Laptopi s ekranom od 16 inča su IN

Laptopi s ekranom od 16 inča su IN

Prijenosna računala s većim zaslonima dosad su bili namijenjeni prvenstveno gamerima i kreativnim profesionalcima, ali vremena se mijenjaju i vidimo situaciju u kojoj sve više proizvođača na tržište odlučuje plasirati uređaje sa 16 inča.

Dakle, to bi trebala biti nova stvarnost i sljedeći luksuzniji laptop koji netko kupi od iduće ili za dvije godine, vrlo vjerojatno će biti 16 inča. Jer, oni od 15 inča polako odlaze u prošlost. Tako nešto zbiva se jer korisnici to i žele, pokazala su istraživanja. Valjda je razlog u tome što su pametni telefoni sve veći, kao i monitori osobnih računala na kojima se radi privatno ili poslovno.

U ovom trenutku već postoje zanimljivi modeli od 16 inča. Kao Appleov M1 MacBook Pro s 32GB RAM i 1TB SSD. Ali, početna cijena mu je 3499 američkih dolara, što znači da je još uvijek ipak u sferi luksuza. No, treba gledati na način da mijenja desktop.

Ima i HP "konja za utrku" u svom Spectre x360 "2u1" s 11 generacijom Intel Core i7 procesora. Košta osjetno manje nego Appleov - 1630 dolara. U prošlosti je HP takva računala proizvodio isključivo za gaming.

Dell ima osam modela s ekranima od 16 inča za generalnu uporabu i riječ je o Inspiron Plus 16 "postavi". Uz to, ima i šest dizajniranih za poslovne svrhe.

Ne zaostaje ni Lenovo s Legion modelima i novim ThinBooks, a u planu ih je još jer su u kompaniji prepoznali trend. Samim time, za očekivati je da će kineski proizvođači tržištu ponuditi jeftiniji izbor u ovom segmentu.

Acer se također priprema na iskorak, a tu je i Asus. Dakle, potrošači će imati poveći izbor na raspolaganju, iako ni ovaj trenutni nije za odbaciti. Bit će interesantno vidjeti hoće li gaming i poslovni segment sad početi odskakati od ovog koji postaje, ili je postao, trened i približavati se 18 inča... Sve je moguće, u svakom slučaju!

Još iz kategorije

Kritički osvrt na korištenje TRL metode procjene tehnološke zrelosti kod financiranja poduzetničkih ideja

Kritički osvrt na korištenje TRL metode procjene tehnološke zrelosti kod financiranja poduzetničkih ideja

17.08.2022.

Aktualni natječaji za ostvarivanje bespovratnih potpora za poduzetnike potaknuli su me na analizu uvjeta za ostvarivanje prava na potporu i to onih uvjeta koji su vezani uz razvojni proces IT proizvoda.

KOMENTAR: Telekom tržište pod pritiskom krize, inflacije, rasta cijene energenata

KOMENTAR: Telekom tržište pod pritiskom krize, inflacije, rasta cijene energenata

28.07.2022.

Trenutna gospodarska situacija nije nimalo sjajna i pritišće sve jer tu je ruska invazija na Ukrajinu koja je potaknula rast cijene energenata, kada se tome doda još i kriza zbog pandemije jer se opskrbni lanci nisu pokrenuli do kraja i nedostaje svega na tržištu jasno je da poslovanje donosi velike probleme i izazove.

HT objavio Izvještaj o održivosti za 2021. godinu

HT objavio Izvještaj o održivosti za 2021. godinu

20.07.2022.

Najjači domaći telekom operator HT predstavio je svoj Izvještaj o održivosti za 2021. godinu. HT ovaj Izvještaj izdaje već 18 godina, a u njemu su prikazani doprinosi i pozitivni utjecaji koje ima na društvo i okoliš. Pristup održivosti HT-a proizlazi iz strategije temeljene na tri ključna područja djelovanja i to  klimatske promjene, resursna učinkovitost te digitalna uključivost, tvrde u kompaniji.