Dobar lider okružit će se najboljima oko sebe

Dobar lider okružit će se najboljima oko sebe

Foto: DepositPhotos

Lidere će kvalitetnima okarakterizirati oni koji smatraju da je najbitniji integritet, kao i oni koji smatraju da je najbitnija emocionalna inteligencija. Ali, najpravilnije je kazati da su najbolji oni koji se znaju okružiti najboljima oko sebe.

Za tako nešto potrebno je imati sposobnost prosudbe, kao i jasno određenih ciljeva kompanije, što također igra ulogu u smislu pronalaska najidealnije osobe za određenu poziciju. Naravno, nitko se ne rađa s tim znanjima, potrebno je učiti.

Stoga, kroz ovaj tekst navest ćemo tri detalja koji otkrivaju dobrog lidera prilikom razgovora za posao. Možda nekome pomogne kad se nađe u situaciji da zapošljava nekoga i želi da ta osoba bude najbolja moguća za njega i kompaniju. Ovo se odnosi na zapošljavanje rukovodećeg kadra.

1. Nedostaje li im iskustva ili dolaze na novu poziciju sa svježom i novom perspektivom?

Ponekad se ne traži iskustvo nego osobu koja obećava, što se pak jasno iščitava kroz životopis. Kad se taj dio obavi, slijedi razgovor uživo. U tim trenucima zapitajte se možete li vjerovati toj osobi da će pomoći timu i oblikovati posao kako zamišljate. Dakle, manje se koncentrirajte na prethodno iskustvo, više na ono što nudi, na ono što je ispred.

2. Idu li samo od posla do posla, kompanije do kompanije ili su ambiciozni?

Dobro provjerite ovaj detalj jer ponekad uspješni individualci nisu skloni radu u timu, imaju svoj ciljeve i iznimno su sposobni. Svjesni takvih detalja, svjesni su da mogu lako pronaći novi posao pa dugoročno nisu idealno rješenje. Morate prepoznati kakvi su planovi pojedinca, misli li na duge staze poboljšati poslovanje koje želi voditi. Pitajte zašto su napustili prethodna radna mjesta i kako vide budućnost u vašoj kompaniji.

3. Previše su radoznali oko uvjeta i benefita ili su to učinili unaprijed pa žele direktno komunicirati o tome?

Najozbiljniji kandidati prije razgovora provjeravaju ove detalje jer žele primanja i benefite adekvatne sposobnostima koje imaju, a s vama će željeti detaljnije o tome kako bi se uvjerili da dobivaju što očekuju. To je pozitivno, prigrlite takvog kandidata! No, dobro provjerite je li se pripremio oko tih detalja prije razgovora s vama.

Još iz kategorije

Konferencija LeaderSHE promiče žensko vodstvo

Konferencija LeaderSHE promiče žensko vodstvo

17.06.2022.

Konferencija LeaderSHE održat će se u četvrtak 30. lipnja 2022. godine u Zagrebu. Riječ je o konferenciji koja okuplja liderice iz poslovnog svijeta, politike i nevladina sektora kako bi se istaknuli njihovi uspjesi te potaknule druge žene da streme liderskim pozicijama.

Rad na daljinu ne utječe na pad produktivnosti

Rad na daljinu ne utječe na pad produktivnosti

14.06.2022.

Rad na daljinu postao je nužnost s pandemijom koronavirusa, ali poslodavci konstantno provjeravaju produktivnost radnika koje nemaju konstantno na oku, iako im brojke sugeriraju da je ona bolja nego u vremenima prije globalne krize. Potvrđuje to kroz istraživanje i A&M, zdravstveno sveučilište iz Teksasa temeljem analize 265 zaposlenih u kompaniji Hurricane Harvey iz Houstona.

Zlatna pravila kod traženja posla

Zlatna pravila kod traženja posla

12.06.2022.

Postoji nekoliko zlatnih pravila kod traženja novog posla, a ona osnovna su provjera životopisa da u njemu ne bi bilo tipfelera ili sličnih grešaka, provjera točne adrese kompanije unutar motivacijskog pisma i dolazak na zakazani razgovor točno na vrijeme. Ali, neke greške teže se izbjegnu i primijete, a mogu učiniti razliku.