutar kolektiva. Srećom, tako nešto moguće je promijeniti. Ne uvijek, ali moguće je.

Vrijeme je da prilagodite marketing strategije

Vrijeme je da prilagodite marketing strategije

17.01.2020. komentiraj

Kompanije su dugi niz godina demografske informacije tretirale kao najrelevantnije pri oglašavanju i oslanjali su se na njih kad god je trebalo “targetirati” određenu skupinu ljudi. No, to više ne vrijedi i vrijeme je da se kompanije prilagode takvoj stvarnosti jer će u suprotnom bacati novac u vjetar.