3 koraka kako pridobiti ljude uz brend

3 koraka kako pridobiti ljude uz brend

Foto: DepositPhotos

Mušterija je uvijek u pravu. Tako glasi ona stara izreka, koju zna baš svaki poslodavac, ali i zaposlenik u nekoj od djelatnosti koje ovise direktno o interakciji s mušterijama. U današnje vrijeme, ljudi su pametniji nego ikad, oprezniji i lakše se informiraju o onome na što misle trošiti novac.

Zato, nije lako doći do njih, a još je teže zadržati ih. To se postiže konstantnim radom, u prvom redu uključivanjem korisnika u razne programe, kao one koji su vezani uz odanost. Svi smo se susreli sa situacijom gdje ispunjavanjem upitnika dobivamo mogućnost poputa na proizvode, kao i učlanjenjem u posebne programe nekog brenda. Isto tako, plaćanjem pretplate nekoj kompaniji za određenu uslugu, uključeni smo i zapravo dio te kompanije u jednom smislu, s obzirom da doprinosimo povećanju prihoda...

Da se ne dulji, u nastavku teksta donosimo tri savjeta kako pridobiti korisnike uz sebe na vrlo jednostavan način.

1. Preslikajte uvjerenja klijenata

Brendirajte se u nekoj sferi, kako biste pridobili pažnju onih koji u vama mogu vidjeti nešto za štose zalažu. Bilo da se radi o sportu, politici, umjetnosti, prehrambenoj industriji... Budite prepoznatljivi i obratite se ciljanoj publici.

2. Dajte veću vrijednost od one kojoj se nadate

Nemojte se zadovoljiti samo prodajom usluge. Ne, pokušajte stvoriti određenu vezu s mušterijom tako da ponudite još nešto, kao neki sitni poklon pri sljedećoj kupnji ili popust ukoliko se oglasi online o vašem proizvodu. Neka mušterija osjeti povezanost na razne načine, tako će se vratiti k vama.

3. Mobilizirajte mušterije

Dobar glas daleko se čuje. Naime, tradicionalno oglašavanje ne ostavlja nikakav trag na čak 33 posto potrošača, dok 83 posto njih vjeruje u iskustva svojih najbližih. Dakle, uključite ljude nekakvim obiteljskim paketima, ponudite popuste ako dovedu novu mušteriju k vama. Na taj način će svaki kupac zapravo raditi za vas.

Još iz kategorije

Karakteristike dobrog lidera

Karakteristike dobrog lidera

24.11.2020. komentiraj

Lider ne može biti bilo tko, ali bilo tko se može potruditi biti lider, ako to istinski želi. Neke osobe to jednostavno imaju u sebi, ali neki nemaju i željele bi imati. Stoga, za postati što kvalitetniji lider tima ili cijele kompanije treba obratiti pozornost na deset bitnih kvaliteta koje uspješni lideri imaju.

Regionalni stručnjaci predstavljaju prodaju i marketing „novog normalnog“ doba

Regionalni stručnjaci predstavljaju prodaju i marketing „novog normalnog“ doba

24.11.2020. komentiraj

U organizaciji tvrtke HSM informatika 2. prosinca održat će se online event „Prodaja 2.0. – pogled u budućnost, a na predavanjima i ključnim panelima „Budućnost prodaje“ i „Budućnost marketinga“ u sklopu događanja govorit će se o najnovijim trendovima, iskustvima regionalnih lidera u industriji i konkretnim rješenjima kako prilagoditi poslovanje novim uvjetima pomoću digitalne tehnologije.

Kako postaviti organizaciju na višu razinu

Kako postaviti organizaciju na višu razinu

20.11.2020. komentiraj

Alan Žepec, iza kojeg je gotovo 30 godina poduzetničkog iskustva, predstavo je svoju prvu knjigu – BOOM: Put do slobode svakog poduzetnika, u izdanju Školske knjige. Knjiga je namijenjena vlasnicima malih i srednjih poduzeća s ciljem da postave organizaciju na višu razinu, ali tako da zadrže poduzetničku energiju.