3 razloga zašto vaši zaposlenici koji rade od doma trebaju igrati video igre

3 razloga zašto vaši zaposlenici koji rade od doma trebaju igrati video igre

Foto: DepositPhotos

Rad na daljinu tijekom pandemije postao je nužnost, no iako se posao obavlja na adekvatan način, poslodavci su promijenili poimanje takve prakse pa od radnika traže konstantnu prisutnost te prekovremen rad, što opravdavaju činjenicom da su “ionako kod kuće”. Ali, svejedno rade i trebaju odmor, trebaju slobodno vrijeme, trebaju opuštanje tijekom smjene.

Zato neki lideri zagovaraju igranje videoigara od strane zaposlenih. Naime, većina IT kompanija, ali i nekih van tog sektora, rade prema rokovima i raznim ciljevima, što znači da zaposlenik, timovi i njihovi lideri, znaju kako organizirati vrijeme i završiti zadan posao. U suprotnom, ne bi bili gdje jesu i snosili bi posljedice.

Upravo zbog toga je pomalo licemjerno dovoditi u pitanje aktivnosti koje ih opuštaju. A igre služe upravo tome, opuštanju. Postoje tri konkretna argumenta za takav stav.

1. Igre pomažu nositi se sa stresom u krizna vremena

Zaposlenici su zabrinuti za posao, zdravlje, ekonomiju u globalu, društvo, obitelj... I posao zbog toga može patiti, previše je to nakupljenog stresa da bi se nosili s njime odjednom i u tako kratkom vremenu. Stoga, korisno je poticati zaposlenike da u pauzama ili tijekom "praznog hoda" slobodno igraju neke igre koje bi ih opustile. Naravno, ne treba pretjerivati, no kako je već spomenuto, dok se ciljevi i rokovi ispoštuju, drugo je nebitno. Upravo zato je mentalno zdravlje zaposlenika toliko važno.

2. Igre mogu potpomoći produktivnosti

Kad se oslobode stresa, zaposlenici rade s više elana. Također, kad "odmore mozak" igrajući ih, svježiji su za izazove pred sobom pa ih lakše ispunjavaju.

3. Igre pomažu u socijalizaciji

Ono što je bitno u cijeloj priči jest potaknuti zaposlenike da igraju igre međusobno, što znači da će se družiti, zbližiti pa činjenicu da su dio tima podići na višu razinu. Zapravo, to je kao neki mini "team meeting".

Još iz kategorije

Bill Gates kaže da je uspjeh stigao tek nakon što je naučio jednu posebnu vještinu

Bill Gates kaže da je uspjeh stigao tek nakon što je naučio jednu posebnu vještinu

31.07.2020. komentiraj

Bill Gates je prošle godine tijekom obraćanja srednjoškolcima u Lakeside školi, koju je i sam završio, otkrio kako nije mogao postići uspjeh sve dok nije naučio jednu posebnu vještinu - kako izabrati pravog zaposlenika i pravi posao za njega.

Kava bi vas mogla učiniti boljim liderom

Kava bi vas mogla učiniti boljim liderom

28.07.2020. komentiraj

Oprah, Napoleon, Beethoven i Reagan nemaju zajedničko samo to što su prepoznatljivi kad se spomene jedna riječ njihovog punog imena, kao ni to što je njihov utjecaj bezvremenski i globalni, već im je zajedničko to što su pili enormne količine kave. U redu, Oprah i dalje pije jer je u ovom društvu jedina još uvijek živa.

Kako generaciji Z pristupiti kroz e-mail marketing

Kako generaciji Z pristupiti kroz e-mail marketing

23.07.2020. komentiraj

Generacija Z, ili sljednici milenijalaca, trenutni su kriptonit svakom stručnjaku za digitalni marketing jer još uvijek nije potpuno jasno kako im pristupiti. Ali, u startu griješe oni koji misle da generacija Z ne koristi elektroničku poštu. Ne samo da griješe već si u samom startu onemogućavaju jedan potencijalno veliki dio digitalno-marketinškog kolača.