Bez dobrog upravljanja rad na daljinu može biti vrlo problematičan za tvrtke

Bez dobrog upravljanja rad na daljinu može biti vrlo problematičan za tvrtke

Foto: DepositPhotos

Prednosti rada na daljinu već su poznata stvar, kako za poslodavce tako i za zaposlenike, no neke kompanije još uvijek mu se odbijaju prikloniti. Ponajprije zbog nekih tradicionalnih postavki, koje su nelogične i nepraktične, što zaposleniku sugerira da možda sreću ipak mora potražiti drugdje.

Zvuči grubo, ali u IT sektoru prilika za pronaći posao ima doslovno na svakom koraku, samo treba biti spreman na promjene. A to je ono na što IT kompanije koje odbijaju rad na daljinu nisu spremne i već samim time sugeriraju kako bi ih vrijeme moglo u jednom trenutku pregaziti te da ne gledaju ono što je najbolje za njih, kao i osobe koje rade u tom okruženju.

I dok se već ovo samo po sebi čini negativno i katastrofično, postoji još gora situacija. Kompanija koja nudi mogućnosti rada na daljinu, ali ne zna se ponašati u takvom okruženju jer ljudi zaduženi za liderski dio jednostavno nemaju potrebne sposobnosti mikromenadžementa, znanja ili općenito kvalitete da upravljaju timom koji nije fizički prisutan.

Dakle, to je dokaz izostanka vizije na najvišim razinama. Jer, upravo rad na daljinu najbolji je pokazatelj onoga što kompanija ima u datom trenutku, kao i pokazatelj onoga što može učiniti dugoročno. Naime, rad na daljinu nudi toliko prilika za uštedu, za pojednostavljenje posla koji se obavlja, ubrzanje procesa i neovisnost o vremenu i prostoru. Imati sve to na dlanu, a odbiti ili ne rukovoditi adekvatno - jako je loš znak.

I to na više razina jer loš menadžement izvlači na površinu najlošije osobine zaposlenih na daljinu. Ukoliko nedostaje liderskih kvaliteta kod osobe koja rukovodi zaposlenicima, tad će doći do zabušavanja, kašnjenja, ignoriranja određenih zadataka te općenito negativnosti koje u startu mogu biti izbjegnute.

Stoga, ako ste već privilegirani radom u IT kompaniji, na poziciji koja odgovara vašim ambicijama, nemojte se kočiti nego mislite o sebi i u startu promijenite okolinu koja predstavlja previše ograničenja za ono što možete...

Još iz kategorije

Tko su agilni lideri?

Tko su agilni lideri?

28.05.2020. komentiraj

Pojam “agilni lider” sve je češći u današnje vrijeme kad su poduzetnici sve mlađi u prosjeku i kad se tržište ubrzano mijenja pa su kao nikad potrebne i fizičke te mentalne sposobnosti lidera da bi opstajali i nosili se sa svim izazovima koje donosi moderno i nikad povezanije doba.

Važnost komunikacije kod preuzimanja i spajanja kompanija

Važnost komunikacije kod preuzimanja i spajanja kompanija

24.05.2020. komentiraj

Komunikacija brenda mora imati strategiju i smjer, ona oblikuje brend i kreira njegovu reputaciju. Zato će Louise Tingström, savjetnica za strateške i financijske komunikacije na najvišim razinama te glasnogovornica CEO-a UniCredit Grupe, biti gošća novog izdanja DK Talksa u srijedu, 27. svibnja u 15 sati na Facebook stranici Dana komunikacija.

OTP LAB drugu godinu zaredom osvojio prestižnu nagradu za najbolji inovacijski lab u 2020. godini

OTP LAB drugu godinu zaredom osvojio prestižnu nagradu za najbolji inovacijski lab u 2020. godini

13.05.2020. komentiraj

Global Finance Magazin ovom nagradom odaje priznanje centrima za financijske inovacije koji ulažu u razvoj novih načina i koriste inovativne pristupe u svijetu financija kako bi razvili bankarske usluge i proizvode budućnosti. Na prestižnom međunarodnom polju, zajedno s laboratorijima za inovacije 34 globalne korporacije, poput Barclaysa, Boston Consulting Group, Citibank, Commerzbank, PayPal, UBS i Wells Fargo, stručni panel dodijelio je nagradu u kategoriji „Najbolji financijski inovacijski lab“ i to drugu godinu zaredom OTP LAB-u čime je ponovno potvrđena izvrsnost ovog huba.