Usluga s osmijehom

Usluga s osmijehom

Od kada je knjiga Prodajni Mindset ugledala svjetlo dana malo sam se opustio i više posvetio promociji napisanog, nego kreiranju novog.

Netko će reći sa sam lud, ali sam kroz godišnji odlučio nastaviti pisati…bez nekog plana i rasporeda uz dva uvjeta – da je povezano s mojim poslom i da ima nešto edukativno u sebi…bitno je samo da pišem, i da pišem u trenutku.

Odlučio sam par redaka posvetiti riječi GOSTOLJUBIVOST – kao bitan dio prodaje, ili možda još bolje reći turizma. Zapravo sam potaknut nedavnim odmorom u Grčkoj gdje se sve što smo do sada doživjeli svodi na jedan veliki „overdelivery“.

Otkada trenutka kada smo došli u Grčku fasciniran sam bio malim stvarima u pravom trenutku koje čine razliku. Evo par primjera:

  • U svakoj taverni (a obišli smo ih dosta) smo dobili desert gratis – ništa specijalno, ali puno znači. Iako osobno volim popiti dižestiv, desert je nekako više logičan kada je na odmoru obitelj s djecom.
  • Koji god smo apartman iznajmili (a promijenili smo ih 3) dočekali su nas u potpunosti opremljeni apartmani – da budem precizniji, kuhinje apartmana sa friškim začinima, sol, papar, maslinovo ulje, uvijek nešto za prizalogajiti, barem jedan paket tjestenine, obavezno sladoled i led u zamrzivaču te barem nekoliko boca vode (iako je voda pitka svugdje)…i da ne nabrajam dalje.
  • Vlasnici apartmana bi nam redovito bili na raspolaganju za sve – od vožnje na plažu preko savjeta gdje jesti, do bilo kakvih ustupaka koji su nam pali na pamet.

No, sve navedeno je manje-više poznato i reklo bi se ništa specijalno…iako, poučen prijašnjim iskustvima sa drugim mjesta gdje sam ljetovao, katkada nije 100% iskreno. U ovom slučaju, ISKRENOST dolazi iz nevjerojatne želje za pomoči – ne znam kako bih to drugačije opisao.

Vrhunac svega je dolazak na maleni otok Skopelos gdje smo u sklopu najma kuće dobili doslovno hotelsku uslugu – svako jutro nas u frižideru dočeka doručak, a dok smo na plaži nam pospreme cijelu kuću…cijenu neću spominjati jerbo mi nije cilj usporedba ni sa čime već jednostavno usluga koja je na razini i sa OSMJEHOM, onim pravim - iskrenim. Mogu samo reći da je cijena u potpunosti prihvatljiva prosječnoj HR obitelji za dvotjedni odmor – nema potrebe za dizanjem kredite.

Stoga, da sumiram – tih dva tjedna sam u pravom smislu doživio kao posljednji slajd SVAKE moje edukacije i prezentacije: „Your smile is your logo, your personality is your business card, how you leave others feeling after an experience with you becomes your trademark“ U ovom slučaju, zaštitni znak (iliti „trademark“) Grčke u mojoj glavi je definitivno GOSTOLJUBIVOST, ISKRENOST I NASMIJANOST.

* O autoru: Vedran Sorić, Prodajni entuzijast, Sorbel

Još iz kategorije

Tehnološki brandovi trebaju biti lideri društva

Tehnološki brandovi trebaju biti lideri društva

17.11.2022.

Prošlog tjedna Interbrand je objavio svoju listu 100 najvrednijih marki na svijetu. Po prvi puta stotinu najvećih vrijedi više od 3 trilijuna USD i vrijednost im je u zadnjih godinu dana porasla za 16%.

LibreOffice ili OpenOffice - što izabrati?

LibreOffice ili OpenOffice - što izabrati?

14.11.2022.

LibreOffice i OpenOffice su dvije najpopularnije open source alternative za Microsoftov Office, ali kako bi se lakše donijela odluka, potrebno je znati što ih razlikuje. Jer, upravo te razlike uistinu su prevaga.

Usluga s osmijehom

Usluga s osmijehom

02.11.2022.

Od kada je knjiga Prodajni Mindset ugledala svjetlo dana malo sam se opustio i više posvetio promociji napisanog, nego kreiranju novog.