Bez dobrog upravljanja rad na daljinu može biti vrlo problematičan za tvrtke

Bez dobrog upravljanja rad na daljinu može biti vrlo problematičan za tvrtke

Foto: DepositPhotos

Prednosti rada na daljinu već su poznata stvar, kako za poslodavce tako i za zaposlenike, no neke kompanije još uvijek mu se odbijaju prikloniti. Ponajprije zbog nekih tradicionalnih postavki, koje su nelogične i nepraktične, što zaposleniku sugerira da možda sreću ipak mora potražiti drugdje.

Zvuči grubo, ali u IT sektoru prilika za pronaći posao ima doslovno na svakom koraku, samo treba biti spreman na promjene. A to je ono na što IT kompanije koje odbijaju rad na daljinu nisu spremne i već samim time sugeriraju kako bi ih vrijeme moglo u jednom trenutku pregaziti te da ne gledaju ono što je najbolje za njih, kao i osobe koje rade u tom okruženju.

I dok se već ovo samo po sebi čini negativno i katastrofično, postoji još gora situacija. Kompanija koja nudi mogućnosti rada na daljinu, ali ne zna se ponašati u takvom okruženju jer ljudi zaduženi za liderski dio jednostavno nemaju potrebne sposobnosti mikromenadžementa, znanja ili općenito kvalitete da upravljaju timom koji nije fizički prisutan.

Dakle, to je dokaz izostanka vizije na najvišim razinama. Jer, upravo rad na daljinu najbolji je pokazatelj onoga što kompanija ima u datom trenutku, kao i pokazatelj onoga što može učiniti dugoročno. Naime, rad na daljinu nudi toliko prilika za uštedu, za pojednostavljenje posla koji se obavlja, ubrzanje procesa i neovisnost o vremenu i prostoru. Imati sve to na dlanu, a odbiti ili ne rukovoditi adekvatno - jako je loš znak.

I to na više razina jer loš menadžement izvlači na površinu najlošije osobine zaposlenih na daljinu. Ukoliko nedostaje liderskih kvaliteta kod osobe koja rukovodi zaposlenicima, tad će doći do zabušavanja, kašnjenja, ignoriranja određenih zadataka te općenito negativnosti koje u startu mogu biti izbjegnute.

Stoga, ako ste već privilegirani radom u IT kompaniji, na poziciji koja odgovara vašim ambicijama, nemojte se kočiti nego mislite o sebi i u startu promijenite okolinu koja predstavlja previše ograničenja za ono što možete...

Još iz kategorije

Novi direktor korporativnih komunikacija HT-a Igor Vukasović

Novi direktor korporativnih komunikacija HT-a Igor Vukasović

01.04.2020. komentiraj

Dosadašnji direktor korporativnih komunikacija Addiko banke dolazi u najjači domaći telekom Hrvatski Telekom na mjesto direktora korporativnih komunikacija. Iz HT-a je otišla dosadašnja direktorica korporativnih komunikacija Nina Išek Međugorac. Igor Vukasović od 1. travnja preuzima funkciju direktora Odjela za korporativne komunikacije Hrvatskog Telekoma u sklopu koje će biti odgovoran za internu i eksternu komunikaciju vodeće telekomunikacijske kompanije u Hrvatskoj.

Veritas proglašen liderom temeljem Gartnerovog Peer Insights izbora samih korisnika

Veritas proglašen liderom temeljem Gartnerovog Peer Insights izbora samih korisnika

28.03.2020. komentiraj

Tvrtka Veritas Technologies u veljaču je proglašena liderom u Gartnerovom Peer Insights istraživanju među korisnicima na području rješenja za stvaranje sigurnosnih kopija podatkovnih centara i povrat podataka. Gartner definira ovu kategoriju rješenja izradu sigurnosnih kopija i povrat podataka u podatkovnim centrima kao rješenja koja omogućavaju backup u većim i vrlo velikim poslovnim okruženjima. Ovo priznanje zasniva se na povratnim informacijama od krajnjih korisnika, profesionalaca koji imaju iskustva s kupovinom, implementacijom i korištenjem proizvoda ili usluge.

Kako raditi od doma i ne izgubiti glavu

Kako raditi od doma i ne izgubiti glavu

19.03.2020. komentiraj

Koronavirus poharao je svijet i Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) proglasila pandemiju, što izaziva brojne posljedice, među kojima je i potreba za rad od kuće. Na to se podosta kompanija odlučilo i davno prije epidemija ili pandemija, no one koje nisu sad moraju i tranzicija neće proći tako glatko.