ŠTO MOŽEMO UČINITI?!

5 savjeta kako dobro raditi pod stresom

5 savjeta kako dobro raditi pod stresom
Depositphotos

Poslovni segmenti naših života u današnje su vrijeme povezani sa stresom i bez obzira što najbolje i najdogovornije kompanije brinu o zaposlenima, potrebno je da to činimo i mi sami. Stoga, ne treba paničariti ukoliko osjetimo stres, ali ne treba ni ignorirati takve situacije. Najbolje je suočiti se sa stresom te ga pretvoriti u svoju prednost.

To se može kroz pet jednostavnih koraka, koji će svakako poboljšati svakodnevicu svake od osoba koje se suočavaju na dnevnoj bazi sa stresnim situacijama.

  1. Zapamtite, ljudi pod stresom dobro funkcioniraju

Čovjeku je u prirodi željeti preživjeti, a da bi se to postiglo, potrebna je prilagodba. Dakle, ako smo stalno suočeni sa stresom, prilagodit ćemo se i u takvom okruženju davati maksimum. Naravno, ne može to na sve djelovati jednako, ali svi će pod stresom pružiti bolje rezultate no kad nisu pod njim. Dakle, gledajte pritisak i stres koji s njime dolazi kao svoju priliku da se iskažete.

  1. Procijenite izazove i rizike koje preuzimate

Dobri rezultati mogu zavarati pa biste mogli srljati u sve teže situacije dok se ne nađete pred zidom i bez rješenja. Zato, procijenite situaciju, sagledajte širu sliku i zaključite je li rizik koji možda preuzimate prevelik ili se možete nositi sa situacijom. Ukratko, ne libite se reći ne kad situacija zahtjeva takav odgovor, inače ćete "izgorjeti".

  1. Planirajte unaprijed i postavljajte si pitanje "Što ako?"

Početni plan može se mijenjati od faze do faze, može i potpuno propasti, ali sposobnost promijeniti tijek tog plana kad uvidite da ne ide kako treba jest ključ uspjeha. Zato imajte rezervu ili dvije čim krenete planirati te se pripremite na alternativu jer tako ćete pritisak i stres koji dolazi s njim dočekati spremnih ruku.

  1. Zadržite kontrolu nad sobom

Koliko god situacija bila teška, nemojte eksplodirati i dopustiti da negativne emocije utječu na vas. Budite primjer ljudima oko sebe i uspijevajte zadržati kontrolu koliko god to bilo ponekad teško.

  1. Način da napravite bilo što jest način na koji možete napraviti sve

Uistinu, ako se naučite nositi s pritiskom i stresom na poslu, "ponijet" ćete to sa sobom i u privatni život. Ali i obrnuto. Dakle, sve donosi neki korak prema naprijed u životu, ma koliko se činilo lošim u datom trenutku.