3 razloga zašto vaši zaposlenici koji rade od doma trebaju igrati video igre

3 razloga zašto vaši zaposlenici koji rade od doma trebaju igrati video igre

Foto: DepositPhotos

Rad na daljinu tijekom pandemije postao je nužnost, no iako se posao obavlja na adekvatan način, poslodavci su promijenili poimanje takve prakse pa od radnika traže konstantnu prisutnost te prekovremen rad, što opravdavaju činjenicom da su “ionako kod kuće”. Ali, svejedno rade i trebaju odmor, trebaju slobodno vrijeme, trebaju opuštanje tijekom smjene.

Zato neki lideri zagovaraju igranje videoigara od strane zaposlenih. Naime, većina IT kompanija, ali i nekih van tog sektora, rade prema rokovima i raznim ciljevima, što znači da zaposlenik, timovi i njihovi lideri, znaju kako organizirati vrijeme i završiti zadan posao. U suprotnom, ne bi bili gdje jesu i snosili bi posljedice.

Upravo zbog toga je pomalo licemjerno dovoditi u pitanje aktivnosti koje ih opuštaju. A igre služe upravo tome, opuštanju. Postoje tri konkretna argumenta za takav stav.

1. Igre pomažu nositi se sa stresom u krizna vremena

Zaposlenici su zabrinuti za posao, zdravlje, ekonomiju u globalu, društvo, obitelj... I posao zbog toga može patiti, previše je to nakupljenog stresa da bi se nosili s njime odjednom i u tako kratkom vremenu. Stoga, korisno je poticati zaposlenike da u pauzama ili tijekom "praznog hoda" slobodno igraju neke igre koje bi ih opustile. Naravno, ne treba pretjerivati, no kako je već spomenuto, dok se ciljevi i rokovi ispoštuju, drugo je nebitno. Upravo zato je mentalno zdravlje zaposlenika toliko važno.

2. Igre mogu potpomoći produktivnosti

Kad se oslobode stresa, zaposlenici rade s više elana. Također, kad "odmore mozak" igrajući ih, svježiji su za izazove pred sobom pa ih lakše ispunjavaju.

3. Igre pomažu u socijalizaciji

Ono što je bitno u cijeloj priči jest potaknuti zaposlenike da igraju igre međusobno, što znači da će se družiti, zbližiti pa činjenicu da su dio tima podići na višu razinu. Zapravo, to je kao neki mini "team meeting".

Još iz kategorije

Tko su agilni lideri?

Tko su agilni lideri?

28.05.2020. komentiraj

Pojam “agilni lider” sve je češći u današnje vrijeme kad su poduzetnici sve mlađi u prosjeku i kad se tržište ubrzano mijenja pa su kao nikad potrebne i fizičke te mentalne sposobnosti lidera da bi opstajali i nosili se sa svim izazovima koje donosi moderno i nikad povezanije doba.

Važnost komunikacije kod preuzimanja i spajanja kompanija

Važnost komunikacije kod preuzimanja i spajanja kompanija

24.05.2020. komentiraj

Komunikacija brenda mora imati strategiju i smjer, ona oblikuje brend i kreira njegovu reputaciju. Zato će Louise Tingström, savjetnica za strateške i financijske komunikacije na najvišim razinama te glasnogovornica CEO-a UniCredit Grupe, biti gošća novog izdanja DK Talksa u srijedu, 27. svibnja u 15 sati na Facebook stranici Dana komunikacija.

OTP LAB drugu godinu zaredom osvojio prestižnu nagradu za najbolji inovacijski lab u 2020. godini

OTP LAB drugu godinu zaredom osvojio prestižnu nagradu za najbolji inovacijski lab u 2020. godini

13.05.2020. komentiraj

Global Finance Magazin ovom nagradom odaje priznanje centrima za financijske inovacije koji ulažu u razvoj novih načina i koriste inovativne pristupe u svijetu financija kako bi razvili bankarske usluge i proizvode budućnosti. Na prestižnom međunarodnom polju, zajedno s laboratorijima za inovacije 34 globalne korporacije, poput Barclaysa, Boston Consulting Group, Citibank, Commerzbank, PayPal, UBS i Wells Fargo, stručni panel dodijelio je nagradu u kategoriji „Najbolji financijski inovacijski lab“ i to drugu godinu zaredom OTP LAB-u čime je ponovno potvrđena izvrsnost ovog huba.