Stiže redizajn Google Translatea

Stiže redizajn Google Translatea

Foto: Antonio Jularić

Google Translate dobit će novo ruho zahvaljujući poboljšanom Materialu ili u krugovima developera poznatijem kao Material Design 2. Bilo je nekako za očekivati da će se ovako nešto dogoditi jer smo Googleov Material Design već vidjeli u nekoliko aplikacija za pametne telefone, ali i na Chrome internetskom pregledniku.

I sad, nakon što su ga dobili Gmail, Google News, Google web stranice za podršku, stranica korisničkog računa, Android Messages, Hangouts Chat i Chrome Web Store, na redu je da i Translate osjeti dašak promjena koje će ga osvježiti. Za neke testne korisnike već je dostupan u Chrome te Firefox internetskim preglednicima. Kao aplikacija će dobiti novo ruho nešto kasnije, a u cijelom svijetu postat će dostupan narednih tjedana, ako ne i mjeseci.

Material Design za Translate ima sve što smo već vidjeli od Googlea. Dakle, prepoznatljive boje, više bijele i manje sive, više plavog sjenačnja, više zaobljenih kuteva i Product Sans font. Najvažnije promjene jesu dva boxa na vrhu koja omogućuju korisniku da odluči prevodi li tekst, link ili postavljeni dokument. Uz to, boxevi omogućuju s većeg "translate" gumbića na diskretniju strelicu.

Osim toga, desktop sučelje sad više izgledao kao ono na mobile web verziji jer izbornik na lijevoj strani i tri okruglaste ikone za History, Saved i Community sad su na dnu. Uz to, boxevi za prijevod zauzimaju cijelu širinu zaslona. Naravno, nije isključeno da s vremenom i u konačnoj verziji, ugledamo još pokoju promjenu ili novitet.

Sve ovo je još jedan pomak unaprijed, koji se pridodaje činjenici da Google kroz svoj Translate nudi niz mogućnosti u prevođenju i polako se nameće kao glavni alat na tom području, a sve je rašireniji u cijelom svijetu. Naravno, nije potpuno točan, ali itekako služi za osnove i može pomoći pri razumijevanju. Također, svakim danom je pametniji nego ikad prije.

Još iz kategorije

Apple, Google, Microsoft i Mozilla najavili ukidanje podrške za TLS 1.0 i 1.1

Apple, Google, Microsoft i Mozilla najavili ukidanje podrške za TLS 1.0 i 1.1

19.10.2018. komentiraj

Apple, Google, Microsoft i Mozilla najavili su da će onemogućiti podršku za Transparent Layer Security (TLS) 1.0 i 1.1 u svojim internetskim preglednicima u prvoj polovici 2020. godine.

Oko 62 posto web stranica za 10 tjedana će raditi na nepodržanoj verziji PHP-a

Oko 62 posto web stranica za 10 tjedana će raditi na nepodržanoj verziji PHP-a

19.10.2018. komentiraj

Podaci kojima raspolaže W3Techs pokazuju da oko 78,9 posto svih web stranica koriste PHP za rad, što znači da bi za samo deset tjedana 62 posto istih tih web stranica moglo ostati bez PHP podrške. Jer, 31. prosinca ove godine sigurnosna podrška za PHP 5.6.x će službeno biti prekinuta, što znači da će uslijediti kraj podrške za bilo koju od PHP 5.x verzija.

Na Totalni JoomBoos dolazi 50 poznatih youtubera

Na Totalni JoomBoos dolazi 50 poznatih youtubera

18.10.2018. komentiraj

U povodu trećeg rođendana platforme JoomBoos, predstojećeg će se vikenda u zagrebačkoj Areni održati najveći YouTube događaj u regiji. Zagreb će tako 21. listopada postati središte europske YouTube scene, a očekuje se dolazak više od deset tisuća posjetitelja.