Kako izbjeći gubljenje vremena na društvenim mrežama dok radite od doma

Kako izbjeći gubljenje vremena na društvenim mrežama dok radite od doma

Foto: DepositPhotos

Rad na daljinu u vrijeme pandemije koronavirusa postao je nešto normalno i to ne čudi jer u cijelom svijetu oko dvije milijarde ljudi je u izolaciji neke vrste. Ali, da bi se radilo na kvalitetan način, bitno je postaviti okruženje na kvalitetan način, što ne podrazmijeva samo opremu potrebnu za rad, već i mentalni sklop.

Naime, najteže je u cijeloj priči postaviti se na način da nema nikakvih distrakcija, a to nije ni najmanje lako kad nas nitko ne kontrolira na način kao na radnom mjestu. Vrlo je lako "zaglibiti" u društvenim mrežama ili na YouTubeu, pa zaboraviti na vrijeme i sami posao.

Naravno, konkretna rješenja za ovakvu situaciju svakako postoje i može ih se izvesti iznimno lako, uz svega malo discipline. Ona postoji u svima nama i ako se dovoljno potrudite, raditi na daljinu bit će daleko lakše. Najprije, isključite sve obavijesti koje primate s raznih društvenih mreža.

Pod time se misli na Facebook, Instagram, Twitter, ali i na WhatsApp. Ostavite samo obavijesti koje se tiču posla, tako da ne propustite ništa bitno. Time se može riješiti poveći dio problema, ali ne sav, normalno.

Narušiti koncentraciju mogu i neke druge stavke, koje na radnom mjestu možda nisu prisutne. Primjerice, televizor, glasna glazba, video igre... Sve je dostupno, nitko ne vidi što radite i lako je prepustiti se užicima svih vrsta, kako bi se "ubilo" vrijeme tijekom "praznog hoda" u radnom vremenu

Ako pak sami ne možete, postoje aplikacije koje će pomoći. Neke od njih su Cold Turkey, Freedom ili RescueTime. Upravo posljednja nekako ima prednost pred ostalima jer radi na svim operativnim sustavima, a ono što čini jest da prati aktivnost korisnika i bilježi vrijeme u trenucima kad se bavi nečim. Provjerom tog provedenog vremena dobiva se jasniji uvid u navike i lakše se osoba nosi s eventualnim problemom.

Još iz kategorije

Bill Gates kaže da je uspjeh stigao tek nakon što je naučio jednu posebnu vještinu

Bill Gates kaže da je uspjeh stigao tek nakon što je naučio jednu posebnu vještinu

31.07.2020. komentiraj

Bill Gates je prošle godine tijekom obraćanja srednjoškolcima u Lakeside školi, koju je i sam završio, otkrio kako nije mogao postići uspjeh sve dok nije naučio jednu posebnu vještinu - kako izabrati pravog zaposlenika i pravi posao za njega.

Kava bi vas mogla učiniti boljim liderom

Kava bi vas mogla učiniti boljim liderom

28.07.2020. komentiraj

Oprah, Napoleon, Beethoven i Reagan nemaju zajedničko samo to što su prepoznatljivi kad se spomene jedna riječ njihovog punog imena, kao ni to što je njihov utjecaj bezvremenski i globalni, već im je zajedničko to što su pili enormne količine kave. U redu, Oprah i dalje pije jer je u ovom društvu jedina još uvijek živa.

Kako generaciji Z pristupiti kroz e-mail marketing

Kako generaciji Z pristupiti kroz e-mail marketing

23.07.2020. komentiraj

Generacija Z, ili sljednici milenijalaca, trenutni su kriptonit svakom stručnjaku za digitalni marketing jer još uvijek nije potpuno jasno kako im pristupiti. Ali, u startu griješe oni koji misle da generacija Z ne koristi elektroničku poštu. Ne samo da griješe već si u samom startu onemogućavaju jedan potencijalno veliki dio digitalno-marketinškog kolača.