Nove mogućnosti Addikove digitalne poslovnice

Nove mogućnosti Addikove digitalne poslovnice

Gotovo dvije godine nakon lansiranja Addiko Virtualne poslovnice, Addiko banka i dalje je jedina banka na hrvatskom tržištu koja je razvila potpuno digitalan proces odobravanja i isplate kredita za klijente svih banaka. Tijekom pandemije koja je potencirala važnost ulaganja u digitalne sustave cijeli proces u Virtualnoj poslovnici je dodatno pojednostavljen, a korisničko iskustvo poboljšano.

Addiko banka je tako postala prva hrvatska tvrtka koje ja prošla opsežnu reviziju prema europskim normama i zadovoljila sve uvjete za video identifikaciju fizičkih osoba za izdavanje Fininih kvalificiranih digitalnih certifikata, što od sada provodi Kontakt centar Addiko banke. Time je Addiko banka korisnicima svoje Virtualne poslovnice omogućila udaljeno elektroničko potpisivanje dokumenata pomoću Fininih digitalnih certifikata u oblaku, bez potrebe izlaženja iz sučelja Virtualne poslovnice.

Čitav proces za dobivanje kredita odvija se u tri jednostavna koraka, kroz unos podataka, video identifikaciju te elektroničko potpisivanje dokumenata, a isplata kredita je u istom danu ili najkasnije sljedećeg radnog dana. Uz to, gotovinski krediti podignuti putem Virtualne poslovnice do 31. prosinca ove godine uključuju i posebnu promotivnu akciju od 30 posto popusta na kamatne stope i to za klijente svih banaka.

Dokaz potrebe za transformacijom poslovanja u smjeru digitalnih rješenja je i veliki rast posjećenosti Virtualne poslovnice u 2020. godini, pri čemu je isplaćeno gotovo dvostruko više kredita u odnosu na prošlu godinu. Prema istraživanjima agencije Hendal, vodeće nezavisne agencije za istraživanje tržišta u Hrvatskoj, upravo su bankarske usluge doživjele najveći porast u digitalnom korištenju u Hrvatskoj za vrijeme pandemije. Čak 72 posto ispitanika je digitalne kanale u najvećoj mjeri koristilo za usluge banaka, a 97 posto posto ispitanika izjasnilo se kako planiraju nastaviti s pojačanim korištenjem digitalnih usluga i nakon pandemije.

„Kada smo pokrenuli prvu potpuno digitalnu poslovnicu u Hrvatskoj, naša glavna misao vodilja bila je pojednostaviti i olakšati obavljanje bankarskih poslova klijentima. Addiko banka i dalje je jedina banka koja nudi potpuno digitalan i automatiziran proces odobravanja i isplate kredita te smo taj proces sada dodatno unaprijedili. Addiko Virtualna poslovnica dovela je bankarsko poslovanje na potpuno novu razinu, a isto nastavljamo raditi i dalje“, poručio je Relja Marković, izvršni direktor Digitalnih transformacija Addiko banke.

Još iz kategorije

Mozilla priprema redizajn Firefoxa

Mozilla priprema redizajn Firefoxa

13.01.2021. komentiraj

Mozilla radi na osvježavanju dizajna Firefox internetskog preglednika i interno taj projekt naziva Photon. Nastavak je to prethodnog projekta, koji datira još iz studenoga 2017. i zvao se Proton. Dakle, tri godine se po pitanju bitnijih promjena dizajna nije ništa radilo. Stoga, vrijeme je.

Amazon Photos javlja se kao spasioc za pohranu vaših slika

Amazon Photos javlja se kao spasioc za pohranu vaših slika

11.01.2021. komentiraj

Google se prošle godine u studenome odlučio ukinuti Photos kakav poznajemo i limitirati ga na način da određene prednosti platforme više ne nudi besplatno. Tako nešto očito je odlučio iskoristiti Amazon kroz svoju Photos uslugu.

Mozilla s Firefox 85 donosi još poboljšanja za privatnost korisnika

Mozilla s Firefox 85 donosi još poboljšanja za privatnost korisnika

10.01.2021. komentiraj

Mozilla predstavlja Firefox 85 u siječnju 2021. i najznačajnija promjena svakako se tiče poboljšanja po pitanju privatnosti, izvedena kroz cache particije (client-side storage partinioning). Ova informacija netočno je interpretirana kao “mrežne particije” (network partitioning) zbog konfuzije nastale s privacy.partition.network mogućnosti koja nudi uključivanje ili isključivanje cache particije.