Kako izbjeći gubljenje vremena na društvenim mrežama dok radite od doma

Kako izbjeći gubljenje vremena na društvenim mrežama dok radite od doma

Foto: DepositPhotos

Rad na daljinu u vrijeme pandemije koronavirusa postao je nešto normalno i to ne čudi jer u cijelom svijetu oko dvije milijarde ljudi je u izolaciji neke vrste. Ali, da bi se radilo na kvalitetan način, bitno je postaviti okruženje na kvalitetan način, što ne podrazmijeva samo opremu potrebnu za rad, već i mentalni sklop.

Naime, najteže je u cijeloj priči postaviti se na način da nema nikakvih distrakcija, a to nije ni najmanje lako kad nas nitko ne kontrolira na način kao na radnom mjestu. Vrlo je lako "zaglibiti" u društvenim mrežama ili na YouTubeu, pa zaboraviti na vrijeme i sami posao.

Naravno, konkretna rješenja za ovakvu situaciju svakako postoje i može ih se izvesti iznimno lako, uz svega malo discipline. Ona postoji u svima nama i ako se dovoljno potrudite, raditi na daljinu bit će daleko lakše. Najprije, isključite sve obavijesti koje primate s raznih društvenih mreža.

Pod time se misli na Facebook, Instagram, Twitter, ali i na WhatsApp. Ostavite samo obavijesti koje se tiču posla, tako da ne propustite ništa bitno. Time se može riješiti poveći dio problema, ali ne sav, normalno.

Narušiti koncentraciju mogu i neke druge stavke, koje na radnom mjestu možda nisu prisutne. Primjerice, televizor, glasna glazba, video igre... Sve je dostupno, nitko ne vidi što radite i lako je prepustiti se užicima svih vrsta, kako bi se "ubilo" vrijeme tijekom "praznog hoda" u radnom vremenu

Ako pak sami ne možete, postoje aplikacije koje će pomoći. Neke od njih su Cold Turkey, Freedom ili RescueTime. Upravo posljednja nekako ima prednost pred ostalima jer radi na svim operativnim sustavima, a ono što čini jest da prati aktivnost korisnika i bilježi vrijeme u trenucima kad se bavi nečim. Provjerom tog provedenog vremena dobiva se jasniji uvid u navike i lakše se osoba nosi s eventualnim problemom.

Još iz kategorije

Tko su agilni lideri?

Tko su agilni lideri?

28.05.2020. komentiraj

Pojam “agilni lider” sve je češći u današnje vrijeme kad su poduzetnici sve mlađi u prosjeku i kad se tržište ubrzano mijenja pa su kao nikad potrebne i fizičke te mentalne sposobnosti lidera da bi opstajali i nosili se sa svim izazovima koje donosi moderno i nikad povezanije doba.

Važnost komunikacije kod preuzimanja i spajanja kompanija

Važnost komunikacije kod preuzimanja i spajanja kompanija

24.05.2020. komentiraj

Komunikacija brenda mora imati strategiju i smjer, ona oblikuje brend i kreira njegovu reputaciju. Zato će Louise Tingström, savjetnica za strateške i financijske komunikacije na najvišim razinama te glasnogovornica CEO-a UniCredit Grupe, biti gošća novog izdanja DK Talksa u srijedu, 27. svibnja u 15 sati na Facebook stranici Dana komunikacija.

OTP LAB drugu godinu zaredom osvojio prestižnu nagradu za najbolji inovacijski lab u 2020. godini

OTP LAB drugu godinu zaredom osvojio prestižnu nagradu za najbolji inovacijski lab u 2020. godini

13.05.2020. komentiraj

Global Finance Magazin ovom nagradom odaje priznanje centrima za financijske inovacije koji ulažu u razvoj novih načina i koriste inovativne pristupe u svijetu financija kako bi razvili bankarske usluge i proizvode budućnosti. Na prestižnom međunarodnom polju, zajedno s laboratorijima za inovacije 34 globalne korporacije, poput Barclaysa, Boston Consulting Group, Citibank, Commerzbank, PayPal, UBS i Wells Fargo, stručni panel dodijelio je nagradu u kategoriji „Najbolji financijski inovacijski lab“ i to drugu godinu zaredom OTP LAB-u čime je ponovno potvrđena izvrsnost ovog huba.