Laptopi s ekranom od 16 inča su IN

Laptopi s ekranom od 16 inča su IN

Prijenosna računala s većim zaslonima dosad su bili namijenjeni prvenstveno gamerima i kreativnim profesionalcima, ali vremena se mijenjaju i vidimo situaciju u kojoj sve više proizvođača na tržište odlučuje plasirati uređaje sa 16 inča.

Dakle, to bi trebala biti nova stvarnost i sljedeći luksuzniji laptop koji netko kupi od iduće ili za dvije godine, vrlo vjerojatno će biti 16 inča. Jer, oni od 15 inča polako odlaze u prošlost. Tako nešto zbiva se jer korisnici to i žele, pokazala su istraživanja. Valjda je razlog u tome što su pametni telefoni sve veći, kao i monitori osobnih računala na kojima se radi privatno ili poslovno.

U ovom trenutku već postoje zanimljivi modeli od 16 inča. Kao Appleov M1 MacBook Pro s 32GB RAM i 1TB SSD. Ali, početna cijena mu je 3499 američkih dolara, što znači da je još uvijek ipak u sferi luksuza. No, treba gledati na način da mijenja desktop.

Ima i HP "konja za utrku" u svom Spectre x360 "2u1" s 11 generacijom Intel Core i7 procesora. Košta osjetno manje nego Appleov - 1630 dolara. U prošlosti je HP takva računala proizvodio isključivo za gaming.

Dell ima osam modela s ekranima od 16 inča za generalnu uporabu i riječ je o Inspiron Plus 16 "postavi". Uz to, ima i šest dizajniranih za poslovne svrhe.

Ne zaostaje ni Lenovo s Legion modelima i novim ThinBooks, a u planu ih je još jer su u kompaniji prepoznali trend. Samim time, za očekivati je da će kineski proizvođači tržištu ponuditi jeftiniji izbor u ovom segmentu.

Acer se također priprema na iskorak, a tu je i Asus. Dakle, potrošači će imati poveći izbor na raspolaganju, iako ni ovaj trenutni nije za odbaciti. Bit će interesantno vidjeti hoće li gaming i poslovni segment sad početi odskakati od ovog koji postaje, ili je postao, trened i približavati se 18 inča... Sve je moguće, u svakom slučaju!

Još iz kategorije

9 stvari koje sigurno niste znali o PlayStation konzoli (a jako su zanimljive!)

9 stvari koje sigurno niste znali o PlayStation konzoli (a jako su zanimljive!)

05.01.2022.

Ako mislite kako znate sve o megapopularnoj PlayStation igraćoj konzoli, vjerojatno se varate. Primjerice, znate li kako je nastala ova igraća konzola ili koja je najpopularnija PlayStation? Znate li kako je PlayStation 3 korišten je u istraživanju crnih rupa?

Ključni elementi izrade product roadmap-a za digitalne produkte

Ključni elementi izrade product roadmap-a za digitalne produkte

31.12.2021.

Kod plasiranja novih digitalnih produkata i usluga, sa željom što brže distribucije na tržište, razvoj se odvija ubrzano - proces razvoja se maksimalno krati, štedi se na vremenu i budžetu, izostavljaju neke aktivnosti.

Gradimo bolju digitalnu budućnost

Gradimo bolju digitalnu budućnost

28.12.2021.

Nakon 2020., pandemija je očekivano obilježila i ovu godinu, ostavljajući neizbrisiv trag na svjetskoj i domaćoj ekonomiji. U A1 Hrvatska, kao i u ostatku telekomunikacijskog sektora, osjećamo utjecaj globalne krize koja je promijenila potrebe korisnika i naš pristup poslovanju.