Stiže redizajn Google Translatea

Stiže redizajn Google Translatea

Foto: Antonio Jularić

Google Translate dobit će novo ruho zahvaljujući poboljšanom Materialu ili u krugovima developera poznatijem kao Material Design 2. Bilo je nekako za očekivati da će se ovako nešto dogoditi jer smo Googleov Material Design već vidjeli u nekoliko aplikacija za pametne telefone, ali i na Chrome internetskom pregledniku.

I sad, nakon što su ga dobili Gmail, Google News, Google web stranice za podršku, stranica korisničkog računa, Android Messages, Hangouts Chat i Chrome Web Store, na redu je da i Translate osjeti dašak promjena koje će ga osvježiti. Za neke testne korisnike već je dostupan u Chrome te Firefox internetskim preglednicima. Kao aplikacija će dobiti novo ruho nešto kasnije, a u cijelom svijetu postat će dostupan narednih tjedana, ako ne i mjeseci.

Material Design za Translate ima sve što smo već vidjeli od Googlea. Dakle, prepoznatljive boje, više bijele i manje sive, više plavog sjenačnja, više zaobljenih kuteva i Product Sans font. Najvažnije promjene jesu dva boxa na vrhu koja omogućuju korisniku da odluči prevodi li tekst, link ili postavljeni dokument. Uz to, boxevi omogućuju s većeg "translate" gumbića na diskretniju strelicu.

Osim toga, desktop sučelje sad više izgledao kao ono na mobile web verziji jer izbornik na lijevoj strani i tri okruglaste ikone za History, Saved i Community sad su na dnu. Uz to, boxevi za prijevod zauzimaju cijelu širinu zaslona. Naravno, nije isključeno da s vremenom i u konačnoj verziji, ugledamo još pokoju promjenu ili novitet.

Sve ovo je još jedan pomak unaprijed, koji se pridodaje činjenici da Google kroz svoj Translate nudi niz mogućnosti u prevođenju i polako se nameće kao glavni alat na tom području, a sve je rašireniji u cijelom svijetu. Naravno, nije potpuno točan, ali itekako služi za osnove i može pomoći pri razumijevanju. Također, svakim danom je pametniji nego ikad prije.

Još iz kategorije

Windows 10 šalje podatke o vašim aktivnostima Microsoftu čak i kada mu to zabranite

Windows 10 šalje podatke o vašim aktivnostima Microsoftu čak i kada mu to zabranite

14.12.2018. komentiraj

Microsoft je krenuo u samom startu uistinu odlično sa svojim Windows 10 operativnim sustavom u baš svakom pogledu. Korisnici su ga prihvatili i njihov broj je rasta, a što je bolje od svega - ostali su uz njega. Čak ni bugova ili raznih problema nije bilo. I u takvoj situaciji očekivalo bi se kako će se biti idealno, a kad ono Microsoft je morao biti Microsoft i narušiti privatnost korisnika te se o tome priča već dvije godine, a stvari se nisu poboljšale.

Saznajte što su Hrvati najviše pretraživali na Googleu u 2018.

Saznajte što su Hrvati najviše pretraživali na Googleu u 2018.

13.12.2018. komentiraj

Na temelju pretraživanja u Hrvatskoj tijekom 2018. godine Google je objavio listu najtraženijih pojmova te donosi jedinstveni uvid u velika događanja i najpopularnije trendove. Kao nacija koja voli reći kako joj je nogomet najvažnija sporedna stvar na svijetu očekivano smo najviše u protekloj godini na Googleu pretraživali pojam Svjetskog prvenstva, koje se tijekom lipnja i srpnja održavalo u Rusiji i na kojem je Hrvatska nogometna reprezentacija ostvarila senzacionalan uspjeh pozicioniravši se kao druga na svijetu.

Google sada može prikazati određene rezultate za mobilna pretraživanja bez spajanja na web

Google sada može prikazati određene rezultate za mobilna pretraživanja bez spajanja na web

12.12.2018. komentiraj

Google Search sadrži niz korisnih alata koji omogućavaju da se pretrage više ne prikazuju kroz direktne linkove već kroz direktni rezultat, bilo da se radi o kalkulatoru, konverteru jedinica ili satu. Svi ti rezultati ujedno se prikazuju na samom vrhu pretraga pa su vrlo praktični.