Usluga s osmijehom

Usluga s osmijehom

Od kada je knjiga Prodajni Mindset ugledala svjetlo dana malo sam se opustio i više posvetio promociji napisanog, nego kreiranju novog.

Netko će reći sa sam lud, ali sam kroz godišnji odlučio nastaviti pisati...bez nekog plana i rasporeda uz dva uvjeta - da je povezano s mojim poslom i da ima nešto edukativno u sebi...bitno je samo da pišem, i da pišem u trenutku.

Odlučio sam par redaka posvetiti riječi GOSTOLJUBIVOST - kao bitan dio prodaje, ili možda još bolje reći turizma. Zapravo sam potaknut nedavnim odmorom u Grčkoj gdje se sve što smo do sada doživjeli svodi na jedan veliki „overdelivery“.

Otkada trenutka kada smo došli u Grčku fasciniran sam bio malim stvarima u pravom trenutku koje čine razliku. Evo par primjera:

  • U svakoj taverni (a obišli smo ih dosta) smo dobili desert gratis - ništa specijalno, ali puno znači. Iako osobno volim popiti dižestiv, desert je nekako više logičan kada je na odmoru obitelj s djecom.
  • Koji god smo apartman iznajmili (a promijenili smo ih 3) dočekali su nas u potpunosti opremljeni apartmani - da budem precizniji, kuhinje apartmana sa friškim začinima, sol, papar, maslinovo ulje, uvijek nešto za prizalogajiti, barem jedan paket tjestenine, obavezno sladoled i led u zamrzivaču te barem nekoliko boca vode (iako je voda pitka svugdje)...i da ne nabrajam dalje.
  • Vlasnici apartmana bi nam redovito bili na raspolaganju za sve - od vožnje na plažu preko savjeta gdje jesti, do bilo kakvih ustupaka koji su nam pali na pamet.

No, sve navedeno je manje-više poznato i reklo bi se ništa specijalno...iako, poučen prijašnjim iskustvima sa drugim mjesta gdje sam ljetovao, katkada nije 100% iskreno. U ovom slučaju, ISKRENOST dolazi iz nevjerojatne želje za pomoči - ne znam kako bih to drugačije opisao.

Vrhunac svega je dolazak na maleni otok Skopelos gdje smo u sklopu najma kuće dobili doslovno hotelsku uslugu - svako jutro nas u frižideru dočeka doručak, a dok smo na plaži nam pospreme cijelu kuću...cijenu neću spominjati jerbo mi nije cilj usporedba ni sa čime već jednostavno usluga koja je na razini i sa OSMJEHOM, onim pravim - iskrenim. Mogu samo reći da je cijena u potpunosti prihvatljiva prosječnoj HR obitelji za dvotjedni odmor - nema potrebe za dizanjem kredite.

Stoga, da sumiram - tih dva tjedna sam u pravom smislu doživio kao posljednji slajd SVAKE moje edukacije i prezentacije: „Your smile is your logo, your personality is your business card, how you leave others feeling after an experience with you becomes your trademark“ U ovom slučaju, zaštitni znak (iliti „trademark“) Grčke u mojoj glavi je definitivno GOSTOLJUBIVOST, ISKRENOST I NASMIJANOST.

* O autoru: Vedran Sorić, Prodajni entuzijast, Sorbel