Citus dobio još jednu nagradu za inovaciju

Citus dobio još jednu nagradu za inovaciju

Foto: Dražen Tomić / Tomich Productions

Na upravo završenoj velikoj međunarodnoj izložbi inovacija i novih tehnologija MTE 2020 (Malaysia Technology Expo) u Kuala Lumpuru, Malezija, hrvatska tvrtka CITUS osvojila je zlatnu medalju za rješenje Individualizacija anonimnih identiteta korištenjem umjetne inteligencije.

MTE 2020 je okupio 600 inovatora iz Malezije i brojnih država jugoistočne Azije i Europe, s naglaskom na izvrsnu poslovnu posjetu koja je rezultirala velikim brojem ostvarenih kontakata u svrhu komercijalizacije hrvatskih inovativnih proizvoda na malezijskom i ostalim tržištima država ASEAN-a.

„Bolji početak 2020. godine nismo mogli ni zamisliti. Osvajanje zlatne medalje u Maleziji fantastična je nagrada ne samo za ovo rješenje, nego i za naš dosadašnji rad. Tržište Malezije je izuzetno zahtjevno u svim aspektima i konkurencija, koja iz godine u godinu raste,  je i ove godine bila izuzetno jaka. Kada se sve to uzme u obzir izuzetno sam ponosan na osvojenu zlatnu medalju. Nagrade uvijek vesele i ovo je još jedna potvrda u nizu našem radu i upornosti te svakako poticaj da budemo još bolji i još inovativniji. Ova nagrada rezultat je rada cijelog CITUS tima i izuzetno sam ponosan na njega“, izjavio je Tomislav Bronzin vlasnik tvrtke CITUS.

Individualizacija anonimnih identiteta korištenjem umjetne inteligencije omogućava inovativnu interakciju, na relaciji čovjek - računalo, kroz personalizaciju komunikacije koja je, u isto vrijeme, i individualna i anonimna. Zahvaljujući umjetnoj inteligenciji, u realnom vremenu, ovo rješenje detektira i prepozna dobnu skupinu, spol, dimenzije i proporcije ljudskog tijela, te druga obilježja osobe.

Ti podaci čine tzv. biometrijski otisak osobe i vežu se za jedinstveni, ali anonimni, identitet koji se bilježi u računalni sustav, zajedno s drugim podacima koji čine profil osobe. Anonimizacija identiteta se postiže asimetričnom enkripcijom biometrijskog otiska, s time da se ne pamte nikakvi dodatni osobni podaci osobe, a integritet se osigurava primjenom Blockchain tehnologije. Korištenjem anonimnog, ali individualiziranog identiteta, osoba „otključava“ pristup raznim sadržajima kojima se pristupa isključivo kroz autentifikaciju.

Svi prikupljeni podaci su sukladni GDPR-u. Ovo rješenje omogućava anonimizaciju identiteta korisnika za potrebe segmentacije tržišta i implementacije programa vjernosti. Primjenjivost ovog rješenja je u raznim industrijama: zdravstvo, obrazovanje, maloprodaja, marketing Smart City, Smart Shelf, Smart Window, gemifikacija, prilagodba sadržaja korisniku, edukacija, alat za istraživanja itd. To su samo neka od mogućnosti korištenja ovog rješenja.

Još iz kategorije

Rad na daljinu u 3 koraka

Rad na daljinu u 3 koraka

04.04.2020. komentiraj

Pandemija koronavirusa čini svoje i organizacije su se morale prilagoditi kako god znaju, što podrazumijeva rad od kuće za sve one koji to mogu. U tehnološkom sektoru rijetki ne mogu, barem u teoriji, no u praksi postoje određeni problemi jer organizacije nisu unaprijed postavile temelje za rad na daljinu.

Novi direktor korporativnih komunikacija HT-a Igor Vukasović

Novi direktor korporativnih komunikacija HT-a Igor Vukasović

01.04.2020. komentiraj

Dosadašnji direktor korporativnih komunikacija Addiko banke dolazi u najjači domaći telekom Hrvatski Telekom na mjesto direktora korporativnih komunikacija. Iz HT-a je otišla dosadašnja direktorica korporativnih komunikacija Nina Išek Međugorac. Igor Vukasović od 1. travnja preuzima funkciju direktora Odjela za korporativne komunikacije Hrvatskog Telekoma u sklopu koje će biti odgovoran za internu i eksternu komunikaciju vodeće telekomunikacijske kompanije u Hrvatskoj.

Veritas proglašen liderom temeljem Gartnerovog Peer Insights izbora samih korisnika

Veritas proglašen liderom temeljem Gartnerovog Peer Insights izbora samih korisnika

28.03.2020. komentiraj

Tvrtka Veritas Technologies u veljaču je proglašena liderom u Gartnerovom Peer Insights istraživanju među korisnicima na području rješenja za stvaranje sigurnosnih kopija podatkovnih centara i povrat podataka. Gartner definira ovu kategoriju rješenja izradu sigurnosnih kopija i povrat podataka u podatkovnim centrima kao rješenja koja omogućavaju backup u većim i vrlo velikim poslovnim okruženjima. Ovo priznanje zasniva se na povratnim informacijama od krajnjih korisnika, profesionalaca koji imaju iskustva s kupovinom, implementacijom i korištenjem proizvoda ili usluge.