VRIJEME PROMJENA

Kritične aplikacije koje treba premjestiti iz centraliziranih javnih lokacija u oblaku

Kritične aplikacije koje treba premjestiti iz centraliziranih javnih lokacija u oblaku
Depositphotos

Prema Gartneru, do 2027. čak 50 posto kritičnih poslovnih aplikacija nalazit će se izvan centraliziranih javnih lokacija u oblaku. Kako se tržišta računalstva u oblaku i infrastruktura podatkovnih centara razvijaju, a zanimanje za migraciju radnih opterećenja raste, mnoga se poduzeća bore s pronalaženjem pravih partnera i rješenja.

"Poduzeća počinju tražiti mjesto za radna opterećenja koja nisu migrirala u javni oblak", rekao je Dennis Smith, istaknuti potpredsjednik analitičara u Gartneru. "To predstavlja približno 70 posto svih radnih opterećenja, ali sve veći broj dobavljača, tehnologija i preklapajućih tržišta otežava prepoznavanje optimalnog izbora infrastrukture za jedinstvene okolnosti i potrebe organizacije."

Postoji mnogo opcija za poduzeća koja traže infrastrukturne usluge za svoja radna opterećenja koja se sada nalaze na lokaciji, u rasponu od ponuda virtualizacije poslužitelja dobavljača do punog paketa usluga koje pružaju pružatelji javnih oblaka. Kako bi odredili odgovarajuće strategije plasmana, Gartner preporučuje da voditelji infrastrukture i operacija (I&O) slijede tri koraka.

Procijenite infrastrukturne zahtjeve:

Mnoga poduzeća traže rješenja inspirirana oblakom za postojeća lokalna radna opterećenja, kao što su aplikacije kritične za poslovanje i radna opterećenja opće namjene. Ova okruženja mogu biti virtualizirana, ali imaju ograničenu automatizaciju i mogućnosti samoposluživanja zbog svoje prilagođene prirode. Poduzeća koja proširuju svoja lokalna okruženja kako bi bila inspirirana oblakom, moraju osigurati da implementacije odgovaraju zahtjevima javnog oblaka. Mnoga rješenja inspirirana oblakom i računalstvom u oblaku također nude hibridne mogućnosti, gdje se zajednički elementi infrastrukture i sučelja za programiranje aplikacija (API-ji) mogu implementirati i lokalno i u javnom oblaku.

Prihvatite hibridne mogućnosti i CIPS:

Stalna potreba za podrškom radnim opterećenjima koja se nalaze izvan javnih regija u oblaku znači da će u doglednoj budućnosti biti potrebna mješovita infrastruktura u oblaku i infrastruktura koja nije u oblaku. Tržište infrastrukture i platformskih usluga u oblaku (CIPS) značajno se mijenja i ima dugoročne posljedice za budućnost IT-a poduzeća.

Odaberite prave partnere i rješenja:

Voditelji I&O-a trebaju odrediti svoje preferencije za dobavljača s pristupom iznutra prema van ili izvana prema unutra. Pristup iznutra prema van uključuje tradicionalne prodavače podatkovnih centara koji su dodali usluge u oblaku, dok pristup izvana prema unutra uključuje pružatelje usluga u oblaku koji pružaju lokalne usluge. Osim toga, čelnici moraju odlučiti hoće li slijediti pristup samo u oblaku ili u prvom redu u oblaku (SCPS tržište) ili će umjerenije prihvatiti oblak (DHI tržište).