Citus dobio još jednu nagradu za inovaciju

Citus dobio još jednu nagradu za inovaciju

Foto: Dražen Tomić / Tomich Productions

Na upravo završenoj velikoj međunarodnoj izložbi inovacija i novih tehnologija MTE 2020 (Malaysia Technology Expo) u Kuala Lumpuru, Malezija, hrvatska tvrtka CITUS osvojila je zlatnu medalju za rješenje Individualizacija anonimnih identiteta korištenjem umjetne inteligencije.

MTE 2020 je okupio 600 inovatora iz Malezije i brojnih država jugoistočne Azije i Europe, s naglaskom na izvrsnu poslovnu posjetu koja je rezultirala velikim brojem ostvarenih kontakata u svrhu komercijalizacije hrvatskih inovativnih proizvoda na malezijskom i ostalim tržištima država ASEAN-a.

„Bolji početak 2020. godine nismo mogli ni zamisliti. Osvajanje zlatne medalje u Maleziji fantastična je nagrada ne samo za ovo rješenje, nego i za naš dosadašnji rad. Tržište Malezije je izuzetno zahtjevno u svim aspektima i konkurencija, koja iz godine u godinu raste,  je i ove godine bila izuzetno jaka. Kada se sve to uzme u obzir izuzetno sam ponosan na osvojenu zlatnu medalju. Nagrade uvijek vesele i ovo je još jedna potvrda u nizu našem radu i upornosti te svakako poticaj da budemo još bolji i još inovativniji. Ova nagrada rezultat je rada cijelog CITUS tima i izuzetno sam ponosan na njega“, izjavio je Tomislav Bronzin vlasnik tvrtke CITUS.

Individualizacija anonimnih identiteta korištenjem umjetne inteligencije omogućava inovativnu interakciju, na relaciji čovjek - računalo, kroz personalizaciju komunikacije koja je, u isto vrijeme, i individualna i anonimna. Zahvaljujući umjetnoj inteligenciji, u realnom vremenu, ovo rješenje detektira i prepozna dobnu skupinu, spol, dimenzije i proporcije ljudskog tijela, te druga obilježja osobe.

Ti podaci čine tzv. biometrijski otisak osobe i vežu se za jedinstveni, ali anonimni, identitet koji se bilježi u računalni sustav, zajedno s drugim podacima koji čine profil osobe. Anonimizacija identiteta se postiže asimetričnom enkripcijom biometrijskog otiska, s time da se ne pamte nikakvi dodatni osobni podaci osobe, a integritet se osigurava primjenom Blockchain tehnologije. Korištenjem anonimnog, ali individualiziranog identiteta, osoba „otključava“ pristup raznim sadržajima kojima se pristupa isključivo kroz autentifikaciju.

Svi prikupljeni podaci su sukladni GDPR-u. Ovo rješenje omogućava anonimizaciju identiteta korisnika za potrebe segmentacije tržišta i implementacije programa vjernosti. Primjenjivost ovog rješenja je u raznim industrijama: zdravstvo, obrazovanje, maloprodaja, marketing Smart City, Smart Shelf, Smart Window, gemifikacija, prilagodba sadržaja korisniku, edukacija, alat za istraživanja itd. To su samo neka od mogućnosti korištenja ovog rješenja.

Još iz kategorije

Fil Rouge Capital treći Akceleratorski program otvoren je za prijave

Fil Rouge Capital treći Akceleratorski program otvoren je za prijave

04.07.2020. komentiraj

Fil Rouge Capital je investicijski fond rizičnog kapitala čiji je primarni cilj investiranje u mlade poduzetnike, startup i scale up tvrtke kao i daljnje afirmiranje lokalnog poduzetničkog ekosistema u Hrvatskoj. Fil Rouge Capital ponosan je objaviti da su prijave za ljetni Akceleratorski program 2020. otvorene do nedjelje 05. srpnja 2020. Do ponoći.

Komunikacija u krizi

Komunikacija u krizi

24.06.2020. komentiraj

Maksimir će se 30. lipnja i 1. srpnja pretvoriti u pravu ljetnu oazu te će na DK Pikniku by Jamnica Botanica okupiti vodeće stručnjake komunikacijske industrije – kako domaće tako i svjetske.

Digitalna transformacija više nije opcija, ona je postala imperativ

Digitalna transformacija više nije opcija, ona je postala imperativ

20.06.2020. komentiraj

Sapphire Now, globalna konferencija koja donosi značajne uvide, vizije, vodstvo i usmjerenje SAP zajednici, s obzirom na situaciju uzrokovanu COVID-19 pandemijom se ove godine nije održala u tradicionalnom „licem u lice“ obliku već je otišla korak dalje i ušla u virtualni svijet. Ovogodišnje izdanje konferencije doživjelo je uzbudljiv zaokret te se u potpunosti održalo u digitalnom obliku pod nazivom Sapphire Now Reimagined. Konferencija koja se svake godine održavala u Orlandu i za koju se tražila kotizacija više, ove godine bila je besplatna svim registriranim korisnicima.