Kako adaptivne tehnološke strategije mogu pogoniti rast poslovanja

Kako adaptivne tehnološke strategije mogu pogoniti rast poslovanja

Foto: DepositPhotos

Poslovne organizacije u današnjem ubrzanom modernom vremenu moraju na prvom mjestu imati prilagodljivost i kupce kako bi opstale ili jačale na tržištu.

Samo na taj način može se najbolje odgovoriti na silne promjene kojima svjedočimo iz dana u dan. Dakle, lideri ne smiju biti neskloni ili puno predrasuda prema nekim tehnologijama, trendovima ili inovacijama. Jer, ukoliko nemaju otvoren pogled na sve, to bi ih moglo koštati.

Ruku na srce, danas će se na najvišim razinama teško naći oni koji negiraju stvarnost ili silom pokušavaju zaustaviti očite promjene, no ne tako davno postojali su. Blockbuster je propao zahvaljujući tvrdoglavosti i nerazumijevanju onoga što je Netflix razumio.

Facebook je prepoznao što druge društvene mreže nisu, a zatim je Google prepoznao važnost prikupljanja podacima te baratanjem njima. Steve Ballmer kao izvršni direktor (CEO) Microsofta nije prepoznao ne samo Linux već ni iPhone. Ismijavao ih je, silom pokušao ukloniti i samo pokazao da ljudima kao on ipak više nije mjesto u prvim redovima.

Srećom, na njihovim se greškama učilo, što ponekad dovodi do situacije u kojoj se iracionalno ulaže u novitete no bolje je propasti dok pokušavate nego propasti dok se trudite ne pokušati ono što vam je novo ili apstraktno.

Forrester u svom istraživanju pokazuje da će upravo oni skloniji prilagodbama imati bolje rezultate. Konkretnije, 38 posto su im veće šanse da će kao prioritet imati digitalnu transformaciju. A njih 53 posto koji su skloniji prilagodbama navodi da su poboljšali sposobnost stvoriti nešto inovativno.

Nije ni to sve, prilagodljive tehnološke kompanije će imati 47 posto veće šanse za bolje razumijevanje podataka koje prikupe, a njih 38 posto će imati izraženiji fokus na poboljšanje proizvoda i usluga. U globalu, istraživanje pokazuje da prilagodba povećava šanse za uspjeh u poslovanju.

Još iz kategorije

Huawei pokrenuo „2021 APPSUP“ natjecanje za inovacije s fondom nagrada od milijun dolara

Huawei pokrenuo „2021 APPSUP“ natjecanje za inovacije s fondom nagrada od milijun dolara

17.06.2021.

Huawei pokreće svoje godišnje natjecanje za inovacije aplikacija Huawei Mobile Services (HMS) - AppsUP. Cilj programa je nadahnuti nadarene programere širom svijeta za stvaranje revolucionarnih aplikacija i digitalnih iskustava te im pruža jedinstvenu priliku za istraživanje i promicanje digitalnih inovacija.

Kako biti siguran da netko posjeduje prave liderske vještine?

Kako biti siguran da netko posjeduje prave liderske vještine?

16.06.2021.

Lider ne može biti bilo tko, ali bilo tko se može potruditi biti lider, ako to istinski želi. Neke osobe to jednostavno imaju u sebi, ali neki nemaju i željele bi imati.

BASF otvara prijave za financiranje startupova i inovatorskih rješenja u Hrvatskoj

BASF otvara prijave za financiranje startupova i inovatorskih rješenja u Hrvatskoj

10.06.2021.

Europski lider u istraživanju i razvoju te najveća svjetska kemijska kompanija BASF pokreće projekt BASF Innovation Hub koji će okupiti startupove i inovatore u 11 zemalja srednje i južne Europe među kojima je i Hrvatska. Ove godine natjecanje je usredotočeno na rješenja koja izravno ili neizravno doprinose stupovima Zelenog plana - čista energija, održiva poljoprivreda i kružna ekonomija. Pobjednik lokalnog natjecanja bit će nagrađen s 2500 eura, a najbolja ideja regionalnog kruga nagrađuje se s 5000 eura.